Moduly z Kunčické sokolovny

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly z Kunčické sokolovny

Příspěvekod radekkrupka » úte 06 zář, 2011 9:24 pm

Propustek / most se nerozlišuje podle toho, co pod tím teče 8) Obecně v reálu je propustek cokoli, co má světlou šířku méně než 2 m a má jeden otvor :) Jinak je to pěkný most :) Má předlohu?
radekkrupka

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 07 zář, 2011 4:13 am

Dašek píše:Je to zvuk elektromotoru,nebo převodů.Jiná mašina nebyla po ruce./Je to jedna z prvních mašin fa. VACEK/ :D

Tak to jsem rád,že nejsem sám,kdo má hlučnou mašinu :D byť ta moje je od Trixe a jak jsem zjistil z toho videa není zase až tak hlučná. :lol: Soudruhům v NDR tak nějak uniklo,že když se vyrobí kovový model a do něj se umístí motor s převody bude se hluk rozléhat jako v tunelu. :D Takže parní lokomotiva má zvuk jedoucího trolejbusu nebo mixéru,kdyby to byla elektrická lokomotiva tak nepotřebuji ani zvukový dekodér. :mrgreen: Částečně jsem hluk odstranil vytvořením izolační podložky mezi kotel a blok motoru s převodem,ale stejně to není košer.A to jsem narval do tendru reprák 40x 20 mm.
No nic,ať se vám daří jako doposud.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Dašek » stř 07 zář, 2011 2:12 pm

radekkrupka píše:Propustek / most se nerozlišuje podle toho, co pod tím teče 8) Obecně v reálu je propustek cokoli, co má světlou šířku méně než 2 m a má jeden otvor :) Jinak je to pěkný most :) Má předlohu?

Tuhle poučku znám už hodně dlouho a kluci to snad i potvrdí :D ,a hodně vzdálenou předlohou byl viadukt u Val :oops:
Dašek

Příspěvekod Dašek » stř 07 zář, 2011 2:21 pm

miroslav lengyel píše:
Dašek píše:Je to zvuk elektromotoru,nebo převodů.Jiná mašina nebyla po ruce./Je to jedna z prvních mašin fa. VACEK/ :D

Tak to jsem rád,že nejsem sám,kdo má hlučnou mašinu :D byť ta moje je od Trixe a jak jsem zjistil z toho videa není zase až tak hlučná. :lol: Soudruhům v NDR tak nějak uniklo,že když se vyrobí kovový model a do něj se umístí motor s převody bude se hluk rozléhat jako v tunelu. :D Takže parní lokomotiva má zvuk jedoucího trolejbusu nebo mixéru,kdyby to byla elektrická lokomotiva tak nepotřebuji ani zvukový dekodér. :mrgreen: Částečně jsem hluk odstranil vytvořením izolační podložky mezi kotel a blok motoru s převodem,ale stejně to není košer.A to jsem narval do tendru reprák 40x 20 mm.
No nic,ať se vám daří jako doposud.Míra

Tato Rosnička plní statečně funkci statického modelu a mám ji jedinou,kterou mohu použít na kolejivo CODE 83.Ostatní musím přezout, nebo něco udělat s okolky :mrgreen:
Dašek

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 08 zář, 2011 12:00 pm

Dašek píše:Tato Rosnička plní statečně funkci statického modelu a mám ji jedinou,kterou mohu použít na kolejivo CODE 83.Ostatní musím přezout, nebo něco udělat s okolky :mrgreen:

Proč? Doma mám tovární vozidla (kola NEM 311) s různým datem výroby cca od r. 1980 a na CODE83 není jediný problém.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Dašek » čtv 08 zář, 2011 7:14 pm

No... moje stroje jsou trochu starší/asi 5-8 let/a zrovna ty které jsem postavil na koleje po nich poskakovali.Moc jsam ten jev nezkoumal,ale usuzuji že okolek nadzvedávale přídržnice paty kolejnice :)
Dašek

Příspěvekod norbert » ned 11 zář, 2011 10:47 am

Něco málo z nočního dovádění v sokolovně...domu se jelo až nad ránem kolem šesté :lol: :lol: :lol:
http://norbert1.rajce.idnes.cz/sokolovna_Kuncice/
norbert

Příspěvekod milan ferdián » ned 11 zář, 2011 2:00 pm

norbert píše:Něco málo z nočního dovádění v sokolovně...domu se jelo až nad ránem kolem šesté :lol: :lol: :lol:
http://norbert1.rajce.idnes.cz/sokolovna_Kuncice/

Ať nedopadnete jak f....s :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Ferda » ned 11 zář, 2011 2:50 pm

H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod cipisekmp » ned 11 zář, 2011 4:25 pm

Ahoj. Synci, myslim, ze ve Bzenci bude co ocumovat. Zdarec Cipisek. Mimochodem kdy chces Ferdo a spol. dorazit na misto? My zaciname skladat cca po 15hodine navozem modulu.
Dilu zdar Cipisek.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod depo201 » ned 11 zář, 2011 4:28 pm

Ferdo palec hore z Brna :wink:
depo201

Příspěvekod milan ferdián » ned 11 zář, 2011 4:31 pm

cipisekmp píše:Ahoj. Synci, myslim, ze ve Bzenci bude co ocumovat. Zdarec Cipisek. Mimochodem kdy chces Ferdo a spol. dorazit na misto? My zaciname skladat cca po 15hodine navozem modulu.
Dilu zdar Cipisek.

Ferda čas určitě upřesní :lol: :lol: :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Ferda » ned 11 zář, 2011 9:43 pm

Sraz máme ve 13:00, pak pomalu vyrazíme.
Jestli jsem to dobře počítal, tak sestavit 8 modulů vezme asi 20 minut, pak popojet se soupravou, odmontovat 4 moduly, přenést dopředu, přišroubovat, popojet se soupravou, vždycky asi 10 minut na každých 5 metrů. Celkem je to cca 140 km, takže to celé zopakovat 28.000 krát. To je dohromady přibližně 4666 hodin. Pokud pojedeme každý den 16 hodin pak to dělá cca 292 dnů. K tomu je nutno připočítat časy na záměnu modulů v případě korekce směru a rázem se dostáváme na přibližně 1 rok. Takže nás čekejte 15.9.2012 16:33 :o Apropo, zapoměl jsem připočítat nepřízeň počasí, zdravotní indispozice, dovolenou a pár dalších drobností včetně rezervy pro nepředvídané okolnosti, takže se můžeme o pár minut opozdit. :mrgreen:

Jen pro doplnění je tu ještě pár fotek v poněkud lepší kvalitě od kolegy Fofrose:
http://fofros.rajce.idnes.cz/Moduly/#110920111703.jpg
Ferda

Příspěvekod marwin » pon 12 zář, 2011 8:43 am

Ferda píše:Sraz máme ve 13:00, pak pomalu vyrazíme.
Jestli jsem to dobře počítal, tak sestavit 8 modulů vezme asi 20 minut, pak popojet se soupravou, odmontovat 4 moduly, přenést dopředu, přišroubovat, popojet se soupravou, vždycky asi 10 minut na každých 5 metrů. Celkem je to cca 140 km, takže to celé zopakovat 28.000 krát. To je dohromady přibližně 4666 hodin. Pokud pojedeme každý den 16 hodin pak to dělá cca 292 dnů. K tomu je nutno připočítat časy na záměnu modulů v případě korekce směru a rázem se dostáváme na přibližně 1 rok. Takže nás čekejte 15.9.2012 16:33 :o Apropo, zapoměl jsem připočítat nepřízeň počasí, zdravotní indispozice, dovolenou a pár dalších drobností včetně rezervy pro nepředvídané okolnosti, takže se můžeme o pár minut opozdit. :mrgreen:

Jen pro doplnění je tu ještě pár fotek v poněkud lepší kvalitě od kolegy Fofrose:
http://fofros.rajce.idnes.cz/Moduly/#110920111703.jpg

Mate to moc moc hezky, uz se tesim do Lhotky.
marwin

Příspěvekod Ferda » pon 12 zář, 2011 9:02 am

Taky se těšíme. My zas budem okukovat ty ostatní. :wink:
Ferda

PředchozíDalší

Zpět na Moduly