Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Marek1986 píše:Ahoj,
co si myslíte o tomto? https://uhlenbrock.de/de_DE/produkte/lo ... 1.I391A453
Bude to fungovat bez Intellibox jenom propojením s Daisy 2 centrálou? Jde mi primárně o řízení přes Z21, které v návodu slibují ….
Díky.
HonzaM píše:Marek1986 píše:Ahoj,
co si myslíte o tomto? https://uhlenbrock.de/de_DE/produkte/lo ... 1.I391A453
Bude to fungovat bez Intellibox jenom propojením s Daisy 2 centrálou? Jde mi primárně o řízení přes Z21, které v návodu slibují ….
Díky.
Vypadá to zajímavě, dalo by se to použít i pro ovladače ESU a TCS-2. Jaká je cena?
TTmili píše:Nezkoušel někdo provozovat původní centrálu Daisy II jako Booster, tak jak je uvedeno v návodu? Předpokládal jsem, že pijde o jednoduchou akci, prostě pro konkrétní centrálu změním LNCV 1 na hodnotu 1 kdy má centrála pracovat jako booster, propojím kabelem Loconet-B zástrčky a budu jezdit, ale nikoliv. Centrála převedená na booster prostě nepustí nic do kolejí bez ohledu na to co jiného kde nastavím, jak to vyzkouším propojit a podobně. Neměl by někdo úspěšnější zkušenost, případně nápad co kde nastavit?
TTmili píše:Od boostru očekávám přesně to co píšeš, tedy napájení části kolejiště, na kterou by samotná centrala už nestačila. A jelikož u Daisy II v návodu je uvedeno, že jako booster pracovat může, chtěl jsem to využít, jelikož jich mám doma více. Nicméně po přepnutí jakékoliv z centrál do módu boostru prostě na jejím kolejovém výstupu není vůbec nic. Postupoval jsem podle nákresu v návodu.![]()
Někdy dřív jsem ale našel někde i jakousi aktualizovanou verzi návodu kde bylo kromě tabulky LNCV i schéma zapojení dvou Daisy II centrál (druhé přepnuté do módu Booster), a bylo to stejně jako s Power 2/4/8. Jen už nevím kde ten návod byl, a ani si nevybavuji jestli byly centrála s "boostrem" propojeny z LocoNet-B do Loconet-B nebo do Loconet-T. A hlavně nevím jestli nemá být připojena kříženým kabelem, mám doma jen přímé pro ovladače.
TTmili píše:Přímé kabely jsou tedy jasné, že je do módu boostru přepnuta jen druhá centrála taky, z hlavní vedu kabel z Loconet-B, to je také jasné. Do druhé centrály (boostru) kabel připojím taky do Loconet-B, ale v kolejích té "boostrové" Daisy prostě nic není, a je jedno jestli jsou obě koleje přerušené, nebo jestli je "černá" spojená podle návodu. Nevím jestli dělám něco špatně, nebo jestli jen moje centrály co mám doma to co mají umět neumí?
sidlo píše:Ten obrázek je hodně nečitelný.
Co je ta krabička vpravo?
fulda píše:Ahoj,
velmi zajímavá a nedokumentovaná otázka je, co považuje v takovém případě 65210 za vstup. Při troše štěstí bych se mohl podívat, až jí budu mít náladu rozebrat.
Nezapomeň, že je tam LNCV2, kterej říká, po jakém čase se ten booster režim zapne. Výchozí je asi čtvrt minuty.
fulda píše:Ahoj,
velmi zajímavá a nedokumentovaná otázka je, co považuje v takovém případě 65210 za vstup. Při troše štěstí bych se mohl podívat, až jí budu mít náladu rozebrat.
Nezapomeň, že je tam LNCV2, kterej říká, po jakém čase se ten booster režim zapne. Výchozí je asi čtvrt minuty.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků