Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Fulda pise:
Mimochodem - možná by vás mohlo zajímat, že funkce tlačítka na dekodéru byla svého času úplně jiná. Původní model byl, že se jím povolovalo programování. Teda jakože mohlo existovat v kolejišti mnoho dekodérů, normálně se dalo programovat a jenom ten dekodér, kterému se drželo tlačítko tak byl programován, ostatní prostě programování ignorovaly. To by se pravděpodobně hodilo majitelům hardware od dcckoleje, protože by to zjednodušilo hru na přendavání procesorů. Ale nám se zdálo, že moc lidí nepochopilo rozkládání adresy, tak jsme funkci tlačítka předšlali. A taky právě zlobilo když bylo k programovací koleji připojeno větší množství dekodérů.
zdeno píše:doplnim, ze pokud je to dobry dekoder, tak by mel umet i prime adresovani v kolejisti, ...
Beda píše:1) nedokazu programovani CV registru, LENZ vraci chybu(to je jasne, dekoder neumi odpovidat), servo "zavrni", LEDKky co mam na vystupech
zablikaji, ale hodnota se neulozi... Pokud to udelam v programatoru, funkce se meni spravne (rychlost serva apod..)
Beda píše:2) Kdyz zmenim/nahraju (na programatoru PIC) adresu dekoderu "8", dekoder reaguje na adresy nejak 17-20...
Beda píše:3) nefunguje mi to tlacitko - tedy aspon jako v dekoderu mag. prestavniku - tam po stisku tlacitka prehazuje prestavik a prijaty command uklada svoji adresu - taky se tlacitkem musi nejak jinak? Ale to mozna souvici s bodem 1)
Beda píše:1) nedokazu programovani CV registru, LENZ vraci chybu(to je jasne, dekoder neumi odpovidat), servo "zavrni", LEDKky co mam na vystupech zablikaji, ale hodnota se neulozi... Pokud to udelam v programatoru, funkce se meni spravne (rychlost serva apod..)
Jakej mas hardware? Jestli muj, tak je to divne, jestli z dcc koleji, tak je to feature
Beda píše:2) Kdyz zmenim/nahraju (na programatoru PIC) adresu dekoderu "8", dekoder reaguje na adresy nejak 17-20...
Jsi si jistej? U Lenze je to snad hodnota 5 pro vyhybky 17-20. Co ti to ovlada pro hodnotu 1??? to ma u lenze bejt 1-4
Beda píše:3) nefunguje mi to tlacitko - tedy aspon jako v dekoderu mag. prestavniku - tam po stisku tlacitka prehazuje prestavik a prijaty command uklada svoji adresu - taky se tlacitkem musi nejak jinak? Ale to mozna souvici s bodem 1)
Ma to bejt stejne - stisknes tlacitko a prehodis nekterej prestavnik, on pak reaguje na jeho adresu a zmeni si obsah CV1
fulda píše:SW nekontroluje maximum 210, je to napsáno v taxtu, že je to maximum pro většinu serv, ale na pro všechny, takže tím si nic nepokazil
fulda píše:Err 1 jsem na roco dostával převážně tehdy, pokud jsem se pokoušel programovat a na kolejišti bylo povícero dekodérů, ale už si tím nejsem jistej, mám pocit, že Roco 10764 to nedokáže vyhodnotit, takže nevím. Podívej se, co máš ve slave zásuvce, jestli se tam něco nevzpouzí.
fulda píše:Mimochodem - možná by vás mohlo zajímat, že funkce tlačítka na dekodéru byla svého času úplně jiná. Původní model byl, že se jím povolovalo programování. Teda jakože mohlo existovat v kolejišti mnoho dekodérů, normálně se dalo programovat a jenom ten dekodér, kterému se drželo tlačítko tak byl programován, ostatní prostě programování ignorovaly. To by se pravděpodobně hodilo majitelům hardware od dcckoleje, protože by to zjednodušilo hru na přendavání procesorů. Ale nám se zdálo, že moc lidí nepochopilo rozkládání adresy, tak jsme funkci tlačítka předšlali. A taky právě zlobilo když bylo k programovací koleji připojeno větší množství dekodérů.
Beda píše:Beda píše:1) nedokazu programovani CV registru, LENZ vraci chybu(to je jasne, dekoder neumi odpovidat), servo "zavrni", LEDKky co mam na vystupech zablikaji, ale hodnota se neulozi... Pokud to udelam v programatoru, funkce se meni spravne (rychlost serva apod..)Jakej mas hardware? Jestli muj, tak je to divne, jestli z dcc koleji, tak je to feature
hardware je z bahn.de, weichZwei, jsou tam jen ty LEDky na vystupech navic, neni tam podle mne nic v cem by se to od tveho lisilo...
a provozni prikazy provadi dekoder se servem uplne paradne... Popravde tohle je spise interni ficura toho PICa ne? Nevadi 629A?
Co tady muzu delat blbe?
Beda píše:Beda píše:3) nefunguje mi to tlacitko - tedy aspon jako v dekoderu mag. prestavniku - tam po stisku tlacitka prehazuje prestavik a prijaty command uklada svoji adresu - taky se tlacitkem musi nejak jinak? Ale to mozna souvici s bodem 1)Ma to bejt stejne - stisknes tlacitko a prehodis nekterej prestavnik, on pak reaguje na jeho adresu a zmeni si obsah CV1
On to nijak neindikuje, kdyz je v tom "learning modu"?
Obavam se, ze to bude neco s tim zapisem do CV, jinak v tom dekoderu (mam jich asi 20) ten prestavnikovej i relatkovej FW z banh.de maka i s tlacitkem se programuje normalne..
cernos píše:fulda píše:Mimochodem - možná by vás mohlo zajímat, že funkce tlačítka na dekodéru byla svého času úplně jiná. Původní model byl, že se jím povolovalo programování. Teda jakože mohlo existovat v kolejišti mnoho dekodérů, normálně se dalo programovat a jenom ten dekodér, kterému se drželo tlačítko tak byl programován, ostatní prostě programování ignorovaly. To by se pravděpodobně hodilo majitelům hardware od dcckoleje, protože by to zjednodušilo hru na přendavání procesorů. Ale nám se zdálo, že moc lidí nepochopilo rozkládání adresy, tak jsme funkci tlačítka předšlali. A taky právě zlobilo když bylo k programovací koleji připojeno větší množství dekodérů.
Tak tohle programování by se mi lííííííbilo. Točí mě když musím PICe věčně přendavat sem a tam
fulda píše:Nemohu za to že jsi si vybral hardware od dodavatele, kterej nevěděl co kopíruje. Důvod proč jsme to zrušili jsem napsal.
Jestli je to tanhle, tak to je o dost jinej hardware - ty ULN2... invertujou. Je to dělané pro elektromagnetické přestavníky.
ne, nijak to neindikuje, nemá jak. Není to žádnej učící mód, prostě pokud jde příkaz pro nějaké příslušenství, tak se podívá, jestli v tu dobu není stisklé tlačítko a pokud je, tak si to příslušenství vezme.
V praxi musíš nejprve stisknout tlačítko, držet a přehodit vyhybku, pak teprve pustit.
Beda píše:Jestli je to tanhle, tak to je o dost jinej hardware - ty ULN2... invertujou. Je to dělané pro elektromagnetické přestavníky.
Problem NENI v tomhle, serva sou pripojeny samo primo na PIC a makaji, vzdyt to pisu. Jde vlastne JEN o zapisy do CV.
Tedy jedna linka: Compact - draty - odpor 22k - GP2 PICU, druha - tlacitko - odpor do VCC - GP3 PICU. Nic dalsiho pro komunikaci s CV nepotrebuju.
Aspon si to myslim... A tohle je uplne stejne.
Pokud je tedy stejnej, tak aby ti lenz správně četl, tak připoj jedno servo na první pozici a prstama ho trochu zmáčkni, aby se netočilo volně, pak to čte docela v pohodě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků