Tak od včerejška jsem také majitelem jedné Barči od MTB i já. Model je vcelku povedený, co je problém, tak "dílenské" zpracování. Třeba dojem z výborně provedených závěsek dost kazí to, že ze čtyř "konzolí" jsou tři přilepené nakřivo. Taktéž "plandající" madla kolem dveří nic moc. Navíc když se je člověk snaží rovnat, tak se loupe barva (naštěstí bílá - s tím si umím poradit...). Na druhé straně chválím nátěr - tenká vrstva barvy, docela ostrá rozhrání - určitě plus proti Roco (ad Brejlovec). Co mne však dost nemile překvapilo, tak "nekompatibilita" s krátkými spřáhly Roco. Dost jsem se s tím potrápil, ale nakonec se dílo zdařilo. Problém není v kinematice (s tou bych v žádném případě nehejbal), ale ve "špičce" pluhu, na které se spřáhlo zachytí a není pohyblivé. Aby se dalo spřáhlo použít, je třeba zbrousit hlavu spřáhla v místech, kde se dotýká pluhu - udělat úkos cca 1,8 x 1,8mm. Pak je to OK.
Jsem velmi spokojen s pojezdem. Opravdu velmi měkký chod, vynikající zpřevodování, velmi dobrá jízda v malých rychlostech. S čím ovšem nemohu souhlasit s kolegy zde na fóru, je údajná nižší hlučnost modelu vůči Roco - můj Brejlovec je tišší (při srovnatelných podmínkách - DCC). Zvuk motorku je zajímavý - připomíná zvuk holícího strojku

(asi budoucí přezdívka mašinky

). Taktéž jsem spokojen s osvětlením, které má optimální jas a výborná je možnost nezávislého zapínání koncového červeného osvětlení. Co je pro mne zklamáním, tak ozvučení modelu (což není záležitost MTB!). Dobře znázorňuje posunovací režim, ale naprosto mi tam chybí zvuk motoru ve výkonu, ten typický koncert šestiválce, až se klepou okenní tabule...
Myslím, že p. Báňa nasadil laťku opravdu vysoko, model je (v případě lepšího dílenského zpracování) plně srovnatelný s produkcí renomovaných světových výrobců. Já osobně si rád koupím ješte minimálně jednu Barču (ale se zvukem asi už ne

); rád bych nějakou 749, ideálně ze III. serie (a třeba na sloupcích). A budu se těšit na další modely od p. Báni a doufat že budou aspoň tak dobré, ne-li lepší, jako Barča. Ten pojezd si přímo říká o ztvárnění dvouokého brejlovce (a třeba i ověřovací serie, nebo prototypů)...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....