Josefův Důl v H0

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Josefův Důl v H0

Příspěvekod Morris Zapp » ned 10 srp, 2025 1:11 pm

Taky jsem si tím prošel: nejdřív mi bylo divný, proč nikdo nepoužívá EW1, takový pěkný výhybky, hezky šetří místo :lol: , pak jsem si postavil cukrovar na EW2, no dobře, na vlečce se to snese, pak stanici na EW3 a dneska už pošilhávám po sortimentu TT-Filigran...

Važte si toho, jakou máte v H0 nabídku - a využívejte ji.
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod HonzaM » ned 10 srp, 2025 8:28 pm

richardisko píše:
Pawlik píše:Ta fotka s Esem na dvoukolejce je pastva pro oči!

Díky, na FB profilu (odkaz níže v mém podpisu) teď postupně zveřejňuji postup stavby toho segmentu s dvoukolejkou - a na eso s rychlíkem tam ještě taky dojde. ;-)

No, s těmi EW5... Dotázal jsem se hodně lidí včetně modulářů a tak nějak se mi to rozdělilo na dva tábory a tak 50:50. :D Jedni radí všechno v EW5, jiní zase první EW5 a zbytek EW3, že všechno v EW5 je přehnané. Tak si to budu muset ještě jednou vyskládat a hluboce se nad tím zamyslet.

U modulové stanice považuji za logické použít všude nejštíhlejší výhybky, které jsou k dispozici. Je dobré ale vyzkoušet jak to bude na rámu, který už máš, vypadat. Osvědčilo se mi vytvořit návrh v XTrackCad, vytisknout v něm projekt v měřítku 1:1 a to si položit na rám modulu. Stačí na to i tiskárna pro papír formátu A4, ta aplikace to umí rozdělit.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod richardisko » ned 05 říj, 2025 8:30 am

Po několika měsících diskuzí, úvah, telefonátů a dumání dorazily tento týden vylaserované rámy na sestavu Josefova Dolu. Nakonec to vyšlo na 5 modulů, kdy dva nejdelší jsou na samotný Josefův Důl, následované dvěmi obloukovými a nakonec jeden, který bude plnit funkci skryťáku (staging). Každopádně velké díky H0moduly.cz za skvělou spolupráci, prozákaznický přístup a trpělivost při plánování. Asi bych si něco mohl zbastlit sám doma, práce se dřevem mě baví a není mi úplně cizí, ale tohle bylo v mém případě o dost efektivnější a mnohem raději budu investovat to málo času do stavby kolejiště samotného než do budování rámů. Práce se dřevem se nabažím víc než dost při jiných příležitostech.

Tady si dovolím přidat finální plánek výrobce:
received_1089318992960067.png
received_1089318992960067.png (19.22 KiB) Zobrazeno 161 krát

Messenger_creation_D373D899-59B8-456C-9A61-654CB906B304.jpeg

Teď bych rád dokončil práce na budovách pro klubové kolejiště a nějaké úpravy na vozidlech. A pak se pustit do skládání modulů. Ale obávám se, že moc dlouho okolo toho chodit nevydržím a alespoň jeden nebo dva si sestavím.
richardisko

Předchozí

Zpět na Moduly