od HO Dušan » pát 16 črc, 2021 8:49 am
Lokomotiva BARDOTKA ROCO ČSD T478 /HO/72942A
Projekt CV světel HORÁK+zvukový projekt Jacek nahraný na MX645 s vodiči.
OMLOUVÁM SE ZA ČASTÉ EDITOVÁNÍ OBRÁZKŮ.
Martin, světla fungují opět jako v reále. Děkuji za CVčka a odborné konzultace v jejich nastavování.
Petře, zde nahraný chrochtavý dunivý zvuk mašiny je opravdu jako v reále. Je takový, jako když jsem stál na peróně a loučil se při odjezdu Bardotky s bráchou a ten to na rozloučenou vždy pro mne oroštoval. Je to asi opravdu nejlepší zvuk z nahraných zvukových projektů!!!
Opět jsem se již nemohl dívat na brutální světla lokomotivy výrobce a tak přišel den na jejich předělání do reality skutečného provedení osvětlení velké lokomotivy.
Předem upozorňuji, že původní tištěný spoj lokomotivy výrobce s paticí NEM652/8PIN jsem po smeknutí klobouku velkým obloukem hodil do šuplíku a udělal jsem nový jednostranný s rozměrem původního. Pro funkci silového spínání obou výstupů SUSI je tištěný spoj doplněn o spínací tranzistory, jak to používá i Martin. V případě použití magnetických spřáhel se SUSI výstup neosazuje součástkami a naprogramuje se a použije na tuto funkci. Pro lepší nastavení jasu/proudu LQ jsem osadil tištěný spoj odpory pro každou LQ zvlášť.
Původní konektor NEM652/8PIN pro ZIMO dekodér MX645 je ustřižen a dekodér je kompletně dodrátovaný podle doporučeného zapojení katalogu ZIMO, takže se využívají již všechny výstupy FA+SUSI. Pro vlastní připojení dekodéru již jen s drátovými vývody jsou zde tedy jen pájecí plošky. O tištěných spojích pro instalaci ZIMO zvukových dekodérů s paticí MTC21 aj. v tomto zapojení zatím neuvažuji.
Ovládání světel tlačítky "F" MM:
FO svítí bílá čela - při vypnutí zhasnou i reflektory
F1 svítí červená čela – ovládané nezávisle-samostatně, vypínané také F3 posunem
F2 reflektor- vypínaný i FO a F3
F3 posun – světla se zapnou i bez zaplého FO - ovládané nezávisle-samostatně- svítí jen levá světla na čelách (pravá z pozice strojvedoucího)
F4 svítí strojovna – ovládané nezávisle-samostatně
F5 svítí stanoviště strojvedoucího - ovládané nezávisle-samostatně
F6 až Fxx dle zvukového projektu Petra
- Přílohy
-

- ČÍSLOVACÍ PLÁN ZIMO MX645.jpg (70.61 KiB) Zobrazeno 4093 krát
-

-

Naposledy upravil
HO Dušan dne ned 08 srp, 2021 9:48 pm, celkově upraveno 9
Mé příspěvky a jejich obsah, bez mého předchozího souhlasu se nesmí využívat ke komerčnímu účelu.