Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
cernos píše:Ještě jeden dotázek, sice z jiné krabičky, ale u mě spojený s výměnou zdroje (nedošlo k poškození žádné součástky na kolejišti, odešel jen zdroj, který jsem zlikvidoval na jiném zařízení). Teď tedy další dotaz spíše ke zdroji: Používám Jindrův modul pro ovládání serv. Se starým zdrojem nebyl problém, zdroj jsem zapojil do zásuvky, kolejiště naběhlo a já mohl jezdit. Pokud došlo ke zkratu, odstranil jsem příčinu a zmáčknul Stop na MM a já mohl jezdit dál. S novým zdrojem je to malinko jinak, hůře. Zapojím zdroj a můžu jezdit. Jakmile dojde ke zkratu nebo zmáčknutí Stop na MM, centrála se odpojí (nebo jak se tomu říká). Když pak ale zmáčknu znovu Stop na MM pro uvedení do provozu, centrála hned zase spadne. Takhle to může být jednou nebo i třeba 5x po sobě než naběhne. Postupným odpojováním jsem zjistil, že za to nejspíš můžou právě dekodéry výhybek - asi moc velký odběr. Ale je mi záhadou, že se starým (slabším 16V) trafem, jsem tohle NIKDY nepozoroval. Když zkusím připojit hodně slabý zdroj (12V, jiný už tu nemám), tak si sice nezajezdím (12V je fakt málo), ale všechno naběhne a můžu centrálu shazovat do aleluja a bez problémů - díky nízkému napětí ale přechod ze zkratu do provozuschopného stavu trvá o něco déle - i serva jsou takový laxní. Kde může být problém? Nemám vyměnit zdroj za jiný? Máte nějaký tip?
cernos píše:Co jsi měl na mysli tím "Pořád platí to, že pokud máš rád magii, tak pokračuj v hledání"? Máš na mysli abych to koupil hotový na n-šopíku nebo u STE? ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků