Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
Dašek píše:Je to zvuk elektromotoru,nebo převodů.Jiná mašina nebyla po ruce./Je to jedna z prvních mašin fa. VACEK/
radekkrupka píše:Propustek / most se nerozlišuje podle toho, co pod tím tečeObecně v reálu je propustek cokoli, co má světlou šířku méně než 2 m a má jeden otvor
Jinak je to pěkný most
Má předlohu?
miroslav lengyel píše:Dašek píše:Je to zvuk elektromotoru,nebo převodů.Jiná mašina nebyla po ruce./Je to jedna z prvních mašin fa. VACEK/
Tak to jsem rád,že nejsem sám,kdo má hlučnou mašinubyť ta moje je od Trixe a jak jsem zjistil z toho videa není zase až tak hlučná.
Soudruhům v NDR tak nějak uniklo,že když se vyrobí kovový model a do něj se umístí motor s převody bude se hluk rozléhat jako v tunelu.
Takže parní lokomotiva má zvuk jedoucího trolejbusu nebo mixéru,kdyby to byla elektrická lokomotiva tak nepotřebuji ani zvukový dekodér.
Částečně jsem hluk odstranil vytvořením izolační podložky mezi kotel a blok motoru s převodem,ale stejně to není košer.A to jsem narval do tendru reprák 40x 20 mm.
No nic,ať se vám daří jako doposud.Míra
Dašek píše:Tato Rosnička plní statečně funkci statického modelu a mám ji jedinou,kterou mohu použít na kolejivo CODE 83.Ostatní musím přezout, nebo něco udělat s okolky
norbert píše:Něco málo z nočního dovádění v sokolovně...domu se jelo až nad ránem kolem šesté![]()
![]()
![]()
http://norbert1.rajce.idnes.cz/sokolovna_Kuncice/
cipisekmp píše:Ahoj. Synci, myslim, ze ve Bzenci bude co ocumovat. Zdarec Cipisek. Mimochodem kdy chces Ferdo a spol. dorazit na misto? My zaciname skladat cca po 15hodine navozem modulu.
Dilu zdar Cipisek.
Ferda píše:Sraz máme ve 13:00, pak pomalu vyrazíme.
Jestli jsem to dobře počítal, tak sestavit 8 modulů vezme asi 20 minut, pak popojet se soupravou, odmontovat 4 moduly, přenést dopředu, přišroubovat, popojet se soupravou, vždycky asi 10 minut na každých 5 metrů. Celkem je to cca 140 km, takže to celé zopakovat 28.000 krát. To je dohromady přibližně 4666 hodin. Pokud pojedeme každý den 16 hodin pak to dělá cca 292 dnů. K tomu je nutno připočítat časy na záměnu modulů v případě korekce směru a rázem se dostáváme na přibližně 1 rok. Takže nás čekejte 15.9.2012 16:33Apropo, zapoměl jsem připočítat nepřízeň počasí, zdravotní indispozice, dovolenou a pár dalších drobností včetně rezervy pro nepředvídané okolnosti, takže se můžeme o pár minut opozdit.
Jen pro doplnění je tu ještě pár fotek v poněkud lepší kvalitě od kolegy Fofrose:
http://fofros.rajce.idnes.cz/Moduly/#110920111703.jpg
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků