Erz zum Stahl, Kohle und energie - Staviame pec

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Hutě, Doly, Ocelárny

Příspěvekod Adam TT » čtv 22 bře, 2012 10:50 pm

zaza.office píše:Adam TT : Já u čmeláka použil první poloprůhlednou folii, která mi padla do ruky, kdyby mi do kabiny nekoukal podvozek, tak udělám i stanoviště...

Aha, tak pro to. Čmelda se mi líbí, rád bych si ho v budoucnu postavil z leptu, akorát je trošku problém pojezd a vystříkání těch linek. Zajímá mě zelenobéžová verze ČSD/ČD.
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod E27 » pát 23 bře, 2012 6:38 am

zaza.office píše:Wapky vypadají slibně, tvarově sice neodpovídají, ale jsou i mnohem horší tvarové mutace, které jsem už viděl jako náhražku našich Falls.

Ahoj zaza, áno máš pravdu, jedná sa o nemecké typy vozov rady Fals aj keď tvarovo nesedia s našimi vozmi Fals. Ale v poslednej dobe sledujem, že veľa súkromných dopravcov nakupuje práve tieto vozy, pretože naše Fals (Wap) nie sú dostupné.
Čo sa týka modelu, mal som na výber. Buď by som prestriekal originál FALS, vzor čsd ale to som nechcel, ten čo som zverejnil ako verziu Bane Dolina alebo siahol po modeloch zo západu. A to sami zdalo najlepšie :) Piko čo robí Wap, tak tie sa skorej podobajú na Talboty ako Wap-ky. Tak som volil strednú cestu. :D
Súpravu nechcem vytvoriť celú, tento voz sa len "zatúlal" na moju budúcu podnikovú vlečku :D
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 23 bře, 2012 10:38 am

E27:Ano,naprostý souhlas že se u nás objevují soukromé Falls cizích zemí protože naše dráhy neprodají vozy konkurenci.Tebou zvolený typ vozů je velmi dobrý,jak jsem napsal, viděl jsem i vozy které mají s našimi Falls podobnost v podstatě nulovou a modelář (vím kdo ale nebudu jmenovat,mimojiné velký puntičkář) je klidně označil popisy ČSD.Neber prosím mou reakci jako kritiku,je to myšleno v dobrém.Já coby papírák si stejně nemohu dovolit kritizovat takové modeláře jako jsi ty.
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 23 bře, 2012 2:50 pm

To je ok, kritika, dobrá kritika :)

Myslím si, že viem o koho sa jedná, nuž ono by ma srdco bolelo dávať popisy naších dráh na vozy, ktoré majú naozaj ďaleko od reality.. Pracujem akurát na detailoch vozov, dodám foto čoskoro.. :wink:
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 23 bře, 2012 3:14 pm

E27: Já jsem bohužel bez barvy v tiskárně takže se nepovede udělat ověřovací model úzkého Talbotu, ale možná se povede základní tvary aspoň narýsovat. Jinak u čmeláka jsou hotové nárazníky a šroubovka s důlním spřáhlem, všera jsem to mázl barvou. Hodím ještě dnes foto, abys viděl jak to vypadá, když se dělá nízkonákladový model...
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 23 bře, 2012 5:40 pm

Dokončil som Wapku, dávam pár foto:

Obrázek
Voz s poradovým číslom 12
Obrázek

Obrázek

Tá patina vypadá tak blbo, ale je to fotené mobilom plus blesk, preto sa ospravedlňujem za nedostatky.. V skutočnosti je to krajší model. Už ho len dať do provozu.. Ach ten priestor :(
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 23 bře, 2012 9:58 pm

No jo, kdo umí, ten umí. Ta patinu vypadá, jakoby byla nanášena vodorovně, volil bych aplikaci svisle, protože vozy se nejvíce zachlíví při nakládce násypkami. Ale to je jen detail, na ale patině klidně přidej, důlní vozy snesou hodně a aspoň trochu zašpiň i podvozky. Čisté bijí do očí :) Omlouvám se za přílišnou kritiku, ty patinuješ kvůli přiblížení realitě, já patinuju abych zakryl nedostatky...
zaza.office

Příspěvekod milan ferdián » sob 24 bře, 2012 10:01 am

Opět něco pro vás.
Přílohy
Kopie - Udolím Hnilca_001.jpg
Kopie - Udolím Hnilca_002.jpg
Kopie - Udolím Hnilca_003.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod zaza.office » sob 24 bře, 2012 10:15 am

Teda Milane kde vy to berete.
zaza.office

Příspěvekod E27 » sob 24 bře, 2012 10:41 am

Páčia sa mi tieto články :wink:

Zaza, tak som to upravil, viac stekancov :)
Obrázek

Obrázek

Na patinu používam patinovacie prášky, olejové farby a riedidlo na olejovky, výsledok je pekný..
E27

Příspěvekod zaza.office » sob 24 bře, 2012 10:59 am

E27: Tak pane kolego, toto je parádní! Díky použití nejen prášku, ale i barev jsi naznačil stekání špíny po dešti, čehož já při použití křídy nedosáhnu.
zaza.office

Příspěvekod E27 » ned 25 bře, 2012 7:27 am

Na časti útlmové doly som začal pracovať na menších detailoch.
Výstavba potrubia:
Obrázek
Na 80% dokončená násypka bývalých dolov Ignác (spätne je fotka s výronom plynov) a zároveň táto budova slúži ako strojovňa dolu Ivana.
Oba tieto objekty patria dolom Kohinoor :D
Obrázek
Pod násypky spravím dve už nepoužívané koľaje dvoch rozchodov, normálny a moju 800vku.
Obrázek
Ešte patinovať, patinovať, špiniť, a tak :roll:
Obrázek
Zátišie (všade potrubia a potrubia a potrubia a nekonečne veľa potrubí) Kyseliny, para, voda.. Všetko ponapájať :D
Obrázek
E27

Příspěvekod kecu.p » ned 25 bře, 2012 10:23 am

patinu toho vozu Wap bych udělal větší a méně ředidla ... ten vůz má být vysloveně oprýskaný ... toto je takové divné ... a možná ještě bych tam dal zbytky uhelného prachu
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod E27 » ned 25 bře, 2012 10:31 am

Ok, skúsim ešte viac. Hnedé uhlie mám doma nadrvené originál..
E27

Příspěvekod zaza.office » ned 25 bře, 2012 10:44 am

Pro patinu mých Talbotů bylo hnědé uhlí příliš tmavé díky převážně černé barvě těchto vozů, proto jsem zvolil hnědou křídu
zaza.office

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště