Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod klbklb » úte 28 úno, 2012 7:58 am

Zdravím,
měl bych dotaz : před několika lety jsem se "vybavil" dekodéry Uhlenbrock, mám i zvuk . dekodéry...včetně "nahrávacího modulu", ale škála zvuků ,co se týká českých mašin ... až snad na Sergeje (ale taky nic moc) ..žádná..pouze německé mašiny
Poslechnul jsem si zvuky Bardotky..Brejlovce.. jsou super..je to opravdu o něčem jiném
Nezabývá se někdo i zvuky českých mašin, aplikovatelnými do "Uhlenbrocku"?
Díky za odpověď
klbklb

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 28 úno, 2012 10:57 am

klbklb píše:Zdravím,
měl bych dotaz : před několika lety jsem se "vybavil" dekodéry Uhlenbrock, mám i zvuk . dekodéry...včetně "nahrávacího modulu", ale škála zvuků ,co se týká českých mašin ... až snad na Sergeje (ale taky nic moc) ..žádná..pouze německé mašiny
Poslechnul jsem si zvuky Bardotky..Brejlovce.. jsou super..je to opravdu o něčem jiném
Nezabývá se někdo i zvuky českých mašin, aplikovatelnými do "Uhlenbrocku"?
Díky za odpověď

Pan Ungr. tel. 261 910 172, 603161842 - ale už skoro dva roky jsem s ním nemluvil... Zkus mu zavolat
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Lukáš » úte 28 úno, 2012 3:44 pm

Tak už je doma,zatím paráda,chod je mnohem tižší než u Brejlouna od Roco,opravdu vysoká hmotnost,nemít Brejlovec bandáže-zdaleka by toho tolik neutáhl.Kasle šla sundat bez problému,akorát spřáhla jsem použil Roco.
Přílohy
Snímek 117.jpg
Snímek 119.jpg
Lukáš

Příspěvekod eduardo » úte 28 úno, 2012 6:03 pm

Vyzerá veľmi pekne, myslím že bežným pohľadom vystihuje zamračenú verne, /bývam blízko trate a vídavam ju niekoľko krát denne/ no podľa mňa celkový dojem trochu kazí ten pluh.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 29 úno, 2012 6:09 am

eduardo píše:Vyzerá veľmi pekne, no podľa mňa celkový dojem trochu kazí ten pluh.

Bohužel ho kazí dost, ještě víc než u té v uni nátěru... Napadlo mne ještě jedno provizorní řešení - obtisk s černým naznačením otvorů. Dá se to udělat rychle a ani ne složitě - trochu kreslení v pc, tisk na laseru/inkoustu a vytisknout na obtiskový papír třeba od propagteamu/aeroteamu, pak přestříkat lakem a nanést jako běžný obtisk na model... Dal by se tím vylepšit vzhled než budou k sehnání pluhy od p. Báni případně jiné...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod George V. » stř 29 úno, 2012 6:52 am

Zase ti počítači nýtů. Prostě má mašina zimní pluh, no a co. Mě se líbí i tak :D .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Re: Zamračená v H0 od MTB malé poznatky

Příspěvekod Doja » stř 29 úno, 2012 8:27 am

Tak jsem také majitelem polomáčené verze. Včera jsem provedl podrobnou prohlídku, při kterém jsem zjistil docela dost nedostatků. První a hlavní je v velmi nepečlivém letování SMD součástek na deskách. Největší chyba je u SMD LED předních světel. To že jsou nakřivo, to nevadí. Ale jednu mám napájenou bokem (to znamená nižší intenzitu svitu v čele a hlavní svit do boku). Jak může něco takového projít výstupní kontrolou. Dále po sundání karoserie na mě vypadla boční okna (málo přilepená). Při zpětné montáži jsem zjistil nedostačné opracování výlisku oken (otřepy, díky niž okna nesedí správně). No a zatím poslední vada a to dost míst na lakované karoserii, kde jsou zalakované různé nečistoty (vlákna, drobky). Možná ještě jedna věc a to prosvítající karoserie u vrchního světlometu i při nastavené nižší intenzitě (možná v tomto místě začernit či zakrytovat horní LED).
Doufám, že s dalšími seriemi se stav zlepší. Prosím o lepší výstupní kontrolu a vyšší čistotu při nástřiku modelu. Jinak celkově je model pěkný, jízdní vlastnosti vynikající. Uvidíme jak se s kvalitou popere konkurence.
Doja

Příspěvekod Zbysek » stř 29 úno, 2012 8:45 am

Hm, škoda. Už jsem chtěl poslat objednávku na březen. Asi zkusím počkat jak se ukáže Roco.
Zbysek

Příspěvekod Zbysek » stř 29 úno, 2012 8:48 am

Ještě kdyby někdo nahrál v dobré kvalitě ukázku zvuku.
Zbysek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 29 úno, 2012 10:17 am

George V. píše:Zase ti počítači nýtů. Prostě má mašina zimní pluh, no a co. Mě se líbí i tak :D .

Kolik má mašina nýtů a kde je mi naprosto fuk, jestli má prsa jedničky nebo dvojky (viz diskuse o pár stránek výš) taky, na cedulkách o pár desetin mm větších mi taky nezáleží - neboli mám to někde (dal by se použít vulgární výraz, ten by to určitě vystihl lépe..).

Ale že tomu pluhu chybí díry i přesto, že děrovaný pluh je jeden z naprostých markantů tohohle typu mašiny, to se jaksi odpustit nedá... U hobby modelu prezentovaného jako řada hobby (a za cenu do 2000), se absence správného pluhu tolerovat dá. U profi modelu už ale NE!
Petr Zatrepalek

Příspěvekod George V. » stř 29 úno, 2012 10:37 am

...tak to mně spíše vadí ta díra v čelníku navíc, ta se bude docela blbě zadělávat :mrgreen: . Pluh se dá snadno vyměnit...
George V.

Příspěvekod Doja » stř 29 úno, 2012 10:43 am

Zde foto špatně naletovaných SDM LED na desce světel.
Přílohy
SMD LED.JPG
Doja

Příspěvekod George V. » stř 29 úno, 2012 10:48 am

...práce kvapná h.... platná...
George V.

Příspěvekod Charlie » stř 29 úno, 2012 6:35 pm

Já tedy zatím nehodlám koupit. Počkám na Roco. Jenom doufám, že kvůli panu Báňovi nevynechá Roco celočervenou a polomáčenou verzi ČSD. To by pak pan Báňa místo Rocu, spíš vypálil rybník modelářům, kteří na tenhle model od Roca čekali.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod stendy » stř 29 úno, 2012 7:06 pm

Doja píše:Zde foto špatně naletovaných SDM LED na desce světel.

skutočne "nádherná prácička :D " rád by som videl toho majstra čo to robil, a osobne mu pogratuloval :mrgreen:
stendy

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)