Problém s regulací otáček

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » sob 20 říj, 2018 2:33 pm

Kluci. Mám problém s egulací otáček. U lokomotivy s dekodérem ESU /z Roco setu/ se mi velice často se stává, že lokomotiva nejde zastavit - hlavně když chvíli jede nízkou konstatntní rychlostí. Zkoušel jsem resetovat dekodér, celý jej přenastavit v CV2-6 a poté jej i vyměnit za jiný totožný, ale je to furt stejné. Když touto myší MM ovládám lokomotivy s jiným typem dekodéru vše je OK. Můžete mi prosím někdo poradit, kde by mohla být chyba? Předem děkuji :wink:
Naposledy upravil hank61 dne ned 21 říj, 2018 7:57 am, celkově upraveno 1
Lokálka v H0 ČSD III. a IV. epocha
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1490
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s multimaus

Příspěvekod Myšpulín » sob 20 říj, 2018 2:57 pm

Podívej se na nastavení jízdních stupňů v MM a v dekodéru. Ale netvrdím, že to je tutovka.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1250
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: Problém s multimaus

Příspěvekod hank61 » sob 20 říj, 2018 4:26 pm

Myšpulín píše:Podívej se na nastavení jízdních stupňů v MM a v dekodéru. Ale netvrdím, že to je tutovka.


Díky, ale dělá to furt :wink:
Lokálka v H0 ČSD III. a IV. epocha
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1490
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s multimaus

Příspěvekod fulda » sob 20 říj, 2018 6:47 pm

A co si ta MM myslí? Má na sobě symbol směru jízdy a pauzu, pokud si myslí, že má mašina stát: < II >
Co maluje ta tvoje?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » ned 21 říj, 2018 7:39 am

fulda píše:A co si ta MM myslí? Má na sobě symbol směru jízdy a pauzu, pokud si myslí, že má mašina stát: < II >
Co maluje ta tvoje?


Tak jsem to nyní přes hodinu testoval. Nezastavuje to pouze při instalaci těch dvou shodných dekodérů NEM 652. /vyzkoušeno i v jiné lokomotivě se stejným výsledkem/ Když při jízdě měním ovladačem rychlost, je to v pohodě. Jakmile nastavím rychlost cca 25% otáčky ovladače a neměním ji, tak po ujetí necelého metru zcela přestane reagovat na ovladač MM, nebo reaguje se zpožděním až 5 vteřin. Brzdu v CV4 jsem zkoušel nastavovat hodnotu 3-0 a je to furt stejné. Zjistil jsem, že to špatně funguje i při ovládání přes wifi telefonem. Ostatní loko fungují naprosto bez problému a MM maká jak má. :?: :?: :? Změnil jsem proto i název vlákna. Předem děkuji za náměty ppro vyzkoušení. :wink:
Lokálka v H0 ČSD III. a IV. epocha
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1490
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » ned 21 říj, 2018 12:23 pm

Vyřešeno. Po instalaci jiného typu dekodéru je všechno OK. Prosím admina, ať tohle vlákno klidně smázne. Díky. :wink:
Lokálka v H0 ČSD III. a IV. epocha
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1490
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hopeter » ned 21 říj, 2018 6:20 pm

Tak , že oba vadné dekodéry ? Můžeš napsat typ a výrobce abych se jim vyhnul? :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 2062
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod Ronoath » pon 22 říj, 2018 9:29 am

Toto se mi dělo také. Dekodér Esu v brejlovci Roco. V páře BR95 od Pika jede bez problémů a poslouchá.

Holt technika si dělá své a dekodéry asi taky mají své oblíbené stroje :lol:
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Uživatelský avatar
Ronoath
 
Příspěvky: 110
Registrován: úte 22 led, 2013 9:05 am
Bydliště: Prajzsko

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod HonzaM » úte 23 říj, 2018 5:25 am

Souvisí to s kombinaci Multimausu a centrály kterou používáš? Zkusil jsi ten dekodér s jinou centrálou a jiným ovladačem? A o jakého výrobce a typ dekodéru se jedná ? (NEM662 je jen označení typu patice,o dekodéru to neposkytuje žádnou informaci).
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2029
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod JendaTT » úte 23 říj, 2018 6:58 pm

Také by mě zajímalo, co je to z dekodér.
K bíle Roco z21 používám dekodéry Zimo, Lenz, Kuehn i nějaké ty levné čínské a vše zatím funguje bez problémů.
JendaTT
 
Příspěvky: 377
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » stř 24 říj, 2018 7:16 am

Nevím jak zjistit typ. Žádný název tam není. Byl v lokomotivě ze start setu ROCO.

IMG_20181021_124459.jpg
Lokálka v H0 ČSD III. a IV. epocha
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1490
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod fulda » stř 24 říj, 2018 8:35 am

dokážeš přečíst CV7 a CV8?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » stř 24 říj, 2018 8:53 am

fulda píše:dokážeš přečíst CV7 a CV8?


Nějaká čísla mi tato CV ukazovala. Bohužel už nevím jaká a dekodéry jsem poslal na vyzkoušení kamarádovi na Vysočinu :wink:
Lokálka v H0 ČSD III. a IV. epocha
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1490
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod Sandy » stř 24 říj, 2018 9:40 am

hank61 píše:
fulda píše:dokážeš přečíst CV7 a CV8?


Nějaká čísla mi tato CV ukazovala. Bohužel už nevím jaká a dekodéry jsem poslal na vyzkoušení kamarádovi na Vysočinu :wink:

U dekoderů neznámého původu si je poznamenávám, protože identifikují výrobce a někdy i typ dekoderu.
Sandy
 
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » čtv 25 říj, 2018 12:13 pm

Tak mi psal kamarád z Vysočiny, že v jeho lokomotivách dekodéry fungují bez problémů. Tak nevím, jestli bych se neměl přestěhovat :D :D
Lokálka v H0 ČSD III. a IV. epocha
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1490
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků