DEKODÉR MS450P22

Schémata, zapojení, návody, dotazy a postupy k využití v železničním modelářství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

DEKODÉR MS450P22

Příspěvekod zed70 » ned 08 bře, 2026 3:58 pm

Ahoj všem

Mám prosbu a zároveň i problém.

Zakoupil jsem nové dekodéry MS450P22 do HO lokomotiv a mám takový problém, že například po třetím spuštění jdou veškeré zvuky, ale motor se ani nepohne. I když jsem dal resset tak zvuky jdou, ale motor ani ťuk.

Psal jsem do ZIMA, ale info které jsem obdržel, zafungovalo jen v jednom případě.

Reklamace neuznána (zakoupeno u ESPB Horažďovice).

Nestalo se někomu něco podobné?

Díky za informaci předem, jinak je pošlu do Vídně.
zed70

Re: DEKODÉR MS450P22

Příspěvekod horak » ned 08 bře, 2026 4:25 pm

Skontroluj si CV19. Myslím si, že tam bude iné číslo ako 0.
Tak ju tam nahraj (zapíš) CV19=0. A malo by to fungovať (na 99% to bude tento problém).
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Jacek » ned 08 bře, 2026 6:49 pm

Setkal jsem se se třemi takovými dekodéry. Při určité provozní situaci, snad zastavení a změně směru došlo k tomuto jevu. CV19 na to nemělo žádný vliv, stejně tak reset, nic.
Vyčetl jsem všechna CV, proti zvukovému projektu byla snad v deseti různých CV místo nuly hodnota 255. Nové nahrání mého projektu nepomohlo. Nakonec spolehlivě pomohlo nahrát základní projekt Zimo, tím se dekodér rozchodil. A pak až jakýkoliv jiný projekt.

Reklamovat
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod JendaTT » ned 08 bře, 2026 7:32 pm

Ahoj, mě tohle chování u jednoho MS dekodéru dělala přímo jedna verze FW. Stačilo dekodér updatovat na nejnovější FW a pak, tuším, že stačilo dát povel lokomotivě k rozjezdu dopředu, dozadu a zase dopředu a dozadu a začalo vše fungovat. Od té doby vše OK.

Už jsme to našel : verze 4.237 - vyloženě píšou: Achtung: Nach dem Update durch ZWEIMALIGEN RICHTUNGSWECHSEL Decoder fahrbereit machen!
JendaTT

Zpět na Elektrika a elektronika