Erz zum Stahl, Kohle und energie - Staviame pec

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Hutě, Doly, Ocelárny

Příspěvekod zaza.office » úte 10 dub, 2012 12:54 pm

E27:Já se co nejvíc snažil napodobit ty skutečné,tak já ti je tedy dám na mail.Co máš v plánu použít jako hlavní smetáky?Tedy polosmetáky.Jinak bych chtěl podotknout že jsem viděl v provozu i kusy modernizovaných příšer bez bočních sběračů s tím,že konzoly pro ně zůstaly zachovány.Foto kdyžtak zkusím dohledat.
zaza.office

Příspěvekod kecu.p » úte 10 dub, 2012 2:50 pm

Doporučuji zachovat autentičnost konkrétního stroje. Záleží na přidělení počítačového čísla.
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod E27 » úte 10 dub, 2012 4:50 pm

zaza.office píše:E27:Já se co nejvíc snažil napodobit ty skutečné,tak já ti je tedy dám na mail.Co máš v plánu použít jako hlavní smetáky?Tedy polosmetáky.Jinak bych chtěl podotknout že jsem viděl v provozu i kusy modernizovaných příšer bez bočních sběračů s tím,že konzoly pro ně zůstaly zachovány.Foto kdyžtak zkusím dohledat.

Ja som to spravil z leptaného plechu a plastových profilov.

kecu.p píše:Doporučuji zachovat autentičnost konkrétního stroje. Záleží na přidělení počítačového čísla.

áno, ako som pozeral na videá, kde je 253 modernizovaná, tak ich zmetáky majú zakrytovaný mechanizmus pohonu zberačov oproti bežným 27E, ktoré sú odokryté a je vidno pružiny.

Prikladám obrázok svojho zberaču. Je to nic moc, je to proste napodobenina :(

Obrázek

Obrázek
E27

Příspěvekod zaza.office » úte 10 dub, 2012 5:39 pm

E27: Moc pěkně jsi ty boční vystihl. Vidím, že mé netřeba posílat.
zaza.office

Příspěvekod E27 » stř 11 dub, 2012 5:47 pm

Tak mi došla BN150tka a chcem sa opýtať kolegu Lukáša, či pojazd nejako upravoval alebo si ho prispôsobil stredovej sekcií.
E27

Příspěvekod zaza.office » stř 11 dub, 2012 8:23 pm

Pojezd z BN150 do příšery: mechanika nezměněna, rozvor je +/- stejný. Co je však nutné je pojezd remotorizovat, původní motor Gutzhold je příliš vysoký, dalším krokem je vyjmutí původného závaží a nahradit jej něčím stejně vysokým, jako je nejvyšší místo rámu pojezdu. nabízí se olovo. Motor použít plochý z optické mechaniky. Ale pozor na něj, má vyšší otáčky a zdá se mi, že i kroutící moment. Serval mi totž převody v pojezdu, když jsem to při zkouškách pojezdu přehnal s balastem. Možná to ale bylo tím, že pojezd byl ne právě "zdravý"
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 13 dub, 2012 8:42 pm

Uff, uff, ešte raz uff.
Upraviť pojazd klasickej BN150tky je najhoršia vec, čo som robil do teraz. Motorček je z TGV od Mehana (nie z cd mechaniky). Super až na problém s koliečkami a ich ozubením. Je to také na ... Do budúcna musím premýšlať nad iným pojazdom.
No, ale vrátim sa k 27E. Okrem krajnej sekcie (keču.p prosím bez kritiky :D pracujem na nej) sa mi podarilo spojiť všetky sekcie, aby som videl, ako to vypadá.
Nie som moc spokojný. Nie niesom :(

Obrázek

Obrázek

Sekcie sú moc od seba čo je zapríčinené TT spriahlom, klasickým. Kolega Lukáš to spojil inou metódou, ja skúšam toto. prvé jazdné skúšky nedopadli zle, ale nie je to ono. V tých rozostupoch. Časom musím porozmýšlať, ako to spojiť tak, aby som ich priblížil k sebe. Do vtedy ešte dorobím čelá a stredovú sekciu dám komplet do kopy aj so zmetákmi a strešnou výzbrojou...
Detail spoja. Vidno riešenie TT spriahla.
Obrázek
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 13 dub, 2012 9:01 pm

E27: Vypadá o hodně lépe než ta moje. Klaním se. Spojení sekcí je opravdu problém, sám bádám. Zkus vyretušovat hrany, ty dost bijí do očí. Jinak je to excelentní práce, opravdu krása!
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 13 dub, 2012 9:16 pm

V rámci modelárov z celých Čiech, Moravy a Slovenska mám pocit, že sme dvaja, ktorý vlastnia tieto stroje.. Teda o iných neviem a keď sú, tak by som bol moc rád, keby zverejnili svoje odklizové lokomotivy..
Či je moja lepšia? :wink: Lukáš, obe sú v podstate tvoje, si ich autorom, ja som len dolepil to, čo si ty vytvoril.. Tie biele miesta sa pokúsim zretušovať..

Ale aj tak nie som spokojný... Časom sa pustím do E 2E.
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 13 dub, 2012 9:35 pm

Máš o hodně lépe zpracovaná čela, masky, boční smetáky, spojení sekcí...

Jistý modelář z Plzně je má v TT 27E a 26Em,ale moc se mi nelíbily, vše jednou barvou jen obtisky nějaké číslo, žádné logo vlastníka, nic prostě.

http://kzmsokolov.ic.cz/galerie/vystavy/2008/index.html

O LH vozech tohoto člověka si myslím taky svoje. Tvar korby sedí, ale hlavní rám jen jakási úzká traverza, čelníky s nárazníky jakoby se nechumelilo, podvozky tuším MT50 Diamond, prostě paskvil, popisy radši nezmiňuju, ty tam nebyly vůbec
zaza.office

Příspěvekod E27 » sob 14 dub, 2012 12:02 pm

Mno, to je pravda, tie modely nie sú moc ok. Kompletizujem strednú sekciu, ale v Ba nie je v modelárstve dostať teraz vôbec hadice a potrebujem od ČS train izolátory pre jednosmernú časť. Ani to nie je. Strechu chcem stvárniť čo najdetailnejšie. Ponúkal mi už zberače predajca, ktoré sú na modernizovaných strojoch, ale nevzal som ich, pokým nebudem mať izolátory a strešnú výzbroj.
E27

Příspěvekod zaza.office » sob 14 dub, 2012 12:17 pm

Hadice je jeden z detailů, které moc neřeším, jelikož na většině modelů v prostoru hadic lítá spřáhlo, tak je moc nedávám a na lokomotivy dělám hadice na jedno čelo a tam dělám hadice z izolace sdělovacích kabelů (kabel SYKFY) Zdejší výrobce, firma Detail, hadice vyrábí, ale zatím si vystačím s těmi mými.Izolátory které jsem si dělal na sloupy TV jsou opět navinutý SYKFY drátek bez izolace.Foto kdyžtak mailem abych tu nedělal OT
zaza.office

Příspěvekod E27 » sob 14 dub, 2012 6:05 pm

2190 kW, 500 kN, 165t
Krokodýl plzenskej škodovky... 27E

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
E27

Příspěvekod E27 » čtv 19 dub, 2012 10:26 am

Pekný deň prajem.,

Mám dve otázky:
1. Kto sa v Čechách zameriava na výrobu popisov na vagóny aj na objednávku (vodotisky)? Našiel som stránku parostroj, ale či aj iný...

2. Pri tlačení súpravy s LH alebo Talbot vozmi, kde zastaví súprava? Pred návestidlom alebo pred návestidlom zastaví až čelo lokomotívy tlačenej súpravy, takže vozy stoja za návestidlom?
E27

Příspěvekod zaza.office » čtv 19 dub, 2012 11:11 am

E27:Na první otázku ti neodpovím ale v druhé ti mohu říct,že jsou místa kde je nutno zastavit čelem soupravy,ať již sunuté či tažené a také jsou místa kde je nutné zastavit čelem lokomotivy.Ale víc nevím.Zkusím zjistit jak k nám na firmu zase přijdou chlapi z šachty.
zaza.office

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště