Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod Zbysek » stř 29 úno, 2012 8:30 pm

radekkrupka píše:
vypravecc píše:Bude teda nějaký to video ozvučený mašinky ? Pokud to čtu, tak se to slibuje od pondělka a kde nic, tu nic..... :!:

Tak to je opravdu skandál. Vždyť už je středa :!: Pánové, zkuste se nad sebou někdy zamyslet, už to tu začíná být stejná ostuda jako v téčku... Pokud na koupi tak spěcháte, co si zajít někam do obchodu, určitě rádi předvedou?

Hm, to jo. Jenže někteří to maj trochu z ruky. Já třeba jen asi 300km.
Zbysek

Příspěvekod petr47 » stř 29 úno, 2012 8:37 pm

Colonel32 píše:
stendy píše:nehovorím o automate na PCB. Môže sa to robiť ručne , ale s adekvátným náradím a kvalifikovanou pracovnou silou. :idea:

Už takhle tu spousta z vás fňuká, jak je model drahý. Pokud by byla použita "kvalifikovaná pracovní síla", řekněme člověk s vystudovaným FELem a 5tiletou pájecí praxí, který pečlivě a 2x vyzkouší všechno, zda to funguje, tak by ten model stál o další pětistovku více. Kdo z vás by to dal, že?

Mimochodem, co mi přijde opravdu smutné je, že pan Báňa má nějaký sen... cíl... vizi... co chce dokázat. Vyrábět kvalitní modely vozidel dle české předlohy. Možná že zatím nejsou perfektní, ale učí se z chyb a stále se zlepšuje. Na zpětnou vazbu reaguje, snaží se opravovat, případně alespoň vysvětlit, proč k chybám došlo. Zkuste se vžít do jeho situace a představit si, jaké to asi je číst příspěvky, které vás obviňují z toho, že do modelů dáváte vadné díly naschvál, doufaje, že to zákazník nepozná.

Zkuste o tom chvíli popřemýšlet.

100% souhlas.Budme moc rádi za výrobce modelů dle československých předloh.Jak psal p.Dalecký nezůstane jen u tohoto modelu a to jsem moc rád.Tady sice bude duplicita s Roco,ale těším se na nové modely od p.Báni.Z Roca to leze jak z chlupaté deky,bohužel...Zamračená není přímo model,který asi zakoupím,nehodí se mi do mé "koncepce" tou je Plzensko a zde si ji nevybavuji.Ale musím opakovat,budme rádi za každého výrobce,který má snahu se zlepšovat.Jen tak dál :)
Naposledy upravil petr47 dne stř 29 úno, 2012 8:40 pm, celkově upraveno 1
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod stendy » stř 29 úno, 2012 8:39 pm

:D
mikinko píše:
Colonel32 píše:
stendy píše:nehovorím o automate na PCB. Môže sa to robiť ručne , ale s adekvátným náradím a kvalifikovanou pracovnou silou. :idea:

Už takhle tu spousta z vás fňuká, jak je model drahý. Pokud by byla použita "kvalifikovaná pracovní síla", řekněme člověk s vystudovaným FELem a 5tiletou pájecí praxí, který pečlivě a 2x vyzkouší všechno, zda to funguje, tak by ten model stál o další pětistovku více. Kdo z vás by to dal, že?

Mimochodem, co mi přijde opravdu smutné je, že pan Báňa má nějaký sen... cíl... vizi... co chce dokázat. Vyrábět kvalitní modely vozidel dle české předlohy. Možná že zatím nejsou perfektní, ale učí se z chyb a stále se zlepšuje. Na zpětnou vazbu reaguje, snaží se opravovat, případně alespoň vysvětlit, proč k chybám došlo. Zkuste se vžít do jeho situace a představit si, jaké to asi je číst příspěvky, které vás obviňují z toho, že do modelů dáváte vadné díly naschvál, doufaje, že to zákazník nepozná.

Zkuste o tom chvíli popřemýšlet.

No, ja som si uz z diskusii so stendym svykol na to, ze on to vie vsetko lepsie, na vsetko ma recepty. Preto nevahajte. Kupujte dokonale modely bez jedinej chybicky - ci uz konštrukčnej alebo vyrobnej - za 150 € od neho .... urcite sa to oplati.
P.S. Ja drzim vitovi banovi palce. Urcite, model ma chybicky, a ako dlhorocny modelar musim priznat, ze napriklad pribalove doplnky ma Roco ovela lepsie, rovnako navod, ale ako pises - modely vyraba prakticky len rok a tak urcite este len nabera skusenosti ... o par rokov uz urcite bude presne vediet, ake su potreby modelara, na co sa sustredit, co pribalit, ..... Ja som ked som zacinal v zamestnani som pisal programy - sice funkcne a zakaznik ich uspesne pouzival, ale ked sa dnes s odtupom 15 rokov pozriem na moje prvotiny, skoro sa mi chce plakat .... Nabral som skusenosti a dnes uz aj o polnoci viem kde co a ako urobit fakt na urovni ....
A KONSTRUKTIVNE pripomienky su urcite dobre - prave vdaka nim moze p. Bana nazbierat dalsie skusenosti ....

Mikinko , vidím, že začínaš mať so mňa nejaké komplexy, ja som nikdy netvrdil , že viem niečo lepšie... mne len proste neda nereagovať na veci, v ktorých som skutočne doma a vyznám sa vnich aj preto lebo ma živia, a navyše sú mojim koníčkom. Prečo nemôžem mať svoj názor, vysvetlíš mi to konečne??? :mrgreen: :?:
stendy

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 29 úno, 2012 8:49 pm

Video konecne zitra. Delame na objednavkach, tak neni cas. Mam lidi na dovolene. Jinak to tady opet zapacha, tak si to presunte na SZ. Ohledne te LEDky, tak se to proste muze stat, proc to tak resite. Majitel muze model vyreklamovat. Proslo mi od svetovych vyrobcu mnoho modelu s daleko vetsima prasarnama ze se divim jak to muze projit vystupni kontrolou pokud nejaka je. Dalsi prispevky jen konstruktivne a k tematu barci.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Doja » stř 29 úno, 2012 8:56 pm

Zveřejněním fota s chybně napájenou SMD LED, výrobce neobviňuji z úmyslu a rozpoutat vášnivé reakce také ne. Oprava by dle odborníků měla být hotova hned. Majitel ji rozhodně půjde co nejdříve vyreklamovat.
Doja

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 29 úno, 2012 9:09 pm

Pár zkušeností s digitalizací zvukáčem PluX-22 se zvukem od Artolu. Zvukový projekt zamračené má funkce přiděleny takto: F4 krátká houkačka, F5 rozpojovač, F6 pískování, F7 dlouhá houkačka, F8 zapnutí zvuku. Na tlačítku F3 je přidělený posun. Pro toto tlačítko lze při použití dekodéru PluX-22 u barči zapínat a vypínat horní reflektor. Je třeba ale funkci F3 opět aktivovat CV37 na hodnotu 2. Zároveň je třeba deaktivovat režim posunu CV124 na hodnotu 0. Poté je kromě zvukových funkcí možné používat F1 a F2 pro koncové osvětlení a F3 pro reflektor. Na plošném spoji u dalších sérií je přepínač kde lze F3 vypnout a používat klasicky a také je tam přepínač kdy lze cca o 20% zesílit svit reflektoru. Připomínám že F3 reflektor nelze použít při dekodérech PluX-12 a PluX-16. Pouze při PluX-22.
Michal Dalecký

Příspěvekod V_Báňa » čtv 01 bře, 2012 7:44 am

Jsem ted trochu rozlítaný, ale co se týče té LEDky to je ulet. Vzniká přetavením v peci. Prostě roztavený cín (pokdu se ho nanese hodně) povrchovým napětím se součáskou pohne, což se lecky využívá tak že se součástka na padech vycentruje. Takhle sklopenou LEDKu na bok jsem ještě nezažil, spíše plavou horizontálně X-Y. Tím že při zkoušce svítila tak si toho detailně nikdo nevšiml ani při dalších kontrolách. To se dá opravit, tak nevím co plašíte.

Příště pánové prosím o reklamování přímo prodejci/výrobci a ne na foru. Nevidím v tom žádný smysl - třískáním do klávestnice se ještě nic neopravilo ani nepostavilo. I ten počítač na kterým čtete tuto diskuzi a židli na který sedíte, musel někdo vyrobit, tím že vypnul internet a šel si stoupnout k výrobní lince a tam několik hodin hejbat rukama.
V_Báňa

Příspěvekod George V. » čtv 01 bře, 2012 8:01 am

...p. Báňa, nechápu Vaší křečovitou reakci (no ale vlastně chápu... :mrgreen: ). Takové příspěvky nemají cenu řešit reklamace, ale upozornit ostatní na možné problémy. Třeba takto špatně přiletovaná LED může časem upadnout a člověk se pak bude divit, že mu mašinka nebude svítit. Pokud si to tady přečte, že je problém, tak si svojí mašinku zkontroluje včas a buďto reklamuje, nebo sám opraví... Spíše byste měl místo takovýchto příspěvků věnovat více usilí při organizaci výstupní kontroly. Předpokládám, že ty Vaše modely neskládá automat, ale lidé. Tak v čem je problém je poučit, že si mají všechny součástky zkontrolovat, než je na model usadí...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod V_Báňa » čtv 01 bře, 2012 8:15 am

George V. píše:...p. Báňa, nechápu Vaší křečovitou reakci (no ale vlastně chápu... :mrgreen: ). Takové příspěvky nemají cenu řešit reklamace, ale upozornit ostatní na možné problémy. Třeba takto špatně přiletovaná LED může časem upadnout a člověk se pak bude divit, že mu mašinka nebude svítit. Pokud si to tady přečte, že je problém, tak si svojí mašinku zkontroluje včas a buďto reklamuje, nebo sám opraví... Spíše byste měl místo takovýchto příspěvků věnovat více usilí při organizaci výstupní kontroly. Předpokládám, že ty Vaše modely neskládá automat, ale lidé. Tak v čem je problém je poučit, že si mají všechny součástky zkontrolovat, než je na model usadí...

Už jsem měl nápad že pozvu partu HIC z fora na výrobní proces. :lol: :lol: To si potom tady vzájemně pogratulujete, komu ulítlo madlo, kdo přehlídl LEDku, kdo dal nádrž opačně...... výstupní kontrola není žádná sranda, třííí na to koukají a stejně chyba projde. Nic jdu ven.

:shock:
V_Báňa

Příspěvekod George V. » čtv 01 bře, 2012 8:40 am

mikinko píše: Rad by som sa ta spytal, ako postupujes pri inych vyrobkoch.

...určitě jsem rád, pokud dopředu vím o možných problémech výrobku, abych je pak dokázal snáze detekovat. Ono se pak také jinak jedná s prodejcem, který se zákazníkovi snaží namluvit, že to není chyba, ale běžná vlastnost výrobku. Prostě já nejsem ovce...
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 01 bře, 2012 9:27 am

Ještě než začnu mazat off topic příspěvky tak jsou tady ty videa:
Zvuková T478.1168 - http://youtu.be/DV_qGzwowSA
Zvuková T478.1164 - http://youtu.be/M-3DqZbE-Xg
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » čtv 01 bře, 2012 9:42 am

mikinko píše: Nehnevaj sa, ale uz pises uplne kraviny. Uz ta vidim, ako KAZDU jednu vec, co si kupis (notebook, PC, TV, vysavac, auto, fotak, vrtacku, mobil, ......) rozoberas aby si "mozne problemy vyrobku mohol detekovat".

..no vidím, že jsi mne hluboce nepochopil. Já jsem rád za KAŽDOU informaci, i tu negativní, o výrobku, NEŽ si ho koupím, a stejně tak i během jeho používáni. A to je asi jádro pudla a proto ty křečovité reakce. Zdá se, že se modelář nesmí dozvědět nic jiného, než jaký je to perfektní a bezchybný model...

Prosím tímto p. Daleckého, pokud bude v tomto vlákně mazat, aby smazal též dnešní první příspěvek p. Báni. Pro zajištění objektivity...a nepokračování tohoto neplodného tlachání. Děkuji.

P.S. Ten zvuk je perfektní, už se těším...
George V.

Příspěvekod Houmr » čtv 01 bře, 2012 9:58 am

Spíš než planá debata mne v tuto chvíli mrzí, že na mašinku nemám peníze. :( Dělám ve fabrice, kde sedělají větrné a mořské elektrárny, to znamená, že by měla být 100% kontrola, ale i při opravdu pečlivé kontrole někdy něco projde, takže vím jak to chodí, zase to dělají jenom lidi. Myslím si, že v případě pana Báni není problém ho přímo kontaktovat a vše řešit přímo s ním. Pak bych pochopil reakci na fóru, že třeba dodavatel modelu nereaguje na reklamaci atd. Já bych to takto určitě neřešil, asi bych celou mašinu nereklamovat, ale zaslal k reklamaci jen tištěný spoj a bylo by. :) Já bych rozhodně chtěl, aby mašina měla na výběr ze dvou pluhů, z plného a perforovaného. Navíc bych byl pro, aby jedna varianta pluhu, neměla tu velkou díru pro kinematiku, ale jen malý otvor pro zasunutí spřáhla, jako to je u Roco Sergeje. Kdo má větší poloměry, nepotřebuje kinematiku, já je mám skoro všechny zalepené. Jinak děkuji za pěkný model , snad na něj nějak dám peníze dohromady a budu se těšit na další novinky.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod vvitty » čtv 01 bře, 2012 10:13 am

Houmre, ten plosny spoj se neda rozumne poslat oddelene - pro vyndani by bylo treba odpajet repro a privody a hrozi poskozeni spoje na poste. Lepe reklamovat cele u prodejce a vymena nebo oprava neni problem.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod F. Placheta » čtv 01 bře, 2012 10:19 am

Michal Dalecký píše:Ještě než začnu mazat off topic příspěvky tak jsou tady ty videa:
Zvuková T478.1168 - http://youtu.be/DV_qGzwowSA
Zvuková T478.1164 - http://youtu.be/M-3DqZbE-Xg

Tak zvuk nezklamal, parada! :o
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)