Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
_pavel_ píše:No podíval jsem se na foto dokumentaci a máš pravdu. Nevím tedy jak jsem jej mohl vidět. Nějak v té euforii se mi ty koleje sjely dohromadyOpravím v článku.
Příště jej udělejte, může to být pak zajímavý GVD
_pavel_ píše:Kdyby......s burčákem a vínem jsi odešel do neznáma
_pavel_ píše:Štěrk. Ano, v jednotné barvě by to nebylo asi nej. Jenže čtyři různé odstíny za sebou...... na druhé straně chápu, že layout se staví jinak než podle barevnosti štěrku.
milan ferdián píše:Martine,Martine (Netáhlo),ty jsi musel mít hodně špatnou odpolední šichtu.Když jsem četl tvůj příspěvek,tak se mi zdálo,že to píše úplně jiný člověk,než kterého osobně znám.Pavel vyjádřil jen svůj pohled a názor na barvu štěrku.Oba dva Milanové mu vysvětlili proč se tak děje.Pavel spolu s klukama "MODULY OLOMOUC"jsou teprve na začátku.Sbírají své postřehy ze setkáních a hledají svoji cestu.Důležitější je že si dali do vínku hlavní myšlenku modulové železnice,kompabilitu modulů mezi jednotlivými kluby nebo spolků a vzali v potaz základní normy FREMO v TT/1:120.Časem taky přijdou na to,jak každý bude realizovat své moduly a setkají se vedle spolu na layoutu,tak zjistí rozdílnost v barvě štěrku.Co se týče travin na rozhraních modulů.V nabídce je přechodová foliáž,která rozbijí ty spoje.Co jsem viděl u statiky,tak přechody též jsou v pohodě.To že někdo upřednostňuje drnování není přece hřích.Jako krajinář by jsi měl vědět,že naše republika má různou bonitu půdy.Na jižní Moravě je půda hodně písčitá,u nás více jílovitá a atd.
Prostě sbírají zkušenosti,ptají se na rozdílnosti,aby klučinové zbytečně chyby neopakovali.Je chválihodné že se zastáváš lidí,co již pro vývoj a krajinářství na modulech vyzkoušeli a proklestili onu cestičku.Jenže tu svoji cestičkou svých omylů a chyb si musí oni sami projít.Proto já držím palce všem modulářům,bez rozdílu modelového měřítka.
A prosím tě,příště nevyhlašuj prohlášení s tak velmi ostrými slovy a co jsem četl.Neslučuje se to s tvoji povahou a osobností.
cer.t píše:Milane F., nebyl bych tak vstřícný a chápavý vzhledem k tomu, že článek také není napsán v tomto duchu. Martin to vzal trochu víc emotivně, ale není divu, taky mi to při čtení místy zvedalo mandle.
cer.t píše:Věcně:
Bohužel se nikdy nepodaří sjednotit ani barva zeleně ani štěrku. Jsou sice nastavena nějaká doporučení, ale o jejich dodržovaní se rozepsal výše Ferda. A osobně jsem rád, že máme alespoň shodná rozhraní (i když to rovné F bych zrušil), elektriku a rozchod![]()
Co se týče zarytých vyznavačů drnování, tak k těm se z mého pohledu nemá cenu vyjadřovat, protože v malém množství ano, ve velkém to vypadá jako kdyby krajina dostala neštovice. Asi by to chtělo vyjít se podívat na kosené louky a nekosené buřiny kolem tratí, to by asi někteří koukali.
cer.t píše:Milane F., nebyl bych tak vstřícný a chápavý vzhledem k tomu, že článek také není napsán v tomto duchu. (...)
mizl píše:Milý přátelé a příznivci modelové železnice. Nedá mi to nereagovat po přečtení několika stran, dle mého názoru o ničem. Nechápu oč se tu handrkujete. Všude zde na fóru se píše, že kritika je nejlepším motorem k zlepšení ztvárňování reality. A o to Vám páni "mistři" přeci jde. Nebo se pletu ? Tak v čem je poté problém ?? Hold se našel kritik kterému se část, nebo některé moduly nelíbili. Tak proč proboha se s tímto názorem nesmíříte aby to byl pro Vás ten motor, který Vás nakopne opět o krok dál. Myslím, že zdravá kritika je dobrá kritika. A v článku si myslím že ta zdravá kritika je.
Michal
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků