odlitky

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Příspěvekod Martin HO » úte 21 črc, 2009 9:38 am

Martin HO

Příspěvekod Patrik Novák » úte 21 črc, 2009 12:10 pm

jj je to přesně ten samý člověk , asi trochu přestřelil , kupuje od něj asi jen neznalý ceny , byl bych ochoten zaplatit o nějakou korunu víc když něco pořebuju a od výrobců to skoupil , ale tohle je fakt moc , nejlepší je objednat si to a holt počkat , dělám v TT a za cenu jakou prodává nechávám kastle vybrošené
Patrik Novák

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 21 črc, 2009 12:49 pm

151.018-9 píše:Pravda kolego , hlavně mi to přijde jako překupnictví . Jeden se s tím jak blbec dře nestíhá a pak přijde někdo jako on a udělá tohle . Nespravedlné ale co je v dnešní době spravdlné ?

Tak tomuto se říká normální tržní hospodářství - rohlík taky nekupuješ přímo u pece :D
Když to od něj někdo kupuje.... Psal jsem mu poptávku - poslat mi ceník, takže jsem si už dávno udělal obrázek že je lepší to koupit rovnou na burze. Bohužel kdo se na burzu nedostane...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod 151.018-9 » stř 22 črc, 2009 5:22 am

Petr Zatrepalek píše:
151.018-9 píše:Pravda kolego , hlavně mi to přijde jako překupnictví . Jeden se s tím jak blbec dře nestíhá a pak přijde někdo jako on a udělá tohle . Nespravedlné ale co je v dnešní době spravdlné ?

Tak tomuto se říká normální tržní hospodářství - rohlík taky nekupuješ přímo u pece :D
Když to od něj někdo kupuje.... Psal jsem mu poptávku - poslat mi ceník, takže jsem si už dávno udělal obrázek že je lepší to koupit rovnou na burze. Bohužel kdo se na burzu nedostane...
Taky pravda , ale podívej se na jeho ceny a na Čížovi ceny . Prvada taky je když nemají výrobci byl bych ochoten koupit od něho a ještě jednu pravdu mám : "Kdo si počká ten se dočká " Minule na burze sem chtěl od p. Číže 853 neměl zašel jsem k panu "překupníkovi " a hle odlitek mu tam leží . Stejně sem si raději koupil odlitky rovnou od p.Číže .
Miluju 350 ; 151 ; 150 ; 363 ;362 ;163;162; 371; a halvně 749 a H0
151.018-9

Příspěvekod Patrik Novák » stř 22 črc, 2009 6:31 am

a jinak je i zde , v sekci prodám koupím - hanis85výprodej na ........
Patrik Novák

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 22 črc, 2009 6:40 am

On je krom ceny problém i v tom, že každý odlitek od Číže vypadá jinak - škrábance, bubliny, stopy po vytrhané formě, někdy bohužel i nenapravitelné pokřivení - vždy je lepší odlitek vidět než to koupíte!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Tomáš » sob 22 srp, 2009 2:52 pm

věděl by někdo jak vypadá odlitek p. Molaty vagon Wap ?? nějakej obrázek toho odlitku
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod TTmili » sob 22 srp, 2009 5:20 pm

Jeden čas je měl Hanis na aukru, ale viděl jsem ho i na vlastní oči. Není to špatný, chce to si s ním ale trochu pohrát. Jinak je dělaný tak že je bez spodku a je na něm náklad uhlí. Je to ta stará verze co jí např. dělá jinde zmiňovaná Zerba.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod jobr » čtv 27 srp, 2009 10:12 pm

Petr Zatrepalek píše:

Bohuzel je to dnes normalni, kupujeme od prekupniku troufam si rici vsichni a skoro denne. Mnoho lidi se jak blbci dre, abychom to mohli nekolikanasobne draz koupit u sveho prekupnika ( Tesco, Globus, Hyper Super cokoliv... ). Je pravda, ze pak ponekud zarazi argumentace na jinem miste tohoto fora tipu nemohu si dovolit koupit odlitky, kdyz nemam jistotu, ze je opravdu udam. Alespon toto Ti vyse zmineni temi sto a vyse procentnimi prirazkami pokryji ( pokud to nehodi v ramci vyhodne smlouvy zpet na hlavu dodavateli ) DAle pak take musi pokryvat provozni a dalsi naklady, ktere se ale v diskutovanem pripade blizi k nule.
PS: To neni agitace proti supermarketum a jinym marketum, to je konstatovani faktu.
H0 DCC, navrat k masinkam kvuli detem :-)
jobr

Příspěvekod Patrik Novák » čtv 27 srp, 2009 10:51 pm

ano dnes se překupničí a vydělává na tom spousta lidí
, ale jako první překupník a narazí cenu o 50% vyšší , a na poslední burze sedí kousek od výrobce .................. to je do nebe volající
kdyby je aspoň ořezal a vybrousil ... , což přináší další investice na pořízení nějakého stroje .... atd . atd .
Patrik Novák

Příspěvekod Patrik Novák » čtv 27 srp, 2009 10:52 pm

Tomáš píše:věděl by někdo jak vypadá odlitek p. Molaty vagon Wap ?? nějakej obrázek toho odlitku

až se k tomu dostanu tak ti ho nafotím
Patrik Novák

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 28 srp, 2009 9:46 am

Na druhou stranu to nikoho nenutí zboží v supermarketu či u překupníka kupovat - mléko si taky můžeš koupit přímo v mlékárně, ale asi ti nikdo jen 10 l. mléka neprodá...

U překupníka/dealara/obchodníka - čekám full servis - tj. komunikace s klientem, mně vyhovující způsob platby a dodání, a hlavně záruku že mi nepřijde domů nějaký shit - tedy pokroucený a bublinkovatý odlitek nebo dokonce polámaný - pokud full servis je, plně akceptuju i marži 100% - ale musí to být odůvodněnévýše uvedeným

Druhým problémem je chyba výrobců odlitků, že nabízejí za finální /maloobchodní/ ceny které jsou pro další obchodníky nerentabilní - nebudu prodávat ve svém obchodě odlitek na kterém "trhnu" jen 10-20 korun (jen podíl s tím spojené administrace a normočasu potřebného na jeho vybalení, kontrolu, opětovné zabalení a distribuci je z nákladového hlediska někde na této úrovni) a za který dám 150-300! Normální výše obchodní marže je v modelařině 30-80% dle typu zboží - čili s tímto rozpětím počítám už při tvorbě své výrobní ceny (chci-li dostat své výrobky do další distribuční sítě).

Jinak marže 150 a více procent je v modelářském odvětví obvyklá "jen" u velkých distributorů typu hannant, great model webstore, squadron etc... Tam ale tyto firmy tlačí na snížení nákupní ceny argumentací vysokého objemu prodejů a vůbec nešponují finální prodejní cenu nad jinde obvyklý rámec!
Petr Zatrepalek

Příspěvekod albatros.498 » pon 31 srp, 2009 4:42 pm

Kdo chce koupit odlitky Číže ještě za starou cenu má možnost dnes do 24:00. Od 1. září zdražuje asi tak o 20 - 30 Kč za odlitek nový ceník je zde:http: http://modelyzeleznice.wz.cz/exceltabulka.htm
jedu v TT V.epocha
albatros.498

Příspěvekod TTmili » pon 31 srp, 2009 6:18 pm

Hmm, tak to je pěkný, Téčková hydra 240Kč, co se dá dělat. Jinak jsem si všim že materiál je polyuretan, dříve pokud se nepletu odléval z nějaké pryskyřice, tuším epoxidové. Nebo to bylo jen moje zdání, případně jestli oboje není totožné.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 31 srp, 2009 6:29 pm

TTmili píše:Hmm, tak to je pěkný, Téčková hydra 240Kč, co se dá dělat. Jinak jsem si všim že materiál je polyuretan, dříve pokud se nepletu odléval z nějaké pryskyřice, tuším epoxidové. Nebo to bylo jen moje zdání, případně jestli oboje není totožné.

Pokud budou odlitky kvalitnější tak je to pochopitelné ;-)
Zdenek Valter

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv