Myslím si, že nádrž se ve výrobě o něco opozdila, protože když si vzpomenu na ještě nehotový model cca před rokem, tak všechno ostatní bylo už vylisováno jen s nádží byl problém. Co se týká zamračených, tak MTB určitě Rocu rybník vypálilo nicméně musíme mít také na paměti, že jsou to tři odlišné výrobní série a každý model je jiný. Já mám MTB ve II. sérii a budu mít i Roco a s MTB jsem spokojen, sice to chce pár úprav, ale nic strašného to není. Krom toho pochybuji, že Roco si bude dělat tu práci a vyrábět novou formu pro lokomotivy jiných výrobních sérií. Takže asi tolik k tomu čekání

Já si klidně rád pořídím od MTB ještě III. výrobní sérii a budu mít každou loko jinou.
Ještě bych se chtěl obrátit na znalce a případně i pamětníky a zeptat se, zda tato loko skutečně v tomto nátěru z bran ČKD vyjela, protože jsem viděl fotku 1008 v tomto nátěru v ČKD a doma mám zase snímek 1009 s roku 1968 a loko ma už polomáčený nátěr s bílou budkou. Vím, že se na počátku s barevnýma mutacema trochu experimetovalo a tento nátěr měly údajně dostat lokomotivy T478.1008 až 1030, ale nechápu proč by ta 1009 měla mít tu bílou budku nebo se to dělalo později? Ale za tak krátkou dobu mi to prostě nejde do hlavy. Jde mi jen o to, jestli ten model nemá odpovídat současné 1010.
A ještě otázečka, která na tohle navazuje: Chcu se zeptat, jestli u modelu budou dodané plechové tabulky i s jiným inventárním čícslem? Mezi okny do strojovny je sice označení ve skutečnosti natřené bílou barvou, ale všimnul jsem si, že mašiny co nosily na počátku provozu tento nátěr měly i tabulky na boku, takže by to šlo přelepit.
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)