Moderátor: Michal Dalecký
rozec.karel píše:Zdravím všechny slušné modeláře. Chtěl bych touto cestou napsat svůj názor na brejlovce se žlutým proužkem: myslím si, že s tímto paskvilem nemá fa.ROCO nic společného. Prostě nějakej "VYCHCÁNEK" koupil někde ve slevě více pěkných červených rokáckých brejlovců s úmyslem si pěkně přivydělat na úkor slušných lidiček. S pozdravem...
ReichenbergW píše: ....... Ano od začátku jim šlo o to, aby se firma zbavila nadměrných zásob červených lokomotiv, s tím že bude provedena úprava přetiskem. To ale, že to nakonec dopadne takhle jsme samozřejmě jako tvůrci popisů nevěděli, takže zažíváme naprosto stejné pocity jako vy. A nedivíme se Vám. Bohužel omluva by měla přijít od někud jinud. Nevím ani kde přesně tato čuňačina byla provedena ale je to s požehnáním f. Roco ........
Díky za informace a vysvětlení ! Sice chápu potřebu "likvidovat" skladové zásoby, ale proč tak prasecky ?! Asi to též bude znamenat odliv části zákazníků od ROCO. Proč právě sektor železničních modelů takhle funguje ?! Nejen vy v H0, my taky v měřítku TT míváme úlety............
vorisekml píše:Když by nechaly starou hvězdu /myšleno z T 478.3174/ napáchaly by menší zlo než tím přetiskem. Tam žádný čtvereček, kostička ba ani kosočtverec být nemá. Je to stroj v unifiku a tam se žádné hvězdy nezatíraly. Jestliže něco neumím tak to raději nedělám. Řešení pro NEštastné majitele tohoto hnusu je celý model rozebrat, nastříkat ten pruh/proužek, dát lehkou patinu abych odpoutal oči od těch kamuflážních fleků a celý model sjednotit bezbarvým matným lakem. Celé to poskládat, zprovoznit. Šichta na týden.Tedy to, co jsem dělat nechtěl a byl jsem ochoten za to Roco zaplatit. Místo toho mě chtějí prodat hnusně přetisknou čelní hvězdu, špatně přetisklé boční nápisy pod tabulkou, šlendrián na rámu nekomentuji a korunu v podobě tapety místo žlutého pruhu.
Navíc se mě zdá že žlutá linka na pluhu je lakovaná /nebo natištěná tamponem/. To už by byl vrchol - na pluh barva a na karoserii tapeta.
Díky.
ReichenbergW píše:Ad brejlovci T 478.3187 a 753 171. Pánové shodou okolností jsem měl včera odpoledne v ruce oba modely a musím s politováním konstatovat, že naše práce opět přišla do kopru. Ano od začátku jim šlo o to, aby se firma zbavila nadměrných zásob červených lokomotiv, s tím že bude provedena úprava přetiskem. To ale, že to nakonec dopadne takhle jsme samozřejmě jako tvůrci popisů nevěděli, takže zažíváme naprosto stejné pocity jako vy. A nedivíme se Vám. Bohužel omluva by měla přijít od někud jinud. Nevím ani kde přesně tato čuňačina byla provedena ale je to s požehnáním f. Roco odkud přišly korektury. Samozřejmě v nich nebyly nejmenší náznaky toho že např. pruh bude provedený takhle blbě, byť ta varianta je tam připuštěná (doslova se tam píše "Folie Aufkleben in RAL 1003, oder schablonieren, wenn möglich"). To, že to ale bude provedený takhle jako pěst na oko, nebo že přetisky budou provedený takhle jsme ale netušili ani náhodou. Když už to muselo být, tak přeci stačilo udělat to co se dělalo v osmašedesátým, tak že se hvězda zamalovala obdelníčkem, čtverečkem nebo kolečkem a po "normalizaci" se na stejný místo namalovala jiná menší. Neviděl jsem ale, že by to někdo obtahoval takhle blbě. Bohužel f. Roco si dělá dost často co uzná za vhodný a na názory zákazníků i nás tvůrců nedbá, takže jen za poslední dobu máme špeky jako VT 840 001 ČD nebo blížící se pohromu v podobě 375.022 s nezměnými nápisy od 375.026, přičemž jim byla odevzdána 375.003 v ep. II s černými tabulkami. Zkazili toho už víc než dost a buhužel ještě dost toho zkazí. Zřejmě chtějí dopadnout jako Fleischmann který se nebavil vůbec s nikým a vyráběl jednu hovadinu za druhou, takže žádné České modely už v jeho katalogu nenajdeme. Kdo chce kam...
P.S: Čísla lokomotiv na podvozcích samozřejmě nakresléné byly, ale to vypustili stejně tak jako přebytečný nápis o mazání podvozku naopak zůstal, nebo došlo k přetisku továrních znaků byť i na jejich vlastní korektuře původní tisk zůstal. Atd. atd... Argumenty proč se tak stalo jsou většinou z jejich strany víc než dětinské... Moje naděje tedy už dřímá jen u Brawy kde se to snad povede a bude se to dále pozitivně rozvíjet. Konec roku doufejme ukáže...
ReichenbergW píše:Nechci být za štváče, ale myslím že reklamovat určitě, a v případě takového výrobku nekupovat. Příště si to nedovolí. Bohužel je to jen naše chyba, že jim to žereme i s navijákem. Kdyby lidi chtěli větší kvalitu a nekupovali každou blobst na který je napsáno ČSD takhle by to nedopadlo. My sice riskujeme že se s námi nebudou bavit, nebo že si najdou někoho "chytřejíšho" který to dojebe ještě víc, ale když se párkrát bouchne do stolu, mělo by to přinést ovoce. A to se i díky kolegovi včera povedlo u jednoho vozu který taky chtěli udělat "po svém". Dneska probíhá boj za hrbouna. Ten jejich zainzerovaný 375.022 nebyl ani z Budějovic (ale z Břeclavi), neměl vypouklý dvířka (prokazatelně dvoudílný - bez dohadů zda byl duplicicní nebo nea hlavně nikdo takovou lokomotivu kde je změněný číslo ani nechce. Je to jen tahák na prachy. Argumenty že je to už v katalogu jsou tak chabý že to nemá obdoby. Podívejte co je v jejich katalozích nesmyslů a nerealizovaných modelů... Podívejte se na Fleichmana jak tam naše věci dopadli. Ostravská dráha, výtopna Volary vz. Plznská dráha, výtopna Bohumín, rudá kola a hvězdy na všem, smyšlený vozy atd. Pokud to někdo neusměrní tak bude chujovin jen přibývat. Bohužel už byly otráveny jiné kapacity, kteří prostě nechtějí mít už s Rocem nic společnýho, protože ono na naše připomínky kašle... Docela by mě zajímalo co by jim na to řekl Němec?
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Pawlik a 2 návštevníků