Publikace (Brožura) kolejových plánků

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Brožura kolejových plánků

Příspěvekod Irudzi » ned 19 zář, 2010 1:27 pm

Moduly :?: :( :cry:
Irudzi

Příspěvekod milan ferdián » ned 19 zář, 2010 2:00 pm

Irudzi píše:Moduly :?: :( :cry:

No já vím,i u mně to je srdeční záležitost,ale bohužel.Čas je neoblomný.Spíše si myslím zda pro moduly,nezpracovat novou brožuru,ale jelikož je tak úzký okruh zájemců ,tak si myslím že by řádově byl zájem jen v několika kusech.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Vladimír » ned 19 zář, 2010 2:23 pm

milan ferdián píše:

No já vím,i u mně to je srdeční záležitost,ale bohužel.Čas je neoblomný.Spíše si myslím zda pro moduly,nezpracovat novou brožuru,ale jelikož je tak úzký okruh zájemců ,tak si myslím že by řádově byl zájem jen v několika kusech.

Nebyl bych takový pesimista, naopak se domnívám, že zájemců by se našlo dost. A to jak těch co mají objednanou nyní rozpracovanou brožuru, tak i ostatních. Samozřejmě by bylo asi jistější si udělat průzkum trhu, ale myslím, že kvalitní zboží zn. Milan Ferdián si své zákazníky najde.
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod milan ferdián » ned 19 zář, 2010 3:11 pm

Vladimír píše:
milan ferdián píše:

Nebyl bych takový pesimista, naopak se domnívám, že zájemců by se našlo dost. A to jak těch co mají objednanou nyní rozpracovanou brožuru, tak i ostatních. Samozřejmě by bylo asi jistější si udělat průzkum trhu, ale myslím, že kvalitní zboží zn. Milan Ferdián si své zákazníky najde.

Otázkou je ,zda po tom všem,se mi bude znovu do toho chtít jít.....Ikdyž jsem věděl ,jak je vše časově náročné,netušil jsem do jakých rozměrů to nabyde. Jde vyloženě vidět ,že se nedá sedět na čtyřech židlích... :oops:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Vladimír » ned 19 zář, 2010 3:38 pm

Tento krok je samozřejmě na tobě, reagoval jsme pouze na poznámku, že by moduly vydaly na samostatnou publikaci. I tak již děláš pro nás ostatní z DF více než dost, možná by byl žádoucí určitý časový odstup pro znovuzískání chuti do podobného projektu.
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod milan ferdián » ned 19 zář, 2010 3:57 pm

Vladimír píše:Tento krok je samozřejmě na tobě, reagoval jsme pouze na poznámku, že by moduly vydaly na samostatnou publikaci.

Já jsem to tak i bral... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 19 zář, 2010 4:07 pm

Vladimír píše: I tak již děláš pro nás ostatní z DF více než dost, možná by byl žádoucí určitý časový odstup pro znovu získání chuti do podobného projektu.

Díky za povzbuzující slova.... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Pája » ned 19 zář, 2010 4:37 pm

Knihu plánů kolejišť mám objednanou i přes to,že asi nikdy kolejiště nebudu mít.Určitě to bude přínosný i tak a čistě CZ počinů je jak šafránu.Jelikož jsem ,,moduly-sta",skočil bych do případné publikace návrhů modulů bez váhání.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod petrh » ned 19 zář, 2010 4:56 pm

ta ja si myslim, ze z kolejist s edaji mnohe motivy prenest do modulu a kdyz to bude reseno zde, da se to snadno aplikovat i na modul, nebo ne hosi? podle meho je vice nez zasluzne, ze milan f. nam da tolik kvalitnich planku. a mozna by se meli ordinovat jako povinne cteni vsem tady, vcetne me. povinne bysme meli pri vstupu na forum vedet, jak toto resil Milan a ne psat, hosi mam tu placku, sem placnu kolej, sem dalsi a dasli a ted mi zkuste rici, ze jsme vlastne nedokonalej, tak s enaseru a budu hrat urazeneho a pripadne reknu, tady se nic menit nebude, vymyslete mi ucel, smyl. krajinu a je to stejne za dva mesice hodim za hlavu a uz me tu nikdo neuvidi... takze Milane, zadny stres, oddychni, cerpej v sobe silu, relaxuj a venuj se sobe, nam uz jsi dal 150% musis se naucit byt sobec a rikat NE, to je strasne dulezity, jinak vyhoris a dopadne jako ja.
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 19 zář, 2010 8:36 pm

milan ferdián píše:Kluci,potřeboval bych prosím od vás radu.Nevím,jak s úvodem.Zhruba vím co chci,ale nemám nápad,myšlenku,políbení od múz... :oops: a čas neúprosně běží....

Pokud bych věděl jaký máš rozsah té publikace tak bych Ti třeba taky s něčím přispěl. ;-)

Více na SZ ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod vvitty » pon 20 zář, 2010 8:38 am

No já vím,i u mně to je srdeční záležitost,ale bohužel.Čas je neoblomný.Spíše si myslím zda pro moduly,nezpracovat novou brožuru,ale jelikož je tak úzký okruh zájemců ,tak si myslím že by řádově byl zájem jen v několika kusech.[/quote]

Myslim, ze okruh zajemcu neni tak uzky, jak by se mohlo na prvni pohled zdat. A take verim tomu, ze alespon cast tech, kdo si prvni dil poridili, si poridi i dalsi dil s moduly pro potechu oka a duse :)
Priznam se, ze ja nepocitam s realizaci kolejiste v dohledne dobe, a knizku chci hlavne pro inspiraci a jako mile pocteni na dlouhe zimni vecery. Vzhledem k tomu, kolik je prostoru to vidim spis na par modulu a obcasnou ucast na setkani modularu.
Ale pripadne pokracovani samozrejme zalezi na Tobe, jestli Te to kresleni bude i nadale bavit atd. - vzdyt to nemusi byt napresrok ! A druha vec, kterou jsem zjistil jiz driv - druhy projekt tehoz druhu jde vyrazne snaz, protoze cast tezkosti prvniho kola je vyresena a lze je rovnou pouzit (napr. v tomto pripade kde, jak a na co tisknout, atd... - jen priklad.)

A tesim se na Vanocni darek :-)

V.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Střelec » pon 20 zář, 2010 10:46 am

Pokud bude časem (za rok, za dva, ...) speciální brožura plánků na moduly a segmenty, rád bych byl zanesenej v pořadníku zájemců.
Střelec

Příspěvekod radekkrupka » pon 20 zář, 2010 11:38 am

petrh píše:ta ja si myslim, ze z kolejist s edaji mnohe motivy prenest do modulu a kdyz to bude reseno zde, da se to snadno aplikovat i na modul, nebo ne hosi?

Napadlo mě přesně totéž - vždy jsem chápal tuto publikaci jako zdroj inspirace - nikoliv kuchařku. Je takový problém pro modeláře, aby si danou stanici přenesl z modulu na kolejiště a opačně?

Nehledě na to, že moduly do brožury bych chápal jako stanice, možná vlečky, odbočky? Moduly širých tratí snad ne? A těch je i mezi moduláři většina?
radekkrupka

Příspěvekod JBr » pon 20 zář, 2010 12:08 pm

Radku, Petre, vzali jste mi to z prstu... :) Presne to same si myslim take. Navic kdyz se nekdo pusti do modulu, tak obvykle pocita s trochu jinymi rozmery nez my, co bojujeme o kazdy centimetr koleje ve stanici a nemusi delat tolik kompromisu. Proto bych spis pro modulare videl jako inspiraci prochazku skutecnym svetem, nez hromadu zpracovanych planku. Napad lze vzit z i maleho kolejiste, ale kdyz clovek neni tolik omezen prostorem, snaze se mu adaptuji skutecne vzory do modelu - v tomhle ohledu si myslim, ze to modulari budou mit vzdycky snazsi.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod petrh » pon 20 zář, 2010 1:28 pm

teda panove rekl bych, ze jsem necekl takovou souzvu. ale je to propste fakt, modul je pdole meho jednodussi nez panel, kde na 90*60 cm musis udelat vse....
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť