novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod George V. » úte 04 zář, 2012 3:25 pm

ReichenbergW píše: U ypsilonek jsou nápisy dvouřádkový, takže se s tím musí vejít do toho "podélníku". Je ale fakt, že ty předchozí série ho mají o půl mm výš než Sachsen který to zvládal líp a hlavně měl pěknou sytou žlutou, což ale Tillig už má teď taky.

...jo, kdyby jenom o půl (možná tak oproti Sachsenu), ale občas taky skoro o jeden a půl oproti tomu, co by měl být (BDs ČD)...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » čtv 06 zář, 2012 2:23 pm

Vrátím se k vozům Ra od Roco z předchozí stránky. Dneska vůz dorazil - a musím konstatovat - velké, velké zklamání. Asi nejhůř provedený kotel, jaký jsem kdy viděl; kotel ze tří dílů, švy jak prase :mrgreen: ! Velký kotel zvládalo bezchybně PIKO už někdy v roce 1975, to i Bramos je úplně jiná liga...

Takže kdo si potrpíte na dokonale vyrobené modely, doporučuji NEBRAT!
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 06 zář, 2012 4:50 pm

George V. píše:Vrátím se k vozům Ra od Roco z předchozí stránky. Dneska vůz dorazil - a musím konstatovat - velké, velké zklamání. Asi nejhůř provedený kotel, jaký jsem kdy viděl; kotel ze tří dílů, švy jak prase :mrgreen: ! Velký kotel zvládalo bezchybně PIKO už někdy v roce 1975, to i Bramos je úplně jiná liga...

Takže kdo si potrpíte na dokonale vyrobené modely, doporučuji NEBRAT!

Roco na původní formě od Kleinmodelbahnu nic neměnilo a lisuje z nich dál. Forma je taky hodně stará. Nicméně původní kotel o KMB lícuje dobře a vůbec špatně nevypadá (až na ten popis s chybným číslem, což je jiná věc). Zatím ten nový nemám, takže nedokážu víc posoudit.
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » čtv 06 zář, 2012 5:34 pm

...tak así je to věc vkusu každého soudruha :) . Ale je to vidět dost, prostě se starým Pikem nesnese srovnání. I podle zde zveřejněných fotek skutečných vozů by měl být kotel naprosto hladký.
George V.

Příspěvekod vorisekml » čtv 06 zář, 2012 6:31 pm

Kotel je i ve skutečnosti složen ze tří až čtyř prstenců s viditelným dělícím svarem /kotle Deutz a Einheit/. Piko vyrábí typ Uerdingen. Původní formy po Kleinmodellbahn které Roco schramstlo jsou takto dělené. Ano kdo tyto staré modely nezná tak je asi nemile překvapen. Pokud ti tyto vozy nesednou pořiď si Liliput. Ty jsou pro změnu velice kvalitně slepeny a přestavba je pomalá sebevražda.
Pokud se ti jednotlivé prstence opravdu tak tragicky rozlézají, tak buď vrátit nebo to opartně rozeber,/pozor jsou tam plastové zámečky a rády se vylámou/ a slepit napevno.
Jinak i předchozí modely 2osých ČSD kotlů jsou složený ze 3 prstenců. V místě styku prstenců je navíc popis a taky není problém pohnout prstencem o 0,5mm. Na té popisové tabulce je to hezky vidět.
H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » pát 07 zář, 2012 9:43 pm

George V.

Příspěvekod vorisekml » pát 07 zář, 2012 11:02 pm

A když by tady nebyla žába na prameni, díky které nejde odbyt Piko modelů tak jak má , mohla být bangle /T 466.2/. Páč prodeje Pika v Polsku jdou dynamyčtěji a Polsko se staho perspektivnějším trhem než CZ/SK dostali SM42 za 100,-€
Místo toho tu máme čmeláka za 300,-€ a hoši z Technimage se díví že se byznyz nedaří podle představ. Piko opustilo koncept předražených neprodejných vytrýnovek a jejich BR 118,119,106 v lehce ošizené verzi slaví úspěch. Já jsem zastáncen tohoto směru Hobbyzace. Proč dávat na podvozky ruzné náhony tachografu. Zachovat jen to hlavni, ost. madla naznačit.
H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » sob 08 zář, 2012 5:37 am

...a co myslíš tou žábou na prameni? Místního distributora? Hlavní žábou na prameni je samo PIKO, které není schopno nabídnout českému modeláři nějaký adekvátní model. Přemalovánky moc netáhnou a předraženého Bastarda tak nějak nepočítám. Bangle je dobrý nápad, mohla by se prodávat i v tom Polsku, ale Piko propáslo třeba možnost udělat Pershinga a Eso, když pojezd (sice žádná sláva :) ) už mají. Když už jsi na nakousnul tu "hobbyzaci", tak náhon tachografu na podvozku PIKO umí taky - mrkni na Tauruse 1216 :)
George V.

Příspěvekod fousek » sob 08 zář, 2012 9:33 am

No pánové, každý má jiné požadavky. Pro někoho je cena 7500,- přijatelná, pro někoho už ne.
Nicméně k PIKU. Vše není tak růžové, jak se na první pohled zdá. Pokud se nemýlím, tahle lokomotiva byla avizovaná jako novinka někdy v roce 2007, nebo 2008. Pak si to PIKO rozmyslelo, nebylo zřejmě dost předobjednávek. ( Zřejmě ten polský trh není takový zázrak). Nakonec dorazila až teď. Čekat na model 4-5 let by se mi tedy nechtělo.
fousek

Příspěvekod George V. » sob 08 zář, 2012 11:11 am

fousek píše:No pánové, každý má jiné požadavky. Pro někoho je cena 7500,- přijatelná, pro někoho už ne.
Nicméně k PIKU. Vše není tak růžové, jak se na první pohled zdá. Pokud se nemýlím, tahle lokomotiva byla avizovaná jako novinka někdy v roce 2007, nebo 2008. Pak si to PIKO rozmyslelo, nebylo zřejmě dost předobjednávek. ( Zřejmě ten polský trh není takový zázrak). Nakonec dorazila až teď. Čekat na model 4-5 let by se mi tedy nechtělo.

...tak dorazila sice až teď, ale poněkud v jiné kvalitě (původně mělo jít o Hobby). Podle fotek má modelová madla, zábradlí na ochozu je prvotřídní a to osvětlení na ochozech je bomba (pro neznalé, ten žlutý obdélníček ve svítilně je SMD LED). Jestli by v téhle kvalitě vyběhli s banglí, tak p.t. česká modelářská obec padne na prdel :mrgreen: . PIKO prostě jde na nahoru, a jak se zdá i správnou cestou, což ukázal i ten Taurus (1216!), BR118 a další...

A ještě k tomu Polsku - počet obyvatel není vše, jde také o tradici (a také kupní sílu). Kdyby to bylo až tak růžové, tak SM42, SU45, SU46 a další dělá už dávno Roco. Ale jak se zdá, tak pro Roco (a nejen pro něj) jsme zajímavější spíše my (a proto máme Brejlovce, bude Bardotka a Čmelák); pro Poláky akorát přidělali oči na Sergeje a ani nevím, jestli už mají i svoje ypsilony. Znáte vůbec někdo nějakou polskou firmu, která produkuje železniční modely alespoň v kvalitě MTB, Bramos, CStrain, apod.?
Naposledy upravil George V. dne sob 08 zář, 2012 5:06 pm, celkově upraveno 1
George V.

Příspěvekod vorisekml » sob 08 zář, 2012 3:21 pm

H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » sob 08 zář, 2012 4:51 pm

...hmm, sice variace na jedno téma, ale dost dobrý (kam se hrabe Roco s ypsilonama), hlavně ten interiér vypadá excelentně. Na fotkách je tam ještě něco jako SM42 a na maloseriovku to nevypadá. Žeby ještě další výrobce?
George V.

Příspěvekod aklman » pon 10 zář, 2012 10:50 am

vorisekml píše:Kotel je i ve skutečnosti složen ze tří až čtyř prstenců s viditelným dělícím svarem /kotle Deutz a Einheit/. Piko vyrábí typ Uerdingen.

4osé kotle ex DRG:
Deutz: 4 prstence (u kotle ex KMB schází střední svar ( :wink: krajní zapomněli svařit a ten střední je dokonale vybroušen :wink: ))
Uerdingen a Einheits: 5 prstenců
aklman

Příspěvekod radula63 » úte 11 zář, 2012 11:13 am

Firma KB-model přišla na trh se stavbou výtopny Ledečko. Laser-cut.
http://www.kb-model.eu/mtbmodel/eshop/0 ... na-LEDECKO
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod milan ferdián » úte 11 zář, 2012 11:20 am

radula63 píše:Firma KB-model přišla na trh se stavbou výtopny Ledečko. Laser-cut.
http://www.kb-model.eu/mtbmodel/eshop/0 ... na-LEDECKO

Aj,aj srážka zájmů dvou firem.Co na to fa Šikulové :?: Samozřejmě pro vás zákazníky jen dobře,budete mít možnost si vybírat dle zpracování. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)