Moderátor: Michal Dalecký
milan ferdián píše:Železničář 21/86,"Starší poštovní vozy" (5)
výkres "L" - Christol Wumag/exKPEV/DR 5-1853/ČSD F 5-5022/domovská stanice Praha,hlavní/zrušen I.čtvr.1956
výkres "O" - ??????????????????/?????????/DR 5-0674/ČSD F 5-5011,dále F 9-2112,dále F 00-20 062,dále GO 1954/domovská stanice Praha hl.dílny Bubny
Otázkou zda se jedná o inkriminované vozy,protože pod označením PwPosti34 se nabídlo na google dost různých variant a zda jsou vůbec pravdivé.
t6791225 píše:První fotky nového kotle Ra 8-63199 od Roca jsou tady: http://www.ecmodel.cz/ecmodel-cz/eshop/ ... Roco-67600 Podle mě se teda docela povedl, určitě si pár kusů časem koupím. Jinak vozu by určitě neuškodila ani plechová brzdařská budka, ale tu si v podstatě může doplnit každý sám, když bude chtít
radeksindy píše:Ještě něco?![]()
Už nicTeď už se můžou ostatní jen těšit. Jsem rád, že je nějaký model od GFN pod takovou kontrolou. Ale z mého pohledu příznivce II. epochy vedou modely Liliput, které mi přijdou nejlépe provedené.
Pane kolego nemáte náhodou ponětí o existenci poštovního vozu PwPosti34 u ČSD?
Ne, bohužel. Osobní vozy není můj šálek kávy, navíc poválečné. Na to já se taky musím ptát
radeksindy píše:PwPosti34 se nabídlo na google dost různých variant a zda jsou vůbec pravdivéPwPosti-34 je jediný konkrétní typ vozu se světlíkem, rozvor 6,2m atd. Vyrobeny byly v roce 1934 v počtu 50ks u Westwagon Mainz a Fuchs, Heidelberg. Ten vyrábí Tillig například ve II.epoše pod kat. číslem 74791.
radeksindy píše:Existuje ještě typ PwPosti-34a, což byla verze se zaoblením střechy jako v té době měly osobní vozy pro vedlejší tratě Ci-33, BCi-34 a jiné (vyrábí Tillig také). Tento vůz existoval jen ve dvou kusech, oba zůstaly po válce u DB. Jestli někdo dělá model, nevím. Takže zase toho tolik z google vypadnout nemůže![]()
Žádný z vozů zmiňovaný v seriálu Zdeňka Maruny "Starší poštovní vozy" není PwPosti-34.
ReichenbergW píše:Myslím že tyhle vozy budku neměly už z výroby.
t6791225 píše:fotku kotlového vozu, který mi přišel s tímto modelem totožný, jen měl budku.
ReichenbergW píše: Obdobně vypadal i originál KKMB s provozním číslem Ra 8-61330, který je vyfocený na str. 386 v katalogu vozů ČSD z roku 1960.
aklman píše:ReichenbergW píše:Myslím že tyhle vozy budku neměly už z výroby.
Druhá série kotlů DEUTZ 630hl z roku 1942 v počtu 355 kusů byla vybavena armaturou na vytápění a část vozů měla plechovou budku. Je však diskutabilní zda takové vozy u ČSD jezdili.t6791225 píše:fotku kotlového vozu, který mi přišel s tímto modelem totožný, jen měl budku.
Bohužel na fotce je kotel EINHEITS s objemem 480hl
t6791225 píše:Aha, no já se v těch kotlech zas tak nevyznám, je jich taky obrovské množství typů... Ale tento mi připadal podle modelu asi nejpodobnější.
aklman píše:t6791225 píše:Aha, no já se v těch kotlech zas tak nevyznám, je jich taky obrovské množství typů... Ale tento mi připadal podle modelu asi nejpodobnější.
Originál vozu 8.63199 existuje:
http://www.mdc.sk/katalog-predmet/372/
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků