No pokud by měl ten BTTB motorák problém s nenapájeným úsekem o délce 3 mm, pak by mě zajímalo, jak je s ním je možné přejíždět po výhybkách a vůbec jej provozovat na kolejišti.yurax píše: Porad by ale zminovany BTTB motorak mohl mit onen problem, viz "Tento problém jsem odstranil jednoduše tak, že jsem izolační místa zdvojil, takže jsou dvě vedle sebe ve vzdálenosti kolem 3 mm a kolej mezi nimi není nikam připojena. Tak ke zkratu mezi úseky již nemůže dojít."

No zjednodušeně to tak chápat lze.MiraKala píše: Chápu správně, že při najetí lokomotivy na onen úsek, který je nejdřív bez napájení, lokomotiva sepne relé (což je onen požadovaný spínací impulz) a relé zároveň do úseku pustí proud?
Ve skutečnosti tam to napájecí napětí už je rovnou (podle nastavení regulátoru trafa), pouze při najetí loko do úseku se nejprve vybaví relé a následně pak pustí loko v jízdě dále.
Já to pochopil tak (snad správně), že jako když ten vyřízený motorák chcípne na tom 3 mm dlouhém úseku, který je bez napájení, protože je ve strašném stavu a sbírá pouze jednou nápravou.MiraKala píše:Další příspěvek se zdvojeným izolačním místem asi nechápu:)
Tak si říkám, jestli nebylo lepší ho vyčistit a pokud to ne, tak rovnou sešrotovat?

Jinak pro doplnění, ty zdvojené izoláky jsou pouze ve staničních kolejích (kde vlaky stojí), ve trati zdvojené nejsou.