Nuž, protože se železo má kout, dokud je žhavé, a protože jsem tématem zaujal i
Milana Ferdiána, tak pokračuji s popisem příprav na papíře.
- základní technické figury, které mi dali kolegové moduláři ze Zababov-TT-Provoz. Jak jsem psal, zapálila mne návštěva v Týnci 2024. Všem nápomocným tímto děkuji!
-- "segmenty si dělej tak velké, abys je unesl složené ve dvojici - přepravním boxu - mezi dvěma přepravními čely!"
-- "segmenty si dělej tak velké, aby se ti vešly do auta pro transport!"
-- "segmenty si dělej tak, aby ti vyšly přepravní dvojice mezi přepravní čela!"
-- "segmenty
POVINNĚ BUDOU na normočelech s kovovými pouzdry! Jen tak jest možno sestavit moduliště v rozumném čase."
Rozhodnutí, s ohledem na moje záda, auto, a skladovací možnosti je tedy 80 cm.
Z čehož vyšel tento technický model segmentů á 80 cm, který se skládá z 4x 80cm a z 80(40+40) + triangl odbočky s doplňkem do 80 cm. Tedy mám tři (3) přepravní "boxy" 80 cm.
(díl vedle levého ramene je znázornění sestavy trianglu a doplňku) ... mimochodem, miluju
https://app.sketchup.com/app je to boží nástroj!
- díky neznalosti starších reálií, ale jen současného stavu a diagramu trianglu Mik-Rbk-KrL jsem si udělal skicu, jak by tenkrát mohlo vypadat rozmístění kolejí ve SCARM.
A pak se toho včera a dnes chytil Milan, který má podklady snad úplně ke všemu. Zalovil ve svém archivu, našel výkresy dopravny z roku 1927! A hle, po pár iteracích je z toho výkres dopravny podle měřítka - délka staničních kolejí, vzdálenosti kolejí, zhlaví - napasovaný na mou sestavu segmentů.
Jak vidno, jsem - budu časem - schopen přispět o modulového provozu sestavou 320 cm, resp 400 cm, s odbočkou 30st.