od nadkachna » sob 09 říj, 2010 7:49 pm
Pomalu se u mě začíná schylovat k realizaci celého kolejiště (na každém konci dvě smyčky se dvěma kolejemi a uprostřed nádraží). Kolejiště chci ovládat přes PC a zajímala by mě jedna věc:
Je možné systém nastavit tak, že na volnou kolej ve smyčce č.1 vjede vlak z prostřední stanice. Zastaví a po malé časové prodlevě (řekněme 10 sekund) vyjde z druhé, obsazené koleje, druhý vlak, projede prostředním nádražím a vjede na volnou kolej ve smyčce č. 2. Z té opět po malé prodlevě vyjede 3 vlak obsazené koleje, dorazí do druhé smyčky a tam se vše znovu opakuje. Prostě chtěl bych vše mít nastavené tak, aby 3 soupravy kroužily automaticky po trati a v případě chuti bylo možné vlak v prostředním nádraží zastavit a místo něj vyslat čtvrtý, stojící v prostřední stanici.
Modul vratné smyčky je mi jasný, ale jak vyřešit automatické střídání vlaků ve smyčce? Pomocí funkce ABC, nebo detekce obsazení úseku. Detekce polohy výhybky je mi opět jasná, umí ale PC v souvislosti s obsazením úseku a zastavením vlaku přehodit správně výhybku? Asi to někde bylo popsáno a rád si to nastuduji, spíš mě zajímá, zda to prostě současný DCC systém umožňuje a kde případně čerpat detailnější info o zapojení a užití komponentů. Jo a jedu v Lenz, toho času Compact...
G
TT