Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod medvidek » stř 04 dub, 2012 8:17 am

Zdar ve spolek,nějak tu chcipnul pes :roll: Tak lidičky jak jste spokojeni se zamračenou??? nějake dalši poznatky????
Dotaz na pana Baňu,kdy bude barča s děrovanym pluhem?????
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Sandy » sob 07 dub, 2012 8:11 am

medvidek píše:Zdar ve spolek,nějak tu chcipnul pes :roll: Tak lidičky jak jste spokojeni se zamračenou??? nějake dalši poznatky????
Dotaz na pana Baňu,kdy bude barča s děrovanym pluhem?????

No, vypadá to buď na fenomenální úspěch a každý, kdo ji má, tak se s ní mazlí a nemůže se odtrhnout :P anebo je to takový propadák, že žádné slovo navíc to nemůže zachránit... :roll:
Sandy

Příspěvekod George V. » sob 07 dub, 2012 12:08 pm

Tak dneska jsem se s ní tak intenzivně mazlil, až mi upadlo madlo, co je kolem dveří :D Ale vážně, úspěch to určitě je, hlavně co se týče pojezdu. Úžasně plynulý rozjezd a přímo sametová jízda nízkou rychlostí. Dneska jsem si to užíval při testování soupravy uhláků od VDV na poloměru 380mm. Obojí obstálo na 1*(ač jsem zpočátku těm kinematikám od VDV moc nevěřil).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod radeksindy » sob 07 dub, 2012 4:25 pm

Nemám ji a neplánuji koupit, ale dovolím si něco napsat na základě zkušeností z jednoho třídenního setkání a jednoho dlouhého modelářského večera u kolegy, kde jsem si s ní jezdil na kolejišti. Viděl a jezdil jsem se zvukovými verzemi v obou barevných nátěrech.

Asi nejednodušší bude říct ty dvě hnidopišké připomínky na začátku. Vytknout tomu lze akokorát viditelný šev na střeše na spoji dílů formy a u šedivo-červené verze poměrně neostrý přechod přechod barev. Nic strašného, většina lidí si toho švu ani nevšimla, rozmázlý přechod už byl viditelnější. Ale nic co by kohokoli mělo odradit od nákupu, může to být záležitost jen kusu nebo série. Velcí výrobci za větší peníze předvádějí výrazně větší boty. Pluh neřeším lze/půjde vyměnit. Výměnná bandážovaná náprava je zcela zbytečná, případnou výměnou jen ztratíte odběr z jedné nápravy. Jinak není co komentovat, zbytek je výborný, skvěle vypadá, skvěle jezdí.

Když jsem před více jak rokem viděl brejlovce MTB v TT, tak ve mě zanechal dojem, že pro téčkaře dobrý, ale v H0 by to žádná díra do světa nebyla. Jen lepší malosérie. Ale jak z přechozích řádek plyne, dojem byl hezky vyrovnán, vybroušen a nakonec přeleštěn do kvalitního lesku. Celkově za 1- *), kde do toho mínus započítávám i fakt, že to není model I. nebo II. epochy :D

A ještě jedna poznámka, byť se asi týká menšiny modelářů. Zajímalo mne proč jsou použita kola s okolkem 0,8mm. Kdyby tam byly okolky 1,0 až 1,2mm z obavy jak se to bude chovat na kolejivech Fleischmann, Trix, PIKO nebo ROCOline, tak tomu rozumím. Ale proč se rovnou nepoužily RP25? Snížením okolku na 0,64mm podle normy by už žádné zásadní snížení spolehlivosti na některých kolejivech nepřineslo. Chápu, že se jedná v podmínkách ČR o minoritní problém, ale asi užitečnější než badážovaná náprava, by byly RP25 jako náhradní díl.

*) mínus je malé a bezvýznamné 8)
radeksindy

Příspěvekod F. Placheta » úte 17 dub, 2012 7:08 am

Jsou nejake o zpravy o derovanem pluhu?
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod Matěj » sob 12 kvě, 2012 3:46 am

Dotaz na p. Báňu, kdy budou (nebo už jsou?) v prodeji Zamračené se slibovanými děrovanými pluhy? A Vás, kteří jste si již model zakoupili a provozujete jej, jaké máte s nimi dosavadní zkušenosti? Zda je doporučujete koupit, či raději ještě počkat na Zamračenou od ROCA? Ta má být konečně v prodeji také letos, po prázdninách. Děkuji.
Matěj

Nový zvukový projekt od Artol pro Zamračenou

Příspěvekod Doja » úte 22 kvě, 2012 12:24 pm

Tak koukám, že Atol vydal novou verzi zvuků do Zimo pro Zamračenou. Vubec to není špatné. Dokonce máme výběr ze dvou variant. Co tomu říkate?
http://sounds.artol.sk/bardotka/
Doja

Re: Nový zvukový projekt od Artol pro Zamračenou

Příspěvekod George V. » úte 22 kvě, 2012 2:28 pm

Doja píše:Tak koukám, že Atol vydal novou verzi zvuků do Zimo pro Zamračenou. Vubec to není špatné. Dokonce máme výběr ze dvou variant. Co tomu říkate?
http://sounds.artol.sk/bardotka/

...proti zvuku pro čmeláka (někde tady na fóru byl i odkaz) docela slabota...
George V.

Příspěvekod F. Placheta » úte 22 kvě, 2012 2:38 pm

Me by jenom zajimalo, proc nikdo nenapise, jak to je (bude) s derovanym pluhem pro "mracu". Pokud vim, tak pan Bana byl ucastnikem zdejsi diskuze... :(
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod radekkrupka » úte 22 kvě, 2012 2:42 pm

F. Placheta píše:Pokud vim, tak pan Bana byl ucastnikem zdejsi diskuze... :(

A taky za to byl "poprávu" potrestán... prostě to schytal ze všech stran od místních tlučhubů...
radekkrupka

Příspěvekod vvitty » úte 22 kvě, 2012 2:46 pm

Pluh je nakreslen, ceka se na to az se bude spoustet vyroba vhodne formy, ke ktere by se dal pridat. To bude chvili trvat... Delat extra formu jen kvuli pluhu by bylo ekonomicky nemozne.
Doobjednavky ke stavajicim modelum budou jiste mozne, zrejme za nejakou symbolickou manipulacni castku.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Re: Nový zvukový projekt od Artol pro Zamračenou

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 22 kvě, 2012 3:24 pm

George V. píše:...proti zvuku pro čmeláka (někde tady na fóru byl i odkaz) docela slabota...
Vy jste uz ten zvuk slysel v modelu? Soudite podle ukazky? Mam to tu na stole v zamrace MTB a se zvukem co mi prisel s Cmelakem se to vubec neda srovnat (ani nevim kdo je autorem). Ty dobehy motoru a prechody na mizsi otacky u Cmelaka jsou katastrofalni. Zitra natocim video s novym Artolem a striknete si do kalhot :D Motor do volnobehu pri snizeni rychlosti je super. Vydrzte do zitrka. Tento zvuk je od Artolu jiz zpoplatneny.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » úte 22 kvě, 2012 3:30 pm

...pořád mi tam chybí ten správný zvuk ve výkonu, což u toho čmeláka bylo. Ale asi to nebylo do čmeláka od Techimage, našel jsem to, tuším, někde u téčkařů.

EDIT: Bylo to videjko a maník měl ten zvukáč namontovanej do otevřenýho ragulina. Ale zaboha si nemůžu vzpomenout, kde jsem to jenom viděl...

P.S. Bude ten zvuk k dispozici i pro majitele první serie bardotek MTB (třeba i za (mírný :) ) poplatek)?
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 22 kvě, 2012 3:48 pm

Prave ze ten nabeh i s turbem tam je. Vsem kteri maji od nas zvukac se zamracou od Artolu zvuk za velmi mirny poplatek prehrajeme. Jen si tu potrebujeme model cca den nechat az si s Artolem vzajmemne preposleme kody z dekoderu, ktere jsou pro kazdy dekoder jine a bez nej to nelze prehrat.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » úte 22 kvě, 2012 3:52 pm

...staci poslat jenom dekoder?
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)