Moje stanice v TT - profil U

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Moje stanice v TT - profil U

Příspěvekod boy.rough » pon 20 úno, 2012 7:57 pm

Pomalu, opravdu pomaloučku pokračuji.
http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_TT#DSC00550.jpg
http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_TT#DSC00551.jpg
http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_TT#DSC00553.jpg
http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_TT#DSC00554.jpg
Asi nic moc, ale je to zatím jen nehotový "polotovar". Travka bude zaseta ještě další, bude delší a bude žlutější.
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod boy.rough » stř 11 dub, 2012 7:29 pm

Upozornění pro návštěvníky tohoto vlákna.
Některé odkazy od této chvíle nebudou funkční, změnil jsem uložiště pro své fotky a už nemám k dispozici všechny použité fotografie.
Děkuji za pochopení.
boy.rough

Příspěvekod boy.rough » čtv 12 dub, 2012 6:36 pm

boy.rough

Příspěvekod Vladimír_B » pát 13 dub, 2012 6:31 pm

Ahóóój, moc pěkné. Takový exkurs o 30 let zpět :wink: Jen je s podivem, že nepoužíváš jako posyp obarvené piliny a na trávu obarvený rozdrcený molitan... :lol: :wink:
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod Tomáš » sob 14 dub, 2012 3:36 pm

Fíha...pěkná práce..je vidět,že když je chuť tak jde vše.Zajímalo by mě,jak je ta stanice dlouhá.Dle fotek to vypadá na solidní délku. 8)
Ještě si trochu přihřeji polívčičku :twisted: .Krásně zde vidíme,že když je člověk hračička a rád si hraje,netřeba mít naprosto vše dle posledních trendů...
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod boy.rough » ned 15 dub, 2012 11:30 am

Pánové, věřte mi, že už mockrát jsem toho chtěl nechat a přejít na něco menšího, možná i nejmenšího (Z).
Ale potom si to zase rozmyslím a pokračuji, ikdyž opravdu velice pomalu.
Obarvené piliny jsem samozřejmě použít také chtěl :D , ale zjistil jsem, že to už opravdu není ono :mrgreen: .
Stanice je dlouhá 3.2 metru a k tomu je potřeba připočítat z každé strany ještě spirálu do podzemí, takže to je 3,2 + 1,6 = 4,8 metru.
Je pravdou, že opravdu nemusím mít všechno "in". Prostě si jen hraju s mašinkama a zatím mě to baví :D .
Olda.
boy.rough

Příspěvekod boy.rough » stř 02 kvě, 2012 11:26 am

http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_TT/#DSC00657.jpg
http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_TT/#DSC00660.jpg
http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_ ... 0664_1.jpg

Na té poslední fotce si povšiměte té "placky" v pravém dolním rohu. Stejnou nosím na čepici :D . To jen kdybych se s někým někdy potkal (ale vzhledem k mému bydlišti a dálce ke každému z Vás to asi nehrozí).
Olda.
Naposledy upravil boy.rough dne čtv 03 kvě, 2012 8:37 am, celkově upraveno 1
boy.rough

Příspěvekod milan ferdián » stř 02 kvě, 2012 7:25 pm

Ty nemáš co snít,ale budovat :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod boy.rough » stř 02 kvě, 2012 7:32 pm

Nesním, přemýšlím :D . Trápí mě návěstidla, nechci nic složitého, ani žádné závislosti. Nevím jak je rozmístit (co možná nejjednodušeji), aby to dávalo smysl.
Olda.
boy.rough

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 02 kvě, 2012 8:39 pm

Nejjednodušší je udělat stanici bez odjezdových návěstidel nebo pouze se skupinovými. Ta mohou být třeba jen dvě (na každém zhlaví jedno), ale i více. Např. k některým kolejím skupinové a na hlavní průjednou klasické, platné pro jednu kolej. Důležité potom je, pro které koleje, které návěstidlo platí. Nebo to „koridorizovat” a nasypat návěstidlo skoro před každou výhybku :D Pokud by byl někde k nahlédnutí plán stanice, nemám problém s rozmístěním pomoct. Ale důležité je, jak bude stanice zabezpečena. Tedy skupinové, u každé koleje nebo kombinace, popř. „hybrid” - vložené návěstidla? Mechaniky či světla? S rychlostní návěstní soustavou či jen červená/zelená? Seřazovací návěstidla taky?
Jeňa Sova

Příspěvekod boy.rough » čtv 03 kvě, 2012 8:40 am

Neznám základní pojmy :oops: . Sice jsem na dráze pracoval, ale návěstidla opravdu neznám. Řekl bych, že si vystačím s návěstidly jen na obou koncích stanice. Stačí Č/Z?
Zde přikládám základní schema stanice (jen podle pravítka)
http://boyrough.rajce.idnes.cz/Masinky_TT/#DSC00670.jpg
Olda.
boy.rough

Příspěvekod Odo » čtv 03 kvě, 2012 11:34 am

boy.rough píše:Nesním, přemýšlím :D . Trápí mě návěstidla, nechci nic složitého, ani žádné závislosti. Nevím jak je rozmístit (co možná nejjednodušeji), aby to dávalo smysl.
Olda.

S tím mi výborně pomohl kolega lajblt, čímžto mu udílím veřejnou pochvalu :mrgreen: .
TT / DCC / ČSD / ep. IV
csd.rajce.net / stavím si kolejiště pro radost, nejsem modelář (ani elektrikář)...
Odo

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 03 kvě, 2012 11:42 am

Hm, tak tohle už by chtělo osadit pořádně, to je docela velká stanice. Ale zkusím něco vymyslet...

Editace:
Pokud dobře vidím, na jednom zhlaví návěstidla už máš, tak v čem je problém? Na tom druhém odjezdovém bych je dal stejně a je to vyřešené.
Jeňa Sova

Příspěvekod lajblt » čtv 03 kvě, 2012 12:58 pm

2 Odo: Muhehe, děkuji. :)
2 boy.rough: Je to sice velká stanice, ale jak to na ČSD/ČD chodí, tak to vypadá, že čím větší stanice, tím míň návěstidel a horší zabezpečení. :o Třeba Stará Paka (teď už ji předělali), Turnov, Bakov nad Jizerou a další. Stará Paka měla jen vjezdová návěstidla a ještě nezávislá na výměnách (takže ukazovala jen "Stůj" a "Rychlost 40 km/h a výstraha"). Tobě by úplně stačilo jedno skupinové odjezdové návěstidlo Z/Č u námezníku krajní výhybky traťové koleje. A doplnil bych to už jen seřaďovacím návěstidlem B/M u vjezdu do depa, resp. ještě druhé stejné návěstidlo u vjezdu z depa do stanice. V popisu stanice by stálo "Zabezpečovací zařízení I. kategorie - návěstidla nezávislá na výměnách". A máš to vyřešený.
Jo, a nezapomeň na rychlostník "40" před krajní výhybkou, pak to bude dokonalý. Nikdo nemůže říct ani slovo proti. :)

Ovšem na tom hotovém zhlaví by to už nějaké závislosti chtělo. Kolik ta návěstidla mají světel? Klidně napiš soukromou zprávu, rád se na to podívám. :)
Přílohy
g3181.jpg
lajblt

Příspěvekod boy.rough » čtv 03 kvě, 2012 6:56 pm

Chlapi, děkuji Vám za čas, který mi věnujete.
Je pravda, že první díl je osazen návěstidly, jenže právě ten první díl dozná podstatných změn. Ten byl totiž takový "pokusný". Koleje měnit nebudu. Jen to chci mít co nejjednodušší a při té jednoduchosti zabezpečené. Proto potřebuji vyřešit "druhý konec" stanice a podle něj to udělat právě i na tom prvním. Jak už jsem psal, nechci a nepotřebuji žádné závislosti. Chci, aby laická veřejnost byla přesvědčena, že tak jak to mám je správně a odborníci ať vzteky raději jen odvrací své pohledy jinam :D .
Ta verze s těmi návěstidly do depa se mi líbí :D .
boy.rough

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště