Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod bkk » úte 11 zář, 2012 7:00 pm

Radek Strnad píše:Děláte mi radost,chlapci.Jsa skalní téčkař,na vaši komunitu mastodontů :P skoro nechodím,ale jak čtu,MTB vyvolává běsnění i tady.ten by rád to,ten zas ono,špatně je to,pak zas tamto.Když bylo cosi podobného v diskuzi u nás,psal jsem,ať p.Báňu moc nese..me,aby na nás nezanevřel a nezačal dělat modely v H0.Tak jen do něj směle dál,třeba ho zase nase..te vy a on zase vyrobí něco nám téčkařům. :lol: :lol: :lol:

...jen aby to nas*ání nebylo nakonec kontraproduktivní a nedošlo k tomu, že výrobce opustí náš trh a začne vyrábět a dodávat sice téčkařům, ALE do zahraničí.... Pak bychom utřeli hubu všichni. :?
Karel Barták
www.kb-model.eu
bkk

Příspěvekod eduardo » úte 11 zář, 2012 7:51 pm

Mám v pláne kúpiť Bardotku MTB len mám dylemu či zobrať originál zvukovú verziu, alebo si ju dodatočne ozvučiť od Artolu /ponúkajú dve zvukové verzie v jednom dekodéri a to tlmenú a netlmenú zároveň/. Viete niekto porovnať rozdiely zvuku originál MTB a Artol? Mašiny typu T478 ako bardotka, okuliarnik mi jazdia denno denne pod oknami len s tým rozdielom, že je výrazne počuť pri rozbehu a aj pri jazde zvuk trakčákov ktorý je u týcho modelov dosť potlačený a počuť len ten diessel. Alebo je trba len prepisať niektoré CV? Ak áno tak ktoré? Mám v mašine /okulanik/ dekodér ZIMO MX645 Artol trakčáky tam síce sú ale oproti originál zvuku dosť slabé. Originál zvukáč Roco nemá trakčáky žiadne :D Čo som videl na Youtube mi pripadá to isté,ako u okularnika, zvuk diessela super, len ten zvuk trakčákov skoro nikde, pri tom v realite je ten zvuk trakčákov je dosť dominantný.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod vvitty » úte 11 zář, 2012 8:52 pm

MTB nema "original" zvuky, dekodery si osazuji prodejci nebo uzivatele sami. Moznosti jsou v podstate tri - ZIMO s konektorem Plux22 se zvuky od Artolu, totez se zvuky od zde zname skupiny JBR a nebo ESU s Plux16 a zvuky od pana Simacka z Plzne.
My treba davame standardne ZIMO se zvuky prave od Artolu, stejne jako asi vetsina ostatnich prodejcu.
Ostatni zvuky se daji zajistit na prani - kazda verze ma sve vyhody a nevyhody (a take zastance, kteri ostatni verze zavrhuji pro neverohodnost).
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod harttman » čtv 13 zář, 2012 9:34 am

I já jsem se dnes stal majitelem řady 751 159-5 ČD. Můj první dojem je 1. Pro zvuk -1 a pro zpracování 1*. Skládám tímto panu Báňovi poklonu. Upozorňuji že mám mašinku na hraní si na kolejišti. Nepočítám šroubky a ani nepřeměřuji výšku jednotlivých písmenek a číslic. Zvuk -1 proto že jsem slyšel zvuk od Jacka a s mého pohledu je Jackuv zvuk věrnější. A ještě musím říci že ač má pan Dalecký mašinky pěkně nafocené, ve skutečnosti je Zamračená o moc pěknější. ROCO má také pěkně propracované některé modely, ale myslím že na tento model mít nebudou. To je můj názor.
harttman

Příspěvekod martin tichý » čtv 13 zář, 2012 8:57 pm

Taky přispěju svými dojmy,...včera jsem si poprvé zajezdil se svou T478.1, na kolejišti působí model velmi dobrým dojmem, co mě ale opravdu nadchlo je její zvuk, váhal jsem, zda zvukovou verzi pořídit či ne a rozhodnutí koupit vůbec nelituji, dosud jsem neslyšel ozvučení, které by mě nějak zvlášť dostalo, ale tohle je opravdu radost poslouchat;-), ovládání dálkového světla, světlo v kabině fíry, ovětlení v režimu posunu..., nelze, než chválit,..vytkl bych snad jen překvapivě hlučnější chod, mašinka je v jednom směru poměrně hlučná, přijde mi, že z jednoho podvozku je slyšet jakési "vrčení", zajíždím a čekám, zda si to "sedne", nevím, jak vy ostatní, máte podobnou zkušenost, nebo je to jen můj kousek..??, jinak ale mohu jen doporučit, moc pěkná imitace skutečnosti;-)
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod harttman » čtv 13 zář, 2012 10:00 pm

martin tichý píše:...vytkl bych snad jen překvapivě hlučnější chod, mašinka je v jednom směru poměrně hlučná, přijde mi, že z jednoho podvozku je slyšet jakési "vrčení", zajíždím a čekám, zda si to "sedne", nevím, jak vy ostatní, máte podobnou zkušenost, nebo je to jen můj kousek..??

No, nevím jak ostatním ale mi mašinka pokud ji pustím bez zvuku jen tiše šustí po kolejích. Žádné zvuky které by upoutaly mou pozornost.
harttman

Příspěvekod smekac » pát 14 zář, 2012 4:23 am

martin tichý píše:,..vytkl bych snad jen překvapivě hlučnější chod, mašinka je v jednom směru poměrně hlučná, přijde mi, že z jednoho podvozku je slyšet jakési "vrčení", zajíždím a čekám, zda si to "sedne", nevím, jak vy ostatní, máte podobnou zkušenost, nebo je to jen můj kousek..??, jinak ale mohu jen doporučit, moc pěkná imitace skutečnosti;-)

Tyto problémy by se měly vyřešit zajetím modelu :wink:
Psi štěkají, karavana jede dál ...
smekac

Příspěvekod vorisekml » pon 24 zář, 2012 12:13 pm

Na modelu jsou použity perfektní jemná síta ventilátorů. Bohužel díky jejich jemnosti je vidět chromový reproduktor. Jde s tím něco udělat? Parádní by bylo osadit lopatkové kolo ventilátorů. Je někde v nabídce? Provizorně jsem to vyřešil černým papírem. V budoucnosti až osadím model zvukem toto řešení nebude optimální? Napadá mě černá punčocha.
Chválím za pluhy. Bohužel horní hrana pluhu nelícuje s čelníkem. Prostě kastle není jakoby dosazená a je vidět to co vidět nechci - bílá horní hrana pluhu. Nevím zda je to jen u vada jednoho kusu. Pluh mám pravděpodobně osazen správně, KKK přesně sedí, nemá žádný sklon nebo vyosení.
Řešil někdo parní topnou spojku?
H0
vorisekml

Příspěvekod jirie123 » pon 24 zář, 2012 1:35 pm

Pokud je po sejmutí kastle prostor, snad by stačilo přestříknout reproduktor matnou černou barvou :?:
jirie123

Příspěvekod vvitty » pon 24 zář, 2012 2:04 pm

jirie123 píše:Pokud je po sejmutí kastle prostor, snad by stačilo přestříknout reproduktor matnou černou barvou :?:

:o to snad radeji ne...

Lept vetraku neni velky problem.. budu zadavat nejake testy, tak tam par kousku pro zajemce prihodim :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod vorisekml » pon 24 zář, 2012 5:35 pm

Přestříkat repro je rizikové, leptané oběžné kolo ventilátoru je super zpráva. Je nutné pamatovat na plastičnost toho větráku. Z původně jednoduchého leptu může být poměrně složitá a nákladná stavebnice. Jen mě napadá ještě jedno řešení. Jakási fototapeta, s motivem strojovny a ventilátorů. Pravda řešení jen pro analog. Ten kdo kdo chce model vylepšovat, půjde časem do zvuku a fototapeta s motivem oběžných kol ventilátorů mu bude na nic.
H0
vorisekml

Příspěvekod loscarlos » úte 25 zář, 2012 6:24 am

Lept vetraku neni velky problem.. budu zadavat nejake testy, tak tam par kousku pro zajemce prihodim :)

Skvělý nápad. Já se prosím hlásím :D . děkuji.
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod Houmr » úte 25 zář, 2012 6:42 am

vorisekml píše:Přestříkat repro je rizikové, leptané oběžné kolo ventilátoru je super zpráva. Je nutné pamatovat na plastičnost toho větráku. Z původně jednoduchého leptu může být poměrně složitá a nákladná stavebnice. Jen mě napadá ještě jedno řešení. Jakási fototapeta, s motivem strojovny a ventilátorů. Pravda řešení jen pro analog. Ten kdo kdo chce model vylepšovat, půjde časem do zvuku a fototapeta s motivem oběžných kol ventilátorů mu bude na nic.

Možná bych se toho nebál ani u zvukové verze, v klidu se dá použít i slaboučký molitan, pod mřížky, navíc si myslím, že zvuk má pak i lepší zabarvení nejsou pak slyšet až tak ty syčivé tóny. U Brejlovců jsem ty malé repráčky od Zimo zabalil do molitanů úplně celé a je to jepší.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 25 zář, 2012 9:30 am

Ahoj, dostal jsem od drahé polovičky staré silonky (černé). Vystřiženou nmalou část jsem vlepil zevnitř kastle. Vidět není nic, a žádné škodlivé vlivy (rušivé zvuky, útlum, apod.)jsem nezjistil.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 03 říj, 2012 12:50 pm

Obrázek
Kulatá "Barča". Dodání konec listopadu. Celočervená ČSD a polomáčená ČD. Na fotce jsou vzorky. Barva rámu na polomáčené bude správná.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)