Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod George V. » čtv 01 bře, 2012 10:28 am

vvitty píše:Houmre, ten plosny spoj se neda rozumne poslat oddelene - pro vyndani by bylo treba odpajet repro a privody a hrozi poskozeni spoje na poste. Lepe reklamovat cele u prodejce a vymena nebo oprava neni problem.

...jo, jo reklamace. Dodatečné náklady za cestu, nebo za poštovné (to Ti podle obchodních podmínek nikdo nehradí). Riziko, že se to cestou poškodí, nebo ztratí, riziko, že se to poškodí při opravě (utržená madla a pod.), při výměně riziko, že dostaneš ještě horší kousek... Já nevím, nebylo by lepší, aby to výrobce vyráběl rovnou tak kvalitně, aby se to reklamovat nemuselo?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Lukáš » čtv 01 bře, 2012 10:30 am

Já jsem hlavně rád že je Zamračená na trhu,samozřejmě vždy se najde nějakej nedostatek,ale tak je to u všeho co se kdy vyrobilo a vyrábět bude,jenom když jsem byl v automobilce a viděl jak se tam někdy zacházelo s právě se rodícím vozem..... :wink:
Dokonalý výrobek neexistuje,vždy se něco najde,nadruhou stranu mě zase nevadí když si na mašince něco drobek poudělám taky sám,mám pak dobrý pocit že jsem taky k výrobku přispěl nějakou maličkostí.
Takže já jsem za Zamračenou od MTB rád a jsem zvědav jak se vytáhne Roco.
Lukáš

Příspěvekod vvitty » čtv 01 bře, 2012 10:40 am

George V. píše:[...jo, jo reklamace. Dodatečné náklady za cestu, nebo za poštovné (to Ti podle obchodních podmínek nikdo nehradí). Riziko, že se to cestou poškodí, nebo ztratí, riziko, že se to poškodí při opravě (utržená madla a pod.), při výměně riziko, že dostaneš ještě horší kousek... Já nevím, nebylo by lepší, aby to výrobce vyráběl rovnou tak kvalitně, aby se to reklamovat nemuselo?

Opravnene naklady na reklamaci hradi prodejce. Vychazi to ze zakona, nadrazeneho obchodnim podminkam. Za ztratu nebo poskozeni pri preprave odpovida posta, staci zasilku radne pojistit. Funguje to, Ceska Posta uz si od nas takhle nekolik stavebnic koupila. Vzhledem k seriovosti modelu neni pripadna ztrata nebo poskozeni balicku necim co by se nedalo nahradit penezi.

Resi se tu jedna vadna LED z celkem velke serie rozeslane zakaznikum, to se proste stat muze komukoliv, naprava zakaznikovi se da zjednat rychle a jednoduse tak, aby byl zakaznik spokojen, a o to snad jde, ne?
Pokud bude konstrukcni chyba v cele serii, tak to bude jina story.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Rauny » čtv 01 bře, 2012 11:23 am

Já myslím, že je to super český model za hodně přijatelnou cenu!Zvuk se mi taky líbí!
Koupil jsem a půjdu i do roca, pak můžu srovnávat, ale myslím, že roco určitě nezklame..
Není tomu dávno co se prodávaly takzvané marcipánové modely této lokomotivy i jiných za mnohem vyšší ceny!!!
Sám jsem vlastnil čmeláka od výrobce extra za skoro 8 litrů a jsem rád , že jsem se ho zbavil, protože se bude dělat hned u dvou výrobců, asi si ale počkám až na roco-7500 v analogu je přece jen pořád ještě dost, i když kvalita oproti tomu mému je podstaně vyšší!
Výrobci MTB přeji hodně štestí, jsem rád za tento model a budu se těšit na další!!
Uvítal bych kocoura, toho sice sliboval čs train, ale nějak to vyšumělo :-)
Rauny

Příspěvekod jirie123 » čtv 01 bře, 2012 11:51 am

Pokud se můj dotaz bude zdát off topic, klidně se ho vzdám.
Přesto:
Zvuk mašinek všeobecně je nějak spřažený se skutečným pohybem modelů? Zdá se mi to až neskutečně zesynchronizované (nejde jen o nastartování nebo houkání) Líbí se mi to, jak model zvyšuje rychlost a tím se mění i zvuk motoru a pak i skřípění při brždění. Je tomu tak od novoty, nebo je to třeba nějak ladit?

Nemám s digitálem žádnou zkušenost, proto se omlouvám za idiotskou otázku :oops:

Video je perfektní reklama na už tak očekávaný model 8)
jirie123

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 01 bře, 2012 12:06 pm

jirie123 píše:Pokud se můj dotaz bude zdát off topic, klidně se ho vzdám.
Přesto:
Zvuk mašinek všeobecně je nějak spřažený se skutečným pohybem modelů? Zdá se mi to až neskutečně zesynchronizované (nejde jen o nastartování nebo houkání) Líbí se mi to, jak model zvyšuje rychlost a tím se mění i zvuk motoru a pak i skřípění při brždění. Je tomu tak od novoty, nebo je to třeba nějak ladit?

Nemám s digitálem žádnou zkušenost, proto se omlouvám za idiotskou otázku :oops:

Video je perfektní reklama na už tak očekávaný model 8)

Ano,zvukový dekodér lze skutečně seřídit s rychlostí lokomotivy včetně změny charakteristiky zvuku podle toho,zda je motor v zátěži nebo jede z kopce atd.To co vidíš na té ukázce,ale není ještě řádně seřízeno řekl bych.Chlapi pouze vložili dekodér a nahráli video,aby se obecenstvo mohlo pokochat. :D
Pokud se chceš začít vzdělávat,přejdi do sekce DCC,tam se dozvíš spoustu užitečných věcí. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod martin tichý » čtv 01 bře, 2012 2:44 pm

Mně se MTB mráča líbí čím dál víc, v HO jsem ji viděl jen na fotkách, v TT mě v reálu trochu zklamala kvalita zpracování, jestliže mě ale reálný pohled na HO přesvědčí o kvalitě zhotovení, tak do ní asi půjdu, i když zpočátku jsem na ní hleděl spíše se skepsí...zvuk se zdá být O.K., alespoň z repráků k PC tomu tak je :wink: , jen mě mrzí, že nejsou slyšet trakční elektromotory, ostatně jako na všech ostatních modelech, zřejme je to technicky nemožné..??
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod dnovy » čtv 01 bře, 2012 3:34 pm

Může mi prosím někdo poradit jak pomoci ROCO multimaus zesílit zvuk. Fakt se mi zdá potichu. Díky
dnovy

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 01 bře, 2012 3:40 pm

Předpokládám,že se bavíme o mašině,která je předmětem tohoto vlákna.Pokud ano,obdržel jsi s lokomotivou také návod k dekodéru?Já jen,že tam by mělo být vše popsáno.Jinak spoustu užitečných informací najdeš v sekci DCC. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod DodikeXXX » čtv 01 bře, 2012 5:52 pm

Dobrý večer,

zaujímalo by ma, či sa neplánuje v budúcnosti výroba samostatných makiet.Myslím, že viacero modelárov by ocenilo možnosť zakúpenia si samostatnej napríklad postrkovej makety.Myslím, že by s tým čo sa týka výrobného procesu problém byť nemal.

Ďakujem za odpoveď.
DodikeXXX

Příspěvekod cvachtapavel » čtv 01 bře, 2012 7:09 pm

dnovy píše:Může mi prosím někdo poradit jak pomoci ROCO multimaus zesílit zvuk. Fakt se mi zdá potichu. Díky

Někde na fóru to tu je ale nemůžu to najít. Jelikož si některé příspěvky stahuju jako nápovědu, tak to mám v archivu. Doufám, že se nebude původní autor zlobit, ale já nevím kdo to byl
Pokud máš Multimaus ze startsetu neumí vysoká CV (potřebuješ 266).
cituji původní návod:
Pro takové uživatele nabízejí zvukové dekodéry ZIMO možnost přístupu k „vyšším“ CV přes nižší
čísla. Toto se uskutečňuje pomocí „pseudoprogramování“
CV7 = 110 popř. = 120 popř. = 130,
přičemž následně požadované CV bude přístupné přes číslo o 100 popř. 200 nižší, tedy např.:
pokud není možný programovací příkaz CV266 = 45,
může být místo toho použito CV7 = 110 a následně CV166 = 45
pro požadované programování CV266 = 45 popř.
pokud není možné ani jak CV266 = 45, tak CV166 = 45,
může být místo toho použito CV7 = 120 a následně CV66 = 45
pro požadované programování CV266 = 45.

Musíš to dělat v režimu POM a nedávej větší hodnotu do CV266 než 165 (pak už to chrastí) - odskoušeno
cvachtapavel

Příspěvekod vypravecc » čtv 01 bře, 2012 8:38 pm

Zbysek píše:
radekkrupka píše:
vypravecc píše:Bude teda nějaký to video ozvučený mašinky ? Pokud to čtu, tak se to slibuje od pondělka a kde nic, tu nic..... :!:

Tak to je opravdu skandál. Vždyť už je středa :!: Pánové, zkuste se nad sebou někdy zamyslet, už to tu začíná být stejná ostuda jako v téčku... Pokud na koupi tak spěcháte, co si zajít někam do obchodu, určitě rádi předvedou?

Hm, to jo. Jenže někteří to maj trochu z ruky. Já třeba jen asi 300km.

:D kamo, ty si dobrý pa..ko. Ja to mam skoro 400 Km a mam si podle tebe vzit dovolenou a jet si do Prahy k Michalovi poslechnout minutový zvuk jeho ozvučený masiny..... :D
Popřemýšlej, než sem příště zase začneš cpát tydle dřisty. Díky. :wink:
vypravecc

Příspěvekod vypravecc » čtv 01 bře, 2012 8:43 pm

a Michalovi díky za videa, je to super.
vypravecc

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 02 bře, 2012 6:11 am

cvachtapavel píše:
dnovy píše:Může mi prosím někdo poradit jak pomoci ROCO multimaus zesílit zvuk. Fakt se mi zdá potichu. Díky

Někde na fóru to tu je ale nemůžu to najít. Jelikož si některé příspěvky stahuju jako nápovědu, tak to mám v archivu. Doufám, že se nebude původní autor zlobit, ale já nevím kdo to byl

Je to zde: viewtopic.php?f=6&t=5123
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » pát 02 bře, 2012 6:28 am

Tak od včerejška jsem také majitelem jedné Barči od MTB i já. Model je vcelku povedený, co je problém, tak "dílenské" zpracování. Třeba dojem z výborně provedených závěsek dost kazí to, že ze čtyř "konzolí" jsou tři přilepené nakřivo. Taktéž "plandající" madla kolem dveří nic moc. Navíc když se je člověk snaží rovnat, tak se loupe barva (naštěstí bílá - s tím si umím poradit...). Na druhé straně chválím nátěr - tenká vrstva barvy, docela ostrá rozhrání - určitě plus proti Roco (ad Brejlovec). Co mne však dost nemile překvapilo, tak "nekompatibilita" s krátkými spřáhly Roco. Dost jsem se s tím potrápil, ale nakonec se dílo zdařilo. Problém není v kinematice (s tou bych v žádném případě nehejbal), ale ve "špičce" pluhu, na které se spřáhlo zachytí a není pohyblivé. Aby se dalo spřáhlo použít, je třeba zbrousit hlavu spřáhla v místech, kde se dotýká pluhu - udělat úkos cca 1,8 x 1,8mm. Pak je to OK.

Jsem velmi spokojen s pojezdem. Opravdu velmi měkký chod, vynikající zpřevodování, velmi dobrá jízda v malých rychlostech. S čím ovšem nemohu souhlasit s kolegy zde na fóru, je údajná nižší hlučnost modelu vůči Roco - můj Brejlovec je tišší (při srovnatelných podmínkách - DCC). Zvuk motorku je zajímavý - připomíná zvuk holícího strojku :mrgreen: (asi budoucí přezdívka mašinky :D ). Taktéž jsem spokojen s osvětlením, které má optimální jas a výborná je možnost nezávislého zapínání koncového červeného osvětlení. Co je pro mne zklamáním, tak ozvučení modelu (což není záležitost MTB!). Dobře znázorňuje posunovací režim, ale naprosto mi tam chybí zvuk motoru ve výkonu, ten typický koncert šestiválce, až se klepou okenní tabule...

Myslím, že p. Báňa nasadil laťku opravdu vysoko, model je (v případě lepšího dílenského zpracování) plně srovnatelný s produkcí renomovaných světových výrobců. Já osobně si rád koupím ješte minimálně jednu Barču (ale se zvukem asi už ne :D ); rád bych nějakou 749, ideálně ze III. serie (a třeba na sloupcích). A budu se těšit na další modely od p. Báni a doufat že budou aspoň tak dobré, ne-li lepší, jako Barča. Ten pojezd si přímo říká o ztvárnění dvouokého brejlovce (a třeba i ověřovací serie, nebo prototypů)...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)