Milane, musím ti též oponovat, zase v něčem jiném, pro změnu

Za prvé nemyslím, že vytvořit to je to cenově tak náročné. Co je tozdíl, je velikost trhu, resp. reálně prodejný náklad. To ano. Ale říkat, že na to nemáme? Proboha proč zas? Tohle "přizdisráčství" (neber to osobně, terminus technicus) nás zničí. Jak vidíš, půlka kouzla publikace je v grafickém zpracovámí - a to se u nás opomíjí, resp. pořád si někdo myslí, že to tak "stačí". Nestačí. Ale co v té knížce vlastně je? Autorovy vlastní fotky, jeho vlastní náčrtky. Semtam snímek z fotomapy. Popis míst, kde (převážně osobně) byl a co tam viděl. I ty navrhuješ kolejiště často s příběhem, on také, rozdíl je v tom, že u Tebe je smyšlený (ale funkční), u něj jde o náměty ze skutečnosti.
A druhá věc - všiml jsem si, že se často nějak uzavřeš a předem vylučuješ ostatní možnosti (viz naše
debata k mostu poblíž stanice). Nemyslím si, že tyto náměty u nás vymizely. Však ani James neřeší přípojné tratě, často to šikovně zamaskuje. Proč neudělat třeba poslední dvě výhybky stanice s tím, že trať jde bokem a ztvárnit jen tu vlečku? Nakonec od chrudimských kluků vlečka Agro Vrkočice - stanice je jakože "za rohem" a téma je parádní.
Příklady jen co vím z hlavy, či co kolem mne proletělo nedávno - Čepro
Střelice,
Šlapanov, SSHR
Vlkov, semtam muničák...
Třeba ty moje oblíbené Střelice - udělat Čepro, předávací kolejiště a vlečku do stanice, která už je mimo záběr. A paralelně s vlečkou natáhnout elekrifikovanou dvoukolejku, buď jen jako kulisu, nebo ji udělat funkční a sem tam po ní poslílat Regiopantera a osobáky. Dvoukolejka jen jako doprovod, hlavní téma bude přístavba cisteren na předávací kolejiště (742.7, reko Brejle, Herkules, když to zadrátuješ, tak i klidně Vectron...) a jejich přistavování na stáčecí místo druhou lokomotivou. Ta místní loko je bud stará (často Rosnička), nebo
fungl nová. Ve Střelicích je hned vedle Čepra most a ten ti krásně uřízne scénu zprava. Zadní kulisu udělají půlky nádrží. Více fotek zde:
https://spravnym.smerem.cz/Tema/Vle%C4% ... Dch%20hmot(Stejně tu svoji Velkou Paku na ty Střelice předělám, už řadu let mě to láká a moc změn to nechce...)Do SSHR přistavíš dva nějaké Hbilnss nebo jak se to a k tomu jen traťového Kocoura. Podle zaměření skladu se tam vozí cokoliv. A zásoby se točí, často jsou tam potraviny. Mezi čtyřmi krabicemi skladů je dvojitá kolejová spojka, všechny SSHR jsou obdobné.
A co víc řeší James? Nic. Přiveze vagón do pivovaru. Zas ho odveze a vymění. Ano, je to dost ortodoxní pojetí kolejišť, kdy ti pro plný provoz stačí lokomotiva a dva vozy, ale tak třeba se i na toto u nás najde cílovka. Ony to ceny modelů brzy vyřeší za nás