Jakého brejlovce?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Jakého brejlovce?

Příspěvekod kiski » čtv 28 čer, 2012 9:02 pm

Málokedy sa miešam do diskusií, ale toto mi jednoducho nedá - pokiaľ by na Okuliarnikovi od Kuehna bola posunutá tabuľka to jediné, čo je špatné, tak by to bolo super... :mrgreen: viac ma trápia tie presvitajúce biele svetlá do vetrákov a červené do bielich pozičiek a trošku horšia kinematika, ale všetko časom poriešim... :wink:

Ak môžem, prispejem aj ja troškou do mlyna - vlastním od Kuehna jedného Okuliarnika, verziu ČSD 478.3161, a po výmene podvozkov, ktorú som urobil sám, som s ním spokojný. Zábeh trval asi pol dňa, na pulznom zdroji zhruba 5 hod jedným smerom a 5 hod opačným... Zatiaľ som kosil, varil, upratoval, ani neviem, ako to ubehlo... Bez záťaže, cca. 2/3 rýchlosť. Teraz jazdí ako z partesu, som s ním maximálne spokojný, samozrejme okrem tých chýb popísaných vyššie, ale tabuľky - tie ma naozaj netrápia. Zrejme to naozaj bude tak, že 100 ľudí 100 chutí... Určite si obstarám ešte jedného, presne v rovnakej farebnej kombinácií a dám si spraviť tabuľky na objednávku... :mrgreen:
Naposledy upravil kiski dne čtv 28 čer, 2012 9:03 pm, celkově upraveno 1
Kiski
TT, DCC
kiski

Příspěvekod mizl » čtv 28 čer, 2012 9:02 pm

Jeff Hopper píše:Tak jsem koukal na ty tabulky - no možná o trošičku výše - jinak vše OK

http://jefftt.rajce.idnes.cz/brejlovci_ ... 0_2531.jpg

http://jefftt.rajce.idnes.cz/Brejlovec/#100_9810.jpg

Jinak pánové v cenové relaci 2500 až 3000,- nebude nikdy nic 100 % dokonalé. Takže stačí najít kompromis mezi cenou a kvalitou a vzhledem a už jenom jezdit.

Co se týká tabulek, tak znak ČD je úplně mimo. Nejsem počítač nýtů.

Ale nechtěl jsem tu rozebírat to, co už tu jednou bylo. Obávám se, že to tu dopadne úplně stejně.

Za mě má bod Kuehn ikdyž jízdní vlastnosti jsou tokové jaké jsou. Svého Brejláka mám také v opravě, ale jsem z něj unešen. Mám verzi ČSD 478.3112. Toť můj pohled.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod j p » čtv 28 čer, 2012 9:22 pm

No jestli jde o dokonalost, tak spis biji do oci nemodelova dvojkoli - v tomto nalezli vsichni tri vyrobci shodu.
Ja se jim nedivim a tento kompromis jim nevytykam. Je to dano tim, ze jejich vyrobky musi byt schopny provozu i na hrackovych kolejistich a kolejovych tankodromech - a tak maji vysoky okolek podle NEM. Vysoky okolek podle NEM zpusobuje "hopsani" pri prejezdu pres srdcovku historicke vyhybky od H.P.Products. - masina jede po okolku jako kdyby to byla tramvaj (Ani to neresim, takovou vyhybku mam jen jedinou - a to spise z pietnich duvodu.)
Pokud hledate dokonalejsi model, tak ta dvojkoli musite vymenit nebo poslat do depa na soustruh....
Alespon na modelovejsi standard podle NMRA.
Pokud vam vadila sirka a umisteni tabulky u Kuehnova brejlovce, tak proc si nekoupite brejlovce od MTB? Tam sice prilozenou tabulku nelze pouzit ,ale spravnou tabulku si muzete koupit zvlast a umistit presne tam, kde ma byt prave na tom konkretnim stroji, ktery chcete mit.
A mozna je ted spravna tabulka i prilozena. Nekdo tady na foru sliboval, ze chyba bude u pozdejsich serii opravena.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod BaWiS » čtv 28 čer, 2012 9:33 pm

mizl píše:
Jeff Hopper píše:Tak jsem koukal na ty tabulky - no možná o trošičku výše - jinak vše OK

http://jefftt.rajce.idnes.cz/brejlovci_ ... 0_2531.jpg

...
Co se týká tabulek, tak znak ČD je úplně mimo. ...

Počkejte, ale tohle je nějaká 753 352-4 ale Kühn dělal 750 243-8 a ta má znak ČD uprostřed a tabulku taky tak co tohle řešíte?
Viz: Obrázek, Obrázek
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod _lt_ » pát 29 čer, 2012 5:09 am

Tak určitě souhlasím se všemi co sympatizují s kuehnem. Ten zatím po všech proti pořád vede. Já chtěl nakupovat 10 ks těchto lokomotiv a rozhodně nejsem vyhledávač dokonalosti (hlavně potom co tu bylo dřív.... nic že), protože mi nevadí rychloměr na špatném podvozku u roca, nevadí prosvítání u kuehna, nevadí hnědošedá na a chybějící m u vozu Bm od tilliga, nevadí mi zelená na hektoroj (holt měli v dílnách zrovna jinou zelenou)... a mnoho dalšího... nemá smysl to rozepisovat. Ale všechno tohle se dá samodomo bez problémů opravit, nebo to nedělá až tak vzhledový problém.

Ale tabulka úplně mimo (ten znak čd se dá snadno smýt a nahradit destičkou s čd) je vidět na tom modelu i z 20ti metrů (viz třeba video od ds, jediné co vadí na kráse je tabulka všude šejdrem) a nedá se opravit bez zásadního zásahu do karoserie a barvy modelu. To je to co mě trápí... a prznit tak 10 modelů? I ty dvojkolí z dálky nejsou vidět, ale skákání přes některé výhybky vidět je, to ano :(. MTB ne-e, toho jsem ještě u nikoho neviděl a fotky vůbec nevypadají lákavě, takže jít do nepoznaného po jednom dost špatném kupu roca už ne.

Tady z boku je vidět jak je to bohužel vedle. Fotky od kolegy z čela nic neřeknou.
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/750441.jpg

Závěrem: až dorazí vyměněný kuehn a jízdní vlastnosti budou uspokojivého rázu, tak zbylých 9 ks bude určitě od kuehna. Jedině co by mě ještě rozhodilo, tak pokud by roco udělalo pro mě zajímavý nátěr a bylo to levnější než kuehn. Jinak roco už taky ne.

p.s. pokud se ještě vrátím k narážce o V100 a dražším pořízení, tak ano, je to třetí alternativa k těmto dvoum. MTB jsem neviděl, ale vzhledově je o hodně horší než dobře udělaný lept a tak zatím není pro mě alternativou k rocu a kuehnu.
_lt_

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 29 čer, 2012 6:56 am

No né, že bych nachal nejty nejtama - ale při pohledu na loga ČD je třeba na této fotce vidět,

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/750441.jpg

že ta zelenošedá má to logo od výrobce taky špatně - takže napsat českým drahám ať to přebrousej - takhle nám v tom dělat bordel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no a tady - sice to není uplně 100%, ale tabulka - logo ČD je pod oknem jako u modelu - sice né na destičce, ale je tam kde má být.

http://tyburcovo.nafoceno.cz/750_243_08 ... iginal.jpg

To už mě spíše trápí ty žaluzie na střeše.

Když už to tady někdo zmínil tak ty pryžové závěsky na podvozku nejsou pod těma staršíma závěskama vůbec vidět - teda pokud na to nekoukáte z 5 cm a abych řekl po pravdě já na to koukám tak z 50 cm při běžném provozu jinak tak z metru a více.

No a tady je jeden výrobce co dělá brejle s mosazi - http://m-model.wz.cz/vyrobky/lokomotivy/753/ob6.jpg

cena okolo 5000,- a za to já mám sice né zcela dokonalé, ale 2 mašiny.
Jeff Hopper

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 29 čer, 2012 7:08 am

No, ale tím jsem kolegovi co vybírá moc nepomohl - já mu v klidu doporučím všechny tři výrobce - každá mašina má něco(u Khuena loko až po výměně podvozků), ale nic není extra závažného, a záleží poté už jenom na tom co chci - barvu, číslo a který výrobce se do toho zrovna trefil - a cena už v současné době moc nerozhoduje všchny okolo 2500,-
Jeff Hopper

Příspěvekod volda » pát 29 čer, 2012 8:14 am

Když už to tady někdo zmínil tak ty pryžové závěsky na podvozku nejsou pod těma staršíma závěskama vůbec vidět....

Pokud jde o ROCO tak ty pryžové závěsky se dají sundat,a pak je vše OK 8)
volda

Příspěvekod pepiknemecek » pát 29 čer, 2012 10:51 am

_lt_ píše: .... MTB jsem neviděl, ale vzhledově je o hodně horší než dobře udělaný lept ....

Tahle připomínka mi moc nehraje, hodnotit něco co jsem neviděl? :lol:
pepiknemecek

Příspěvekod _lt_ » pát 29 čer, 2012 12:14 pm

No ono to ale neni zas tak vtipný třeba pro výrobce. Pokud už z fotek je vidět, že se nemá smysl po takovém modelu schánět a je lepší si udělat lept. Ten totiž vypadá dobře jak na fotce, tak i v ruce. Hold se ale nejdřív musí umět udělat. Myslel jsem že není potřeba rozlišovat "vidět" a "vidět" v kontextu. Tedy ještě jednou a lépe: Fotografie MTB mne nezaujala natolik, abych se na něj šel podívat do krámu a uvažoval o jeho koupi :wink:
_lt_

Příspěvekod pepiknemecek » pát 29 čer, 2012 12:27 pm

No to už je lepší vyjádření názoru. Bohužel fotky modelů MTB bez dolepených tabulek vypadají poněkud "nedodělaně" Já jsem trochu jiného názoru.
pepiknemecek

Příspěvekod MIK0cz » pát 29 čer, 2012 3:30 pm

_lt_:
Pokud uděláte u tak složité mašiny, jakou Brejlovec tvarově bezesporu je, z leptu oblé všechny přechody rovnoměrně a tak, jak mají být, tak tedy smekám. To, co tady píšete, jsou s prominutím kraviny. Brejlovce MTB jsem viděl naživo a přijde mi celkem dost dobrý, rozhodně lepší než cokoliv z leptu, co jsem kdy viděl.
MIK0cz

Příspěvekod Adam TT » pát 29 čer, 2012 8:39 pm

Jsem stejného názoru. Nevím co to je za nemoc některých TTčkařů řešit absolutní kraviny. To je samé toto, tady to a toto, a pak je toho 10 stran takových nářků. Teď jsem namátkou vybral diskuzi v H0, a tam byl jeden negativní příspěvek ma stranu. Tady v TT diskuzi o modelu je jeden pozitivní příspěvek na stranu. I hánulkáři z toho mají prču. pak se není čemu divit, že třeba p. Báňa vydal čd bardotku v H0, a ne v TT.
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod Želva » sob 30 čer, 2012 5:11 am

Ahoj, pár postřehů z "tuningu" Kuehnova Brejlovce, které jsem prováděl - našikmo vytočené nárazníky lze v určitých mezích narovnat (nejsou zalepené), křivé houkačky lze narovnat opatrně pinzetou, armatury ke chladiči na střeše lze rovnat s maximální opatrností a pouze v malém rozsahu - jsou z dost křehkého plastu. Křivé madla a stupačky - to je trochu problém, většinou se musí vypáčit z kastle, narovnat kleštěmi (struna je dost tvrdá), vložit zpět na místo a buhužel po takovém zásahu i znovu nabarvit :?
TT, digitál, 4.epocha ČSD
Želva

Příspěvekod Radek Strnad » sob 30 čer, 2012 8:21 am

Jen tak na okraj.Brejle od Kuehna jezdí jak TGV a mají jak píšete další chyby.Brejle od Roco skáčou,měly problémy s motory či uhlíky. U obou výrobců probíhá(la)hromada reklamací,mění se podvozky,celé mašiny,motory(uhlíky)nebo dělá výrobce mrtvého brouka.Je tedy třeba připomenout,že ty od MTB takovéto nemoci tak nějak neměly.Možná proto,že jsou z výroby řádně odzkoušeny a to patrně každý kousek.Našel jsem tu na fóru pouhý jediný případ a ten p.Báňa okamžitě řešil.Oproti ostatním jezdí dokonce modelovou rychlostí.A to je od výrobce MTB brejloun prvotina.Tak asi tak vypadá můj postřeh stran brejlovců. :mrgreen:
KYKLOP68
Radek Strnad

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)