od Kalimero » sob 03 bře, 2012 11:13 am
Tak jsem si Bardotku koupil a mé dojmy jsou jen a jen pozitivní.Jízdní vlastnosti vynikající, dílenské zpracování výborné, vzhled super.Model splňuje vše co od kvalitního modelu za rozumný peníz očekávám.Nutno podotknout že nepatřím k počítačům nýtů, neb:
a)mašinka má jezdit, do vitríny patří plastikové modely a ne funkční stroje
b)model NIKDY nebude dokonale věrnou kopií předlohy protože to prostě nejde(to bych taky mohl chtít aby byl vevnitř funkční diesel ,matice na závěskách se točily na skutečných závitech a pod.)
Mašinka je výborná, cenově rozumná což oceňuji(např. cena je důvod proč čekám na čmeldu od Roca neb od Techimage si jej prostě nemůžu dovolit, byť by i byl možná lepší než bude Roco) a srovnání s jinými? Srovnávat ji se samodoma výrobky ji prostě nelze - lepty jsou háklivé a křehké, vhodné tak do té vitríny a ne na ježdění, odlitky jsou více či méně škaredé - křivé žaluzie, nepřesné tvary atd - prostě jsou z jiné kategorie.A srovnávat ji s Roco verzí také nelze - na rozdíl od modelu MTB který mám v ruce a můžu se s ním mazlit, tak od Roca mám zatím v ruce PRD! Jako ve všem i zde záleží na kvalitě, ceně a rychlosti dodání.A protože cena i kvalita je srovnatelná a rychlostí převálcovalo MTB Roco na celé čáře tak to u mě MTB vyhrálo!Navíc to utajení až do poslední chvíle považuji za geniální tah.Překvapení bylo veliké a příjemné.A modeláři kteří musí nejdřív našetřit také zoufat nemusí - jak jsem pochopil nejde o žádnou jednorázovku a model bude v prodeji dlouhodobě i v těchto prvních barevných mutacích, což je u Roca problém - jejich politiku "vyrobíme x modelů mutace (a) a už nikdy se k ní nevrátíme" jsem nechápal,nechápu a nikdy chápat nebudu!(A ani chápat nechci) Mám jen jediné přání - přimlouval bych se za ty náhradní pluhy (letní i zimní, pro verzi bez spřáhla i se spřáhlem) a popisné tabulky i jako doplněk.
Jinak za mou osobu - p.Báňo DÍKY a jen tak dál.