Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Irudzi » úte 03 kvě, 2016 3:30 pm

Toš o tom nepochybuji. :wink:
Kousek dál od Neugersdorfu, je zajímavější námět a to stanice Ebersbach+Jiříkov.
Co by student SPŠ jsem tam jezdil na praxi s trojkovýma brejlovcema na MN vlacích.....kurňa to už je dáávno.
A další pěkný námět je trať údolím Křinice z Dolní Poustevny do Bad Schandau.
Irudzi

Příspěvekod Vaclav86cz » úte 03 kvě, 2016 6:42 pm

mlha píše:To je dobře, většina letos pomrzla

Většina pomrzla, ale když dojedeš, tak majů domácí...
Z čeho to pálíte když je vše zmrzlé...
Z kompotů???
Vaclav86cz

Příspěvekod Barbucha » úte 03 kvě, 2016 8:31 pm

Vaclav86cz píše:

Z kompotů???

Ze zmraženejch, to dá rozum…
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod mlha » stř 04 kvě, 2016 3:15 am

Vaclav86cz píše:

Z kompotů???

Držím archív Václave...
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Petr S. » stř 04 kvě, 2016 8:06 am

Irudzi píše:Toš o tom nepochybuji. :wink:
Kousek dál od Neugersdorfu, je zajímavější námět a to stanice Ebersbach+Jiříkov.

Spojení Jiříkov - Ebersbach je sakra veliká stanice . Na druhou stranu , hraniční přechod mají v modulovce tuším Poláci . Nevím o jiném .
Jestli se ovšem nerozhodneš pro Žitavu . Tady by byla zajímavá foto-situace , že by ČSD 556.0 z Liberce zbrojili v DR stanici .

- O starých kolenech nemluv , mě digitál potkal v 50 ti a přežil jsem to .
Zdraví Petr S.
Petr S.

Příspěvekod Petr S. » stř 04 kvě, 2016 8:12 am

Ještě jednou :
Zkus Jiříkov . Poznáš modulovku , uklidníš se , a potom to nabobtná do Ebersbachu :lol: .
Petr.S
Petr S.

Příspěvekod mlha » stř 04 kvě, 2016 9:59 am

Petr S. píše:Ještě jednou :
Zkus Jiříkov . Poznáš modulovku , uklidníš se , a potom to nabobtná do Ebersbachu :lol: .
Petr.S

Petře nestraš nám ho, snažíme se Pavla ulovit
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Petr S. » stř 04 kvě, 2016 10:40 am

mlha píše:
Petr S. píše:Ještě jednou :
Petr.S

Petře nestraš nám ho, snažíme se Pavla ulovit

Já ho nestraším , já ho taky lákám . Jiříkov je hezká , přijatelně velká stanička . Po prvním kroku ho to určitě zláká . Pokud si pamatuju , tak jsem v těch končinách jako kluk viděl šestikolové V180 a BR 52.80 Bw Gorlitz .
Viz také Vlakopis Lužický , Zdeněk Šindlauer , str. 24 , 140 , 141 , 143 , 163 .
Petr S.

Příspěvekod Mcx » čtv 05 kvě, 2016 6:34 pm

Zkušební okruh je stále v provozu, nyní zkoušky dvojice T478.3099 a 754.042-0, ta druhá vzniká úpravou modelu 754.028 ČD. Posune se do konce 4 epochy s velkým logem ČSD, ještě chybí doplnění závěsek a tabulky s číslem s modrou půdou. Za lokomotivami stále nenastříkaný chlaďák L s rozvorem 6 m.
Dvojice je "na kabel" tedy každá na své adrese a ovladač pro dvě lokomotivy. Nezbytnou úpravou je náhrada bandážovaných dvojkolí u lokomotiv klasickými, protože při jízdě ve dvojici nikdy není synchronizace rychlosti ideální a velký tah lokomotiv je na překážku plynulé jízdy. No a stejně, když jede 4 n lokomotiva přes styk má 4x klepnout koly a ne 3x :lol: Prostě lokomotiva na "pneumatikách" se nechová při jízdě jak železniční vozidlo, mně se pak její jízda nelíbí.

A ještě taková poznámka k bandážím - dvojkolí s bandážemi přenáší větší tažnou sílu než ostatní dvojkolí a je tak více namáháno i viděl jsem již letos model s oholenými zuby v převodovce právě na bandážované nápravě. Samozřejmě bandážované dvojkolí roznáší nečistoty po kolejnicích ..... a na modulech jsou naprostou zbytečností.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » pát 06 kvě, 2016 6:38 am

Ještě k spojování lokomotiv - mimo ty bandáže je nutné nastavení lokomotiv na CV5 a CV6 tak, aby měly přibližně shodnou křivku rychlosti. Což u lokomotiv ROCO obnáší i razantní snížení hodnot, protože modely ROCO - T478.1,3,4 jezdí naplno až 180 km/h :lol: , takže CV5 je nyní na hodnotě cca 150.
Odzkoušení nastavení - lokomotivy s odstupem 10 cm a porovnání jejich rychlosti.
Doma jezdíme se dvěma na ovladač od Zdena - Evka.
Mcx

Příspěvekod Mafry » sob 07 kvě, 2016 12:46 pm

Mcx píše:Zkušební okruh je stále v provozu, nyní zkoušky dvojice T478.3099 a 754.042-0, ta druhá vzniká úpravou modelu 754.028 ČD. Posune se do konce 4 epochy s velkým logem ČSD, ještě chybí doplnění závěsek a tabulky s číslem s modrou půdou. ...

Omlouvám se za offtopic - podařilo se bez poškození žlutého blesku sundat ten bílý podklad pro ČD na bočnici? Já plánoval stejnou úpravu, ale právě obava o schopnost sundání té bílé bez velkého poškození té žluté mě odradila. Ve finále do "odnesla" koupelí v lihu 753.193 a vznikla jiná bleskovka, i místem působení mi bližší http://kzm.lokomotivy.net/obrazky/v2016/v2016_5.jpg (ještě chybí logo ČSD a madla) - lepší foto mám bohužel na kartě v práci :/.
http://kzm.lokomotivy.net (DDM Havířov, H0)
Mafry

Příspěvekod Mcx » sob 07 kvě, 2016 5:42 pm

Mafry píše:podařilo se bez poškození žlutého blesku sundat ten bílý podklad pro ČD na bočnici?

Úplně jednoduše to nešlo, použil jsem Tomkovu "vodičku", je to silná vrstva bílé a už jsem nebyl schopen poznat zda ještě odstraňují bílou (při delší aplikaci to začne leptat i okolní barvu a rozmazává se do ní ta odstraňovaná), nebo již jde dolů žlutá. No ale v tom místě je velké logo ČSD, tak je to překryto. Nafotím.
Mcx

Příspěvekod Mafry » ned 08 kvě, 2016 9:22 am

Díky, za fotky budu rád. Je fakt, že tím stadionem lze dost zakrýt. Já jednu 754.028 umýval a ta oblast loga ČD držela líp, než cokoli jiného. Ještě jednou díky a sorry za offtopic.
http://kzm.lokomotivy.net (DDM Havířov, H0)
Mafry

Příspěvekod Mcx » ned 08 kvě, 2016 9:52 am

Fotka nedokončené 754.042-0, je fakt, že ta vrstva podkladní bílé pod logem ČD byla masivní, takže úspěch byl částečný. Na čelech logo ČD šlo lépe. Není to jediná lokomotiva takto upravená - další je T669.0016 (smáznuto logo ČD, tabulky na bocích kabiny, chybí ještě plastická hvězda na čele, bíločervené pruhy na pluhu, patina, dosazeny kulaté odpružené nárazníky, odstraněna bandážovaná dvojkolí), T478.1004 (křížek v zeleném poli na dveřích - lékarnička). Vždy bylo nutné něco smáznout :D

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Vaclav86cz » ned 08 kvě, 2016 10:47 am

Když jsem upravoval svoji T478.4023 z původní slovenské 754.055 tak jsem narazil na podobné problémy.
Na čele docela velké logo ZSSK. Na boku logo ZSSK mezi bočními okny, Nápisy na rámu, které tam nemají co dělat ozančení stanoviště I a II a nakonec to nejlepší cedule DEPO ZVOLEN na rozhraní žlutého blesku a krémové bočnice.
Velice opatrně jsem některé nápisy oškrabal skalpelem. Opravdu velice opatrně, protože když moc přitlačíš, tak to prodřeš až na plast (což se mě na pár místech podařilo). Další postup bylo použití smirkového papíru. Hrubost 2000 a 5000.
Naštěstí všude tam (kromě označení stanoviště) kdy byly nějaké nápisy přišli a nebo přijdou nové. Na Čele je rudá hvězda, což trošku zakrylo viditelné stopy po odstranění loga ZSSK. Na boku v místě cedule depa zvolen je stadiónek s ČSD. Na bočníci místo loga ZSSK přijde obtisk s logem brigáda SČSP (nebo co tam bylo v originále).
Další úpravy pak samozřejmě byla výměna nárazníků. Dosazení závěsků, výměna podvozků, protože originál model má černé a já chtěl šedé. A pár dalších detailů, které má daná lokomotiva. Bohužel jí ještě nemám v takovém stavu, abych mohl říct, že je to na 100% model originálu, ale snad to brzo dodělám. Ještě jsem narazil na jeden problém a to velikost cedule s číslem. Nevím, jestli jsou původní krišpínové a nové nějak rozdílné, ale myslím, že ROCO si s tím hlavu moc nelámalo. Další, co mě trošku vadí je způsob provedení čelní zásuvky... Šlo by to udělat lépe a kdybych měl opět takto nějákej model dělat, tak by se to dočkalo asi větší úpravy...
V budoucnu bych si chtěl udělat T478.3223 a T478.3022, kde bude potřeba udělat z čtyřočka dvouočko... Už to mám vymyšlené, jen to zrealizovat :-)

Když tak hledím na tu tvoju 4042 a moju 4023, tak by jsi mohl Milane konečně udělat Vratimov ve IV. epoše...
A děkuji Fofrosovy za fotky... I když bude jak ho znám zase rejpat, že zde ukazuju jeho veřejně dostupné fotky :-D
Přílohy
vra109.JPG
vra027.JPG
Vaclav86cz

PředchozíDalší

Zpět na Moduly