Ostravsko

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Ostravsko

Příspěvekod milan ferdián » čtv 24 kvě, 2012 1:01 pm

ondras píše: (ano Milane F. je to tvá oblíbená velikost H0 :twisted: :twisted: )

Ňák mladej riskuješ zdraví a postavení :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod ondras » pon 28 kvě, 2012 6:29 pm

Tak červen se nám blíží a s tím i tradiční akce Czech Rail Days.

Na této akci nebudeme samozdřejmě chybět s naší "malou" železnicí.Kdo chcete přijďte se podívat.K vidění budou novinky od našich dopravců atd. atd. atd.

úterý 19. 6. 2012 9.30 - 18.00 - běžná otevírací doba
středa 20. 6. 2012 9.00 - 18.00 - běžná otevírací doba
čtvrtek 21. 6. 2012 9.00 - 16.00 - běžná otevírací doba
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod BaWiS » úte 29 kvě, 2012 4:43 pm

Zdarte lidi,
jaké bylo nedělní setkání? :) Nějaké zajímavosti? :D My, co jsme víc než měsíc na nemocenské, jsme zase nemohli přijít :evil: No, ale aspoň sem se začal věnovat více modelování :lol:

Je tu z vás někdo, kdo (taky) bydlí v paneláku, kde má málo místa?
Kunčická garáž
BaWiS

Setkání modelářů TT Pszczela Wola 2012 Fremo

Příspěvekod BaWiS » úte 29 kvě, 2012 5:49 pm

Nechce se náhodou nějaký kolega TT přidat a jet na víkend na setkání Fremo 29.6.-1.7. u Lublina?

Není to jak se Zababovem, kde Vás někdo musí pozvat, abyste se tam dostali. Je to soukromé setkání (bez veřejnosti), jsou jízdy podle JŘ, volné jízdy, a... (teď nevím, jak to přeložit, bo někdy mi dělá problém se vykoktat česky :D)... jo, wokrshop :D Setkání je v internátu střední školy, v klimatizované budově, dobré sociální zřízení, a rodinná atmosféra, jak popisují každoroční účastníci.

Já byl na setkání sTTandardu letos v Sosnowcu v březnu a bylo to fakt fajn. Kolegové mě hned vzali "dozadu", ukázali co jsem chtěl vidět, vysvětlili trpělivě a hlavně ochotně, na co jsem se ptal. mohl jsem se i projet při volných jízdách (a taky nejen při nich) se soupravou od jiných kolegů (taky i s vlastní libovolnou). Tak jako abyste věděli, že nudit se tam nebudete :)

Nechcu jet sám, bo můj polský kolega nemůže. Jinak jedu svojím autem. Cesta není tak strašně daleko, celkem ujde. Sice tu v TT moc lidí není, ale kdyby se nějaký nadšenec chtěl zúčastnit, tak ať se ozve :)

http://www.sttandard.org.pl/2012/03/zap ... warsztaty/
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod milan ferdián » úte 29 kvě, 2012 8:05 pm

BaWiS píše:Zdarte lidi,
jaké bylo nedělní setkání? :) Nějaké zajímavosti? :D My, co jsme víc než měsíc na nemocenské, jsme zase nemohli přijít :evil: No, ale aspoň sem se začal věnovat více modelování :lol:

Je tu z vás někdo, kdo (taky) bydlí v paneláku, kde má málo místa?

No výjimečně se sešla jen úzká elita v počtu pěti osob.Jeden N-kař,dva H0-nulkaři a dva TT-ečkaři.Kecání bylo dost,akorát ten harttmann jen kecal a nepřišel :lol: Netrefil z Orlové do Helbichu.

Všichni ví,že mám koleje všude kde se dá ve dvojpokojovém bytě.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod kuTTil » stř 30 kvě, 2012 7:20 am

ahoj rád pojedu pokud mně vezmeš. Do Helbicha chodí jenom 2 nebo 3 ttčkáři takže se rád přidám a poznám nové lidi taky bydlím v bytě je nás tu celkem 6 a přesto mám moduly po domácku vyrobené a ještě svoji malou pracovnu.A tam kde mám pracovnu a moduly tak spíme celkem 3 no a pokoj má 3*4 m takže se to dá vyřešít
kuTTil

Příspěvekod harttman » stř 30 kvě, 2012 7:55 am

milan ferdián píše:No výjimečně se sešla jen úzká elita v počtu pěti osob.Jeden N-kař,dva H0-nulkaři a dva TT-ečkaři.Kecání bylo dost,akorát ten harttmann jen kecal a nepřišel :lol: Netrefil z Orlové do Helbichu.

A ani nevíš jak mně to štve. V sobotu ku večeru jsem si hobloval desky na obložení. A jak jsem tak tancoval kolem hoblovky jen v cuklích, skopl jsem si palec na noze. Ten indiánský tanec kolem hoblovky co jsem potom předvedl byl ukázkovej. Kluk říkal že myslel že mně chytl amok. V neděli jsem ani chodit nemohl. Kdybych aspoň mohl zmáčknout spojku v autě tak bych se tam dopajdal. Ale nešlo to. Je mi to líto. Už kvůli tomu že jsi tam byl i Ty Milane. Chtěl jsem hodit řeč.
harttman

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 kvě, 2012 8:38 am

No,díval jsem se do kalendáře.30.června zrovna vychází v sobotu a jelikož je konec školního roku,tak pochybuji,že by bylo ještě nějaké setkání,protože v měsících červenec a srpen se setkání nepořádají.Mělo by být ještě jedno a to v Kunčicích,ale vše záleží,kdy dojdou publikace z tiskárny.Týká se to Ferdy,Pavla a Martina(fofros).
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod BaWiS » stř 30 kvě, 2012 12:24 pm

No na to setkání do Kunčic bych se rád dostavil, pokud to teda bude nesoukromé :D Předpokládám, že to bude v té Tvojí Sokolovně, kde buduješ tu nádheru, jak jsem si všiml :)

Já se ptal na to bydlení, protože já mám k dispozici jen jeden pokoj a stůl, na kterém pracuji. A největší můj nepřítel v modelaření není to málo místa, ale pořád to uklízet, potože to můžu mít rozdělané maximálně tak 2 dny (stůl potřebuju i k jiným věcem). Kolikrát se mi to ani nechce třebas na hoďku vytahovat. A proto se to dycky vleče a vleče :/ Když jsem na nemocenské to mohl mít roztahané delší dobu, tak se modelařilo jak po másle. Ale jak píše milan ferdián, tak to asi vidím, že jediné řešení bude mít to pořád roztahané všudemožně, což u mě asik nepude. Za týden mi mají dorazit čela na nové moduly (sTTandard) a už se děsím, kde to budu dělat.

kuTTile: no to jsem ani nepředpokládal, že se někdo chytí. Já Ti ještě napíšu podrobnější informace (nevím, jak jsi zdatný v přelouskání toho letáku) a domluvíme se na PV. Pokud někdo chce jet, tak fakt budu rád.
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 kvě, 2012 12:40 pm

Já to trochu vyjasním.Dokud byli děti,tak jsem měl jen skromný pracovní koutek v obývacím pokoji.Tehdy jsem začínal koketovat se stolařinou a tak jsem zkusil si zhotovit sklopný stůl se zázemím,dokonce i úschovnou skříň na sklápěcí kolejiště (TT/1:120-1800*800).Co se týče hrubé práce,jen se souhlasem manželky v kuchyni.Jak běžel čas,děti vylétli z hnízda,já jsem již byl nábytkovým stolařem,stal jsem N-kařem a uchvátili mně moduly.Dokud jsem pracoval ve stolárně,tak všechny stolářské práce jsem prováděl jen na dílně.Teď již jen opět v kuchyni :wink:,ale je třeba manželku nenápadně poslat na výlet :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 kvě, 2012 12:56 pm

BaWiS píše:No na to setkání do Kunčic bych se rád dostavil, pokud to teda bude nesoukromé :D

Setkání bude všech nás co se známe,to znamená,že se setkání týká i tebe nebo harttmana.Záleží na Vás.

BaWiS píše: Předpokládám, že to bude v té Tvojí Sokolovně, kde buduješ tu nádheru, jak jsem si všiml :)

Tak to si až přečte Ferda,že na mě přepsal Sokolovnu a že staví již moduly v modelové velikosti N/1:160,tak bude štěstím bez sebe :lol: :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod harttman » stř 30 kvě, 2012 1:09 pm

milan ferdián píše:Já to trochu vyjasním.Dokud byli děti,tak jsem měl jen skromný pracovní koutek v obývacím pokoji.Tehdy jsem začínal koketovat se stolařinou a tak jsem zkusil si zhotovit sklopný stůl se zázemím,dokonce i úschovnou skříň na sklápěcí kolejiště (TT/1:120-1800*800).Co se týče hrubé práce,jen se souhlasem manželky v kuchyni.Jak běžel čas,děti vylétli z hnízda,já jsem již byl nábytkovým stolařem,stal jsem N-kařem a uchvátili mně moduly.Dokud jsem pracoval ve stolárně,tak všechny stolářské práce jsem prováděl jen na dílně.Teď již jen opět v kuchyni :wink:,ale je třeba manželku nenápadně poslat na výlet :lol:

V tom já právě ty panelákové modeláře lituju a zároveň obdivuju. Hodně kluků modelářů je šťastných že si mohou do mé dílny přijed udělat tu hrubou práci a cistou si nechávaj na doma. Mám tu soustruh, frézu, hoblovku, formátovací pilu a frézu na dřevo. Takže není problém udělat cokoliv. Naštěstí jsou to kluci kteří uměj na mašinách makat a já tím pádem nemusím kolem nich skákat a dělám si svoje.
harttman

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 kvě, 2012 1:42 pm

Kolega BaWis....

Vím, že si nás hodně lidí díky nicku Ferdy plete.Je to jen náhoda,prostě souhra náhod.Ferda je ten,který modelaří v modelové velikosti H0/1:87 a buduje spolu s dalšími kolegy v kunčické Sokolovny moduly v této velikosti.Já jsem N-kař,byť se kolega Ferda a ostatní modeláři se snaží mě předělat na tu jejich velikost,což bohdá nebude. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod BaWiS » stř 30 kvě, 2012 2:04 pm

Aha, no tak já naštěstí mám ještě k dispozici na ty hrubé práce balkon, jenže to nesmí být zima, nesmí pršet, nesmí tam být prádlo a taky, když má sousedka prádlo, tak jí tam nemůžu řezat :D Takže někdy je to opruz, ale tohle zas nedělám tak často. No povolení mám doma pořád (i když bydlím s 2 důchodci :D jsem tam vlastně samostatná jednotka), ale uklízet to po sobě co chvilu musím, protože stůl potřebuju k jiným věcem. Už mám některé věci vychytané, jako co nejrychleji vytáhnout, rozdělat, ale sklízení nářadí a uklízení toho bordelu je horší - někdy to zabere víc času, než modelování. A to mě právě zdržuje od nějakého pravidelného věnování se modelařině.

Aha, he, no já už minule si to poplet :oops: a vidím, že lepší to už se mnou nebude :D Já dycky potřebuju mít na lidech cedulky se jménem a informacemi, jinak nevím, kdo je kdo :D
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod BaWiS » stř 30 kvě, 2012 2:22 pm

harttman píše:...V tom já právě ty panelákové modeláře lituju a zároveň obdivuju.

Já jsem v poslední době prolézaval fóra a stránky ve snaze najít někoho, kto je z paneláku a má to vychytané a fakt je ten, že ti co mají doma kolejiště, staví pořád moduly a pod, tak mají rodinný barák a tudíž zázemí. (Snad jen jedině VoVo :D ale ten kolejiště nestaví). A rozhodně se toho nechci vzdát, a tak prostě hledám nějaký nápad. Říkám, nejhorší je to dokolečka točící se vytahování-sklízení-uklízení. A to ani blbou garáž nemám. Dokonce jsem přemýšlel nad zahradním domkem (takové ty dřevěné pěkné kůlničky), ale stejně nemám pozemek :D
Kunčická garáž
BaWiS

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava