Digitalizace osvětlení vagonu

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Digitalizace osvětlení vagonu

Příspěvekod StandaR » ned 15 črc, 2007 2:56 pm

Existuje něco takového??
StandaR

Příspěvekod vlastimil vašíček » ned 15 črc, 2007 7:05 pm

leda že bys do každého vagonu dal dekodér. nebo to udělej jako já. dělal jsem to u 810+2x přívěs 010. souprava byla propojená drátky s dekodérem a mohl jsem si jednotlivýma funkcema rozsvěcet konce anebo osvětlení vlaku. nevýhoda je, že je ta souprava pořád v kupě
vlastimil vašíček

Osvětlení

Příspěvekod Maatsa » pon 16 črc, 2007 8:26 am

http://www.industrievertretung-schubert ... /start.htm a do každého vagonu dát dekodér :roll:
Maatsa

Re: Osvětlení

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 16 črc, 2007 11:40 am

Maatsa píše:http://www.industrievertretung-schubert.de/docs/start.htm a do každého vagonu dát dekodér :roll:

Pozor není nutný dekodér lokomotivní, ale stačí funkční :!: :!: :!: :!:
Je levnější a má zpravidla alespoň 4 nezávislé funkce. Podle typu se dá i namapovat jako další funkce k lokodekodéru se shodnou adresou.
Zdenek Valter

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 14 led, 2008 1:38 pm

A Zdeňku, poradíš prosím tě jaký ten univerzální funkční dekodér by šel zvolit k lokodekodérům co mám (používám Lenz Gold, Silver, Lokpilot 3 a Loksound ESU 3,5 a Uhlenbrock zvukové) - rád bych použil nějaký univerzální dekodér na ovládání osvětlení souprav osobáků o 4 vozech, osvětlení chci řešit ROCO zástavbovou sadou. Zaujala mne možnost ovládat to přes stejnou adresu co by měla třeba i loko.
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Houmr » pon 14 led, 2008 1:57 pm

Já použil ZIMO MX68. Ve spojení s Loksound v Sergeji.
Houmr

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 14 led, 2008 3:07 pm

Petr Zatrepalek píše:A Zdeňku, poradíš prosím tě jaký ten univerzální funkční dekodér by šel zvolit k lokodekodérům co mám (používám Lenz Gold, Silver, Lokpilot 3 a Loksound ESU 3,5 a Uhlenbrock zvukové) - rád bych použil nějaký univerzální dekodér na ovládání osvětlení souprav osobáků o 4 vozech, osvětlení chci řešit ROCO zástavbovou sadou. Zaujala mne možnost ovládat to přes stejnou adresu co by měla třeba i loko.

Už jsem to sem myslím psal. V podstatě je to jedno který.
Jak psal Houmr MX68 od ZIMO, má ho i Lenz anejlevnější je TAMS u Conrad s pěti funkcemi. Zkust to prosím najít. Já teď jsem dos bussy a proto sem moc neodpovídám.
Zdenek Valter

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 15 led, 2008 11:07 am

Díky, kolegové! Zkusím ty dekodéry sehnat, ještě k tomu koupím spřáhla ROCO s konektory a poreferuji!
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Houmr » úte 15 led, 2008 12:24 pm

Ješt doplním
MX68 - má 8 výstupů
MX68L - 4 výstupy
Houmr

Příspěvekod lcask » úte 15 led, 2008 1:18 pm

[quote="Petr Zatrepalek"]Díky, kolegové! Zkusím ty dekodéry sehnat, ještě k tomu koupím spřáhla ROCO s konektory a poreferuji![/quote]

Naco spriahla s konektormi ked vo vagonoch bude funkcny dekoder nastaveny na rovnaku CV adersu ako lokodekoder? Ci pre viac vagonov bude iba v jednom z nich funkcny dekoder a osvetlenie bude spajane cez konektor na spriahle naraz pre vsetky vagony zapojene?
lcask

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 15 led, 2008 3:52 pm

Proč ty spřáhla? Protože chci mít soupravu rozebíratelnou s možností event. prodloužení o další vagony :D . Ten vagon s dekodérem bude de facto "řídící" vagon a bude to vždy služebák nebo pošťák :D Na co musím dát bacha je maximální zatížení dekodéru a taky kolik mi utáhne centrála.
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 15 led, 2008 5:29 pm

Petr Zatrepalek píše:Proč ty spřáhla? Protože chci mít soupravu rozebíratelnou s možností event. prodloužení o další vagony :D . Ten vagon s dekodérem bude de facto "řídící" vagon a bude to vždy služebák nebo pošťák :D Na co musím dát bacha je maximální zatížení dekodéru a taky kolik mi utáhne centrála.

Poraďte mi prosím, kde sehnat info o těch spřáhlech. Němčinou vládnu pouze v omezeném rozsahu. Daly by se použít i pro napájení loko z připojeného vozu? Mám na müsli konkrétně 810 + 010, protože 810 má vytrvale problémy s odběrem. a nechci je spojovat natvrdo drátky nebo konektorem.
Tak bych motor vybavit spřáhly, přípojný vůz (vozy) též "ospřáhlovat" a vybavit snímáním z náprav a doufal bych, že se potíže s odběrem odstraní. Je to okamžitý nápad, tak pokud vymýšlím kraviny sorry.
Díky.
-M-
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Martin HO » úte 15 led, 2008 6:05 pm

Momentálně jsem v nabídce našel jen tato rozpojovatelná spřáhla s kontakty : http://www.modelovazeleznice.cz/cs/prod ... 2ks-16005/,

Roco má v nabídce v podstatě pevná spřáhla se 4 kontakty : http://www.roco.cc/content.php?PHPSESSI ... e=0&acdc=0

Ještě je má v katalogu Märklin http://www.maerklinshop.de/index.php?si ... 53998af00&, pol 72020, 72021, 7391.

Vím, že je nabízel i Fleischmann, ale teď je asi v nabídce nemají.
Martin HO

Příspěvekod MartinM » úte 15 led, 2008 7:01 pm

... jedna odvážná otázka ,, předpokládám, že tahle "vodivá spřáhla" jsou pro HO :?:
... u TT jsem cosi podobného viděl na ICE3 od PIKO, ale vůbec netuším, zda se dají sehnat jako náhradní díl, případně zda pasují třeba do NEM šachty od Tilliga ...
MartinM

spřáhla s konektorem

Příspěvekod michal_n_cz » stř 16 led, 2008 2:08 am

Martin HO píše:
Vím, že je nabízel i Fleischmann, ale teď je asi v nabídce nemají.

Taky potřebuji řešit dráty mezi jednotlivými vozy v soupravě. O Rocu vím, ale má na jejich webu "červený semaforek". Ten Maerklin lze sice jednoduše rozpojovat, ale jeno jeden drát. Sehnal jsem jen to Fleischmann 381438.

Obrázek

Pár dalších fotek:
http://picasaweb.google.com/hobby4you/S ... n381438Atd

Jde dost ztěžka rozpojovat. Uvažuji o nějakém samo-domo extra konektorku např. z precizní patice na IO a spřáhla nechat původní KK.

Michal N.
michal_n_cz

Další

Zpět na DCC v praxi