Už nějakou dobu se mi doma válel tenhle poněkud historický kousek, ovladač/centrála/zesilovač z hodně starých digitálních start setů od Fleischmanna. V základní konfiguraci se do něj připojí zdroj a na výstup už jen vodiče od kolejí. Jednoduchými kroky se pak dají v této konfiguraci nastavit 4 různé adresy vozidel na kterých je pak možné ovládat jízdu a celkem 8 funkcí. V tomhle uspořádání mi to celé i perfektně chodí, ale proto jsem si tuhle srandu přecejen nepořizoval.
Mnohem zajímavější je možnost připojit přes loconet ovladač k centrále (v mém případě Daisy II), samozřejmě už bez připojení ke zdroji a kolejím. Ovladač pak funguje vpodstatě dobře, dá se přepínat mezi těmi čtyřmi přednastavenými adresami, ovládat rychlost a i 8 funkcí daného vozidla.
Ale háček se přecejen našel, nebo třeba jen nevím jak na to díky absenci návodu (něco málo je stále ke stažení na stránkách Fleischmanna, ale je to spíš takový ten stručný průvodce než návod, a navíc německy). Pokud je tenhle ovladač zapojený druhým způsobem, tak jsem nedokázal ani náhodou odeslat z centrály novou adresu lokomotivy a tím ovladačem jí převzít. Pokud jsem chtěl do ovladače uložit nové adresy, musel jsem přezapojit vše do schémátka "start set" a načíst do ovladače adresu lokomotivy na kolejích. Zároveň u některé z lokomotiv uměl zobrazit ovladač Daisy II co s ní aktuálně Lok Boss vyvádí (jaké funce jsou seplé a aktuální jízdní stupně), u jiných to naopak vůbec neukazoval (tam mám ale podezření že může jít i o to co je v lokomotivě konkrétně za dekodér).
Nemá někdo s tímhle ovladačem zkušenosti, případně nemá ho někdo doma i s pořádným návodem? Nebo nějaké tipy a nápady co ještě vyzkoušet, jak odeslat adresu z Daisy II tak aby si Lok Boss přijmul. Ono to asi bude dost podobné k odesíláním adres na Fredi ovladače, ale z tím taky zkušenosti nemám, tak nevím jestli jsem postup z návodu k Daisy II pochopil správně.