Plan kolajiska VII

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska VII

Příspěvekod Adam96 » čtv 21 lis, 2013 9:23 pm

greenery píše:... to je takový problém, přepočítat si to do svého měřítka?

Sdílím stejný názor. Pokud se mi líbí nějaký plánek, tak měřítko mě nezajímá, pokud to není TT, tak beru do ruky kalkulačku a ,,správné" rozměry vím do 5 sekund :mrgreen:
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 lis, 2013 9:28 am

Chtěl bych ještě poukázat na to,že předlohami jsou,dnes už těžko,zást.+nákl.,které měli skutečně jednu kusou kolej.Samozřejmě více méně platí,že skladiště s rampou nebo volná skládka je nejlépe provozně výhodná napojením z obou stran výhybkami a v drtivé většině se takto zn.budovali a udržovali v provozu.
název zast.+nkl.(kusá kolej) .....stavba
Dvory - skladiště s rampou+volná skládka (na dvojkolejné trati)
Dědice - rampa
Lom u Tachova - skladiště
Voteléž - volná skládka
Zálešany - volná skládka
Lužec pod Smrkem - skladiště
Hajniště - rampa
Krásný Les - rampa

Nejde mi o to jestli mám pravdu nebo ne.Samozřejmě takových případů najdete na našich lokálkách,příklad Mělník-Dolní Cetno,ale opakuji platí viz.výše,napojení manipulační koleje z obou stran.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » pát 22 lis, 2013 10:01 am

joe1970 píše: ... Mimochodem ten mistrův záhadný nakolejovač nebo svážný pahrbek bych typoval na sklopnou odstavnou kolej. 810 zde odstaví vozy, odjede, kolej se mírně nadzvedne, vozy se vlastní vahou dají do pohybu a šup už jsou u druhého šturcu. 810 je znovu připojí a sviští s nimi do stanice...... :D. Otázka zní, zda je tento tip správný :lol:

No docela dobrý úsudek s ohledem na "logiku provozu", myslím, že asi nejsi daleko od pravdy - uvidíme, co na to Milan :D

Adam Buchal píše:

Sdílím stejný názor. Pokud se mi líbí nějaký plánek, tak měřítko mě nezajímá, pokud to není TT, tak beru do ruky kalkulačku a ,,správné" rozměry vím do 5 sekund :mrgreen:

Vidím to stejně, akorát holt že někdo se s matematikou asi nesnese :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod workous » pát 22 lis, 2013 10:03 am

Milane paráda moc hezký a vizualizace nemají chybí úplně to z toho dýchá....
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 lis, 2013 10:30 am

Milan s vámi částečně souhlasí.Zkoušel jsem,který princip líp funguje. :wink: Pro ty co by radši klasika skryťák,musím upozornit,že nejmenší mi vyšel na délku 780 mm s podmínkou zvětšení hloubky plochy na 580 mm.

Vidím,že se Vám více zamlouvají kolejiště typu Zadní Doubice a Kameničky.Liščí zkusím přepracovat :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » pát 22 lis, 2013 10:40 am

Liščí zkusím přepracovat :mrgreen: .

Sem to chtěl odpoledne "namalovat" :cry: Stihneš to ? :mrgreen: :lol:
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod jafobe » pát 22 lis, 2013 11:10 am

Jarda H. píše:
Adam Buchal píše:

Vidím to stejně, akorát holt že někdo se s matematikou asi nesnese :lol:

no když nejde matematika, postačí koleje, a když nejsou reálné tak jen stažené geometrie kolejiva z netu a vytištěné a nastříhané, pro tt jsem ji měl z http://lokopin.wz.cz/download/download_seznam.htm v pdf, a na orientačí vyzkoušení to bohatě stačí, a nemusí se člověk učit ani v žádném proramu pro návrhy koleštitě a hlavně to je vidět hned v reálu kolik místa to zabere :-)
jinak souhlasím s ostatními, není důležité měřítko, ale zpracování námětu ;-)
jafobe

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 lis, 2013 11:43 am

Dusan píše:Liščí zkusím přepracovat :mrgreen: .

Sem to chtěl odpoledne "namalovat" :cry: Stihneš to ? :mrgreen: :lol:

Ale,klidně hoď do placu,první verzi :D .Na to jsem též zvědavý jaký pohled se naskytne :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » pát 22 lis, 2013 11:57 am

milan ferdián píše: ..... Vidím,že se Vám více zamlouvají kolejiště typu Zadní Doubice a Kameničky.Liščí zkusím přepracovat :mrgreen: .

Osobně mému oku nejvíce lahodí Zadní Doubice ! Myslím, že jsi vykročil správným směrem a že dle těchto námětů nějaké mini-kolejiště vznikne, i mimo měřítko N :!: Určitě se to zamlouvá nejen zde přispívajícím (píšícím) lidem. Prostory, které všeobecně máme k dispozici, jsou nuly přes malý koutek až po samostatné místnosti.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 lis, 2013 12:00 pm

Jarda H. píše:
milan ferdián píše: ..... Vidím,že se Vám více zamlouvají kolejiště typu Zadní Doubice a Kameničky.Liščí zkusím přepracovat :mrgreen: .

Osobně mému oku nejvíce lahodí Zadní Doubice ! Myslím, že jsi vykročil správným směrem a že dle těchto námětů nějaké mini-kolejiště vznikne, i mimo měřítko N :!: Určitě se to zamlouvá nejen zde přispívajícím (píšícím) lidem. Prostory, které všeobecně máme k dispozici, jsou nuly přes malý koutek až po samostatné místnosti.

Beru tedy na vědomí.Skutečně je i lépe když jde vidět něco širé trati,než když hned vlak skončí v tunelu :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » sob 23 lis, 2013 2:10 pm

Liščí .... ohon
Přílohy
Dusan11_20131123_0009.jpg
Dusan11_20131123_0008.jpg
Dusan11_20131123_0010.jpg
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Myšpulín » sob 23 lis, 2013 6:51 pm

Poté, co jsem vytřel všechny sliny z klávesnice, zasunul si čelist a porovnal oči, už ani nevím, co jsem chtěl napsat. :D :D :D

Jen jednim slovem, paráda. To patří nejen Dušanovi, ale hlavně Milanovi.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 lis, 2013 6:55 pm

Myšpulín píše:Poté, co jsem vytřel všechny sliny z klávesnice, zasunul si čelist a porovnal oči, už ani nevím, co jsem chtěl napsat. :D :D :D

Jen jednim slovem, paráda. To patří nejen Dušanovi, ale hlavně Milanovi.

Ale no tak :D to ti nevěřím :wink:,tolik slziček?No Dušan mi přepracoval odbočnou stanici Liščí na zastávku s nákladištěm a s vlečkou,což jsem ještě nestačil nakreslit a díky za krásný zpracovaný náhled.

Malé Stínky N/1:160 960x550 PECO/CODE055/10°

Upravena varianta oproti předloze odbočky,zastávka s nákladištěm Havlovice,jen ta malá remíza tam není,tu jsem zajistil výkolejkou.Tak trochu tu byla snaha skloubit železniční stavební prvky do domácího prostředí.Čekárnu,staniční budovu,přilehlé skladiště,budova odbočky,vše jsem si vypůjčil z naší JHMD :wink: .Remíza je z Ledečka bez přilehlé stavby vodárny s přístavkem.
Přílohy
Malé Stínky_004.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » ned 24 lis, 2013 7:55 pm

milan ferdián píše:
Myšpulín píše:Poté, co jsem vytřel všechny sliny z klávesnice, ....

Ale no tak :D to ti nevěřím :wink:,tolik slziček? ....

Slziček ne, ale sliniček. :D :D :D Ne tyhle vizualizace mě prostě dostávají. Pohled z vrchu je pěkný, ale pro nás lidi jaksi nepřirozený. Sice jsem schopen si udělat představu o uspořádání, ale ten pohled na hotovou věc, a ještě k tomu barevně a díky modelům i vlastně jakoby reálně, to je prostě paráda. To je přesně ta virtuální realita, která je schopná parádní návrh posunout ještě o jeden level výše. Milan vystihne tu venkovskou krajinu, teplou a hřejivou, přitom klidnou, opravdovskou, a Dušan ji jako mávnutím kouzelného proutku z toho vykouzlí. Opravdu to postrčí tu představivost přesně tam, kde má být.

Pánové, ještě jednou díky!!!
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Ferda » ned 24 lis, 2013 8:26 pm

Milane ty symfonie pro 4 vexle mě začínají taky dostávat!

Jóóó, a když si to představím v 0-ce, tak je to lepší trip, než s dobrou trávou. :roll:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť