Anketa železniční vlečky

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Železniční vlečky jako ?

samostatná publikace
44
83%
spojené s jiným tématem
9
17%

Celkem hlasů : 53

Re: Anketa železniční vlečky

Příspěvekod BaWiS » sob 25 srp, 2012 8:03 pm

Jako nebavme se o warezu, na to by nám nestačilo jedno vlákno :lol: Kdybyste chodili na warezy, tak byste věděli, kolik dobrých lidí ti oskenuje kdeco a dá ostatním i když sami si to koupili :) Díky bohu za to :lol: Takže náročnost skenování bych nepodceňoval.
Ale ty vlečky by mě moc zajímaly. Třeba ta hnůjdajovská - dokonce jsem o ní uvažoval jako na modul - viděl jsem ji 100x z blízka :) Ale ani jednou na ní nestál byť jeden vagón :D
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod radekpo » ned 26 srp, 2012 5:08 pm

Milane, šlo by naznačit jak by se obsahově ty publikace lišily ? Zda by to bylo v počtu plánků, nebo by bylo úplně jiné pojetí ? Případně co by bylo doplňkem knihy pokud by tam bylo zpracováno dalším téma ?
radekpo

Příspěvekod milan ferdián » úte 28 srp, 2012 1:51 pm

radekpo píše:Milane, šlo by naznačit jak by se obsahově ty publikace lišily ? Zda by to bylo v počtu plánků, nebo by bylo úplně jiné pojetí ? Případně co by bylo doplňkem knihy pokud by tam bylo zpracováno dalším téma ?

Třeba,začátečnící + železniční vlečky nebo jiné kombinace.Nechci zatím prozrazovat názvy dalších podtitulů.Možná skutečně vlečky dle vašich objednávek bude skutečně samostatná publikace.To ukáže čas a váš zájem.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha22 » sob 01 zář, 2012 11:19 am

Zdravím , i když jsem volil druhou možnost souhlasím s názorem výše - bude li dost námětů na samostatnou knihu tak proč ne. Už několik dní pořád dokola prohlížím a pročítám oba díly , Milane skvělá práce a přemýšlím jak upravit svoje kolejiště . Jinak k vlečkám mohlo by být součástí třeba pár návrhů (asi větších kolejišť) mám na mysli uhelný důl - elektrárna - vysoká pec koksovna - uhelné sklady samozřejmě s upravenými vlečkami a pod ? Prostě přeprava něčeho někam .
Barbucha22

Příspěvekod TomBart » pon 03 zář, 2012 5:31 am

Milane, asi bych to dal do samostatné knihy a trochu rozvinul. Určitě bych uvítal rozsah začínající zázemín na manipulační koleji a končící u nějakého většího vlečkového systému. Člověk to všechno bere jako samozřejmost, ale když jde na lámání chleba, tak potom tápe, co by kde vlastně mělo být. A můžu z vlastní zkušenosti říct, že nejvíce tápu v noci na půdě, když to zrovna chci udělat a ven a fotit jít fakt nemůžu a na google to je na dlouho a pak ztratím ten náboj. Bylo by dobré trochu rozdělit vlečky podle komodit a uvést, co by tam kde mělo být atd. Toto je ale trochu jiné než zázemí nádraží a je to dost náročné. Moc se mi líbí i plánky se zapojením do nádraží (které bude nakresleno třeba jen skladbou kolejí) a i s vyznačením nějakého staničního zabezpečení. Vleček je strašná spousta a za vlečku považuji i třeba toto (viz obrázek). Je to vlastně jen jedna kolej napojena do dopravní, ale takovýchto vleček je strašná spousta a na kolejišti dělají strašně moc. Však když jsem doma dělal tohle, tak jediné co jsem měl po ruce byly fotky.
Spousta nás si nemůže dovolit ztvárnit velké podniky (krom modulářů), ale na okraj kolejiště to umístit jde a tam i znázornit vlečku. Tam by bylo dobré vědět, co by tam mělo být, jaké budovy jsou hned u koleje atd atd atd.

Však nevím, jestli jsem ti fotil ten svazek Chrudim město od Martina Navrátila. Chrudim město mělo v 70 letech tři dorpavní koleje, ale napojení aspon do 10 vleček. Pane, to je potom námět.
Přílohy
TB9-6-1a.jpg
TB9-6-1a.jpg (39.1 KiB) Zobrazeno 4730 krát
TomBart

Příspěvekod Vladimír_B » pon 03 zář, 2012 6:15 pm

T.B.: zásady a pravidla? U vleček je možné skoro vše :D jen si vzpomeňte na lengendární debatu uhlí u popel. jámy ano či ne? Ale na druhou stranu proč ne? Uvést několik způsobů připojení a velikostí, uvést co je třeba pro různé druhy průmyslu, charakteristické prvky (správná sladovna má bábu, sklárnu jsme probírali nedávno...) a uvést několik příkladů různě velkých vleček...
Chtělo by to též uvést SMNV - soustředěné místo nakládky a vykládky - tohle byla v podstatě nejrozšířenější vlečka 3./4. epochy, která byla v každém okresním městě a v mnoha dalších... Dále by to chtělo aspoň jednu vlečku s točnou.
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod vmucha » úte 18 zář, 2012 10:22 am

Tip pro vlečkaře :-)
V neděli jsem si koupil knížku Dráha pod Plešivcem Dalovice – Merklín autor Michal Roh. Určitě stojí za pročtení neboť mimo pospisu tratě obsahuje popis jednotlivých vleček na této trati, včetně jejich nákresů, fotek. Končí pojednáním o lanových a úzkorozchodných drahách v oblasti.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod milan ferdián » úte 18 zář, 2012 10:34 am

vmucha píše:Tip pro vlečkaře :-)
V neděli jsem si koupil knížku Dráha pod Plešivcem Dalovice – Merklín autor Michal Roh. Určitě stojí za pročtení neboť mimo pospisu tratě obsahuje popis jednotlivých vleček na této trati, včetně jejich nákresů, fotek. Končí pojednáním o lanových a úzkorozchodných drahách v oblasti.

Mám vydání z roku 2002.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vmucha » úte 18 zář, 2012 10:41 am

Myslel jsem si, že pro tebe to Milane nebude žádná novinka :-)
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod milan ferdián » úte 18 zář, 2012 10:48 am

vmucha píše:Myslel jsem si, že pro tebe to Milane nebude žádná novinka :-)

Tak novinkou to pro mě není.Snažím se tyto brožury získat a z toho se dá hodně čerpat pro vás modeláře.Velkým přínosem byly zveřejnění podkladů těchto stanic od samana55.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Předchozí

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť