od DannyK » čtv 21 čer, 2012 9:48 pm
Ten první návrh: Tovární budova skřípnutá mezi tratí a kolejí vlečky mě nesedne. Buď bych tedy skřípnul tu vlečkovou kolej mezi 2 budovy tak, že bude třeba kotelna se zauhlováním mezi tratí a vlečkou, a z druhé strany skladiště (expedice, stáčírna čehokoli apod.), nebo trochu zmírnit oblouky, a vlečku dát mezi budovy a trať.
Dále mne trochu irituje kusá kolej u skladiště, která slouží zároveň jako úvrať pro vlečku. Skladiště bych asi i s volnou skládkou hodil naproti anebo tu manipulační u skladiště napoji přes angličana do slepého zhlaví.
Ten druhý návrh: Tahá mě trochu za oči, jak jsou 2x dvě kusé šikmo proti sobě, a aspoň na mě to pak působí dojmem menšího prostoru. Jinak platí to samé o uvrati pro vlečku, uhelné sklady na takovémto koncovém nádru taky vystačí s jedinou kolejí bez výhybek.
Souhrnem: To levé zhlaví, kde z levé výhybky mám za ní pravý oblouk do další levé výhybky - Je to nepěkné, a nesedí mi to. I za cenu řezání kolejí bych to posunul tak, abych se vyhnul hraně stolu a měl normálně rozvětvené zhlaví. Být to podle mého gusta, asi bych zrušil volnou skládku tam, kde teď je, tam prdnul výpravní budovu, kolej u skladiště prodloužil na úroveň ostatních šturců, a dal do toho šturcu volnou skládku. U skladiště levá výhybka, napojující se do zhlaví. buď do angličana, nebo do proti ní ležící další levé výhybky.