Aleson píše:To Horak : Promiň, možná dělám něco blbě, ale ten tvůj seznam nastavených CV se mi nedaří zobrazit v čitelné formě. I když kliknu na "lupu" po zvětšení obrázku jsou údaje v tabulce stále nečitelné. Nepomohlo ani stažení zvětšeného obrázku a otevření v Zoneru ....
OK, Orežem obrázok a vložím začiatok a koniec - to medzi tým je len "balast" ktorý je v číselnom poradí...
EDIT: Teraz to neurobím, lebo nie som ON-LINE DR5000 s JMRI. Musím to urobiť neskôr doma. V OFF-LINE verzii tam nie je vidno tie podstatné časti... Ten pôvodný vložený obrázok má naozaj mizerné rozlíšenie - SORRY, neuvedomil som si to.
EDIT 2: Doplnil som tam dva detailnejšie obrázky.
Aleson píše:Ještě k nastavování původního projektu Trix :
Co se týče přenastavování přiřazení funkcí k jednotlivým talčítkům, v tom asi není žádný problém, já používám jiné schéma nastavení ( F0 světla, F1 Zvuky, F2 hlavní píšťala, F3 krátká píšťala .....), ale to si každý může přizpůsobit podle svých zvyklostí. Jen bych ale taky doporučoval dělat změny v nějakém SW+HW, který umožňuje hodnoty v CV nejen zapisovat, ale i číst ( pro možnost kontroly).
Jasné, každý užívatel preferuje nejaké iné rozmiestnenie ovládacích tlačidiel. Ja som si zvykol na "DEFAULT JACEK". Ty máš niečo iné...
Samozrejme s tým načítaním a zapisovaním je to tak ako píšeš - vhodný je SW/HW (napr. JMRI + DR5000 + MM - môj prípad) aby sa človek "nestratil".
Aleson píše:Při nastavování hlasitosti celého projektu jsem narazil na určitou zvláštnost (nevím,jestli se to tak chová jen u mě ?), kterou jsem původně mylně vyhodnotil tak, že nastavení hlasitosti "zvuků jízdy" v CV300 nelze snížit pod hodnotu 230, protože při nižší hodnotě zvuky utichly ( Ne zvuky na funkčních tlačítkách, ty fungovaly dál). V té době byla celková hlasitost (všech zvuků) v CV63 nastavena na 255 (tedy na Max). Později mi to nedalo a ještě jsem zkoušel hlasitost měnit a zjistil jsem, že při určitých kombinacích nastavení CV300 a CV63 někdy "zvuky jízdy" utichly a při jiné kombinaci opět fungují normálně. Jak je to na sobě závislé jsem nezkoumal.
Zatiaľ som hlasitosť zvukov neriešil. To bude ďalší krok ladenia.
Aleson píše:V CV95 jsem ještě nastavil Reverse Trim pro jízdu "uhlím napřed" ca na 50km/h
Vďaka za nápad - je výborný. Albatros nie je ako napr. 555.0/555.1, že max rýchlosť je rovnaká v oboch smeroch.
Aleson píše:Na co jsem zatím nepřišel ( a to by mě docela zajímalo), jestli a jak by šlo přenastavit "náhodné zvuky", protože bych rád nahradil to přikládní uhlí lopatou přikladačem. Když jsem zkusil zaměnit tyto 2 zvuky na F11 ( Házení uhlí + Firebox)
pův. Value 185 nahradit Value 193, tak v náhodných zvucích se stále ozývá házení lopatou. Bude to tedy uloženo někde jinde ...
Áno, bude to inde uložené, ale ešte neviem kde. Budem pátrať.
EDIT 2: Vyzerá to tak, že náhodné zvuky sú skryté v zvukovom projekte. Medzi CV som nič nenašiel. Ak sa teda nenájde iný spôsob ako odkonfigurovať "lopatu s uhlím", tak sa dá stiahnuť hlasitosť tohoto zvuku na nulu. Snáď to stíchne na dobro...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!