Již delší dobu mám chuť postavit si něco malého, skladného a nekomplikovaného. Nakonec padla volba na mini segmentové kolejiště, které je částečně inspirováno plánkem od MF "TT Líny", částečně Zlámalíkovým kolejištěm na okno a na to jako volný motiv již zaniklá místní dráha Střednice. Záměrně píšu "volný motiv", protože nemám v úmyslu dělat finescale model, spíš kolejiště na téma jak by takové koncové nákladiště se zastávkou mohlo vypadat v pozdějších dobách, či dnes.
U Zlámálíka se mi kromě samotné precizní práce líbí to, že kolejiště je navrženo pro určité místo, kam lze umístit tak, aby v bytě nepřekáželo běžnému provozu. U mne to bude pracovní stůl s rozměry 150x70cm, u kterého je po levé ruce do L radiátor, shodou okolností je jeho horní plocha ve stejné výšce, jako deska stolu - to bylo první znamení, že mám něco takového vymyslet.

Na uvedeném plánku jsou myslím všechny podstatné míry a parametry, co by vás případně mohly zajímat. Prvotní myšlenka počítá se třemi segmenty - ZNK, traťový segment s vlečkou, otevřené skryté nádraží (dále jen OSN

Pokud by někoho zajímala má volná předloha, tak zde si může počíst o oné zaniklé trati ve středu Čech. - https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku ... cesku_vrja