Naše profese

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Dan Buchtela » ned 23 bře, 2008 10:22 pm

Nedávno jsem po něm pátral a údajně už neexistuje. Ale nemám to ověřeno...
Dan Buchtela

Příspěvekod Martin HO » pon 24 bře, 2008 6:37 am

Dan Buchtela píše:No jo, akorát že na Národní byl DTM (Dům techniky mládeže) a to kolejiště za sklem vůbec nebylo to ze seriálu o Novákových. To televizní skončilo v Domě pionýrů na Hradčanech.

Ale když už se vzpomíná - tak raději naž na DTM vzpomínám na Modeláře, co byl před tím na Příkopech u Prašné brány. To tom totiž ještě občas mívali N-ko - v době přesunu na Národní už Piko pomalu končilo s výrobou a doprodávaly se víceméně skladové zásoby...

No přesně se to nazývalo "U krále železnic". My jsme tehdy s bráchou dostávali k svátku, narozeninám a pod. 100,- Kč a protože jsme měli režijní jízdenku, tak jsme v poledne sedli na rychlík do Prahy a odpoledne již kupovali vše co bylo právě k mání. (Tehdejší ceny : dvouosý vygon 8,- - 10,- Kč, 4 osý 15,-, loko od 50,- do 100,- Kč)

A ještě k první výstavě v Domě pionýrů na Hradčanech.

Tu tam se svým kolejištěm uspořádal Klub železničních modelářů z Plzně. Výstava měla úspěch, dokonce se prodlužovala. Za odměnu nám bylo nabídnuto abychom si řekli co potřebujeme.

Protože v té době byla (pouze pro vyvolené) dostupná autíčka Matchbox z Anglie (některá se měřítkem hodila k HO), tak jsme si mohli druhý den koupit 10 sad, které pro nás byly připraveny v hračkářství ve Vodičkově ulici.
Martin HO

Příspěvekod vlastimil vašíček » pon 24 bře, 2008 7:28 am

já si pamatuju, jak mi tatík kupoval dva tiráky matchbox v Tuzexu za libry a dolary. nevím kde je vzal a ty kamiony byly parádní
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod richard0404 » pon 24 bře, 2008 9:10 am

Z DTM mám BR 185 cena 385,- taková cena . :lol: :lol:
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod Sandy » pon 24 bře, 2008 9:48 am

richard0404 píše:Z DTM mám BR 185 cena 385,- taková cena . :lol: :lol:

No, to už byla pěkná drahota ! :shock:
Já si koupil v té době BR 86 za 180.- a dodnes to před manželkou tutlám ... :lol:
Sandy

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 24 bře, 2008 10:17 am

No, ja vam asi svoji profesi predstavovat nemusim :) Pred vojnou jsem delal na Sergejich elektrikare ve Vrsovicich, pak na zabezpecovacce na Smichove a pak jsem 12 let delal vrcholovy sport. V roce 98 jsem skoncil a delal u pocitacu, v reklamce, vystudoval jsem sportovni management a zacal poradat cyklisticke bikemaratony (to delam dodnes). Modely jsem si zacal privydelavat a podivejte jak jsem skoncil :) Ted modely kombinuju s poradanim sportovnich akci (v lete).
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 24 bře, 2008 10:33 am

Já jsem po VŠE začal praovat v SUDOPu - hlavně kvůli režijce, kterou záhy zrušili :-)
Následovaly dvě zahraniční firmy (Colgate a Nestlé-posledních 14 let) s převažujícími obchodními posty. Od února t.r. jsem se vydal na neprobádanou cestu se snahou uživit se modelařinou. Tak uvidíme....
Dan Buchtela

Příspěvekod marek.zavadil » pon 24 bře, 2008 12:33 pm

Já jsem tu novej tak se taky přidám. Jsem z Olomouce a pracuju jako strojník těžkotonážních strojů na stavbě dálnic a silnic, přesněji pásový dozer Caterpillar D5.
marek.zavadil

Příspěvekod milan ferdián » pon 24 bře, 2008 12:56 pm

No, já jsem nábytkový stolař (né masív).Pracoval jsem na výkladce vagonů u stavebninách,prošel různými firmami, ale už jako stolař.
Železnice mě uchvátila v 8 letech,protože jsme se přestěhovali přímo k nádraží.Nevím proč ,ale zajímali mě jen stanice po stavební stránce . :wink: a to už mi zůstalo :D
Prošel jsem všemi modelovými velikostmi od HO přes TT a skončil u N-ka a trochu pošilhávam ,co s velikosti Z 1:220.
milan ferdián

Příspěvekod lmd » pon 24 bře, 2008 1:10 pm

milan ferdián píše:No, já jsem nábytkový stolař (né masív).Pracoval jsem na výkladce vagonů u stavebninách,prošel různými firmami, ale už jako stolař.
Železnice mě uchvátila v 8 letech,protože jsme se přestěhovali přímo k nádraží.Nevím proč ,ale zajímali mě jen stanice po stavební stránce . :wink: a to už mi zůstalo :D
Prošel jsem všemi modelovými velikostmi od HO přes TT a skončil u N-ka a trochu pošilhávam ,co s velikosti Z 1:220.

a ďalší stolár to sme už dvaja :D
H0"- DCC- IIIažIV.
lmd

Příspěvekod Jivatc » pon 24 bře, 2008 3:21 pm

.... no já jsem po vystudování SPŠ dřevařské skončil na pile. I přes vystřídání několika majitelů (momentálně finská StoraEnso) tu pracuji stále momentálně jako mistr na velkokapacitní hoblovací lince
http://www.storaenso.com/CDAvgn/main/0,,1_EN-3598-4247-,00.html
Jivatc

Prace

Příspěvekod mariov8 » pon 24 bře, 2008 5:30 pm

Mne zivi technicka podpora prodeje uzitkovych vozidel nejmenovane automobilky. Predtim jsem se zivil merenim a regulaci otopnych soustav a nez jsem zakotvil u aut, tak asi 6 let jsem saskoval kolem pocitacu na ruznych pozicich...

A zeleznice? Neprozretelne mne jednou tata, pry jeste v kociku, vzal na nadrazi a najednou byl klid... :-) Foto z profilu je asi rok 1988 a mozna i jeden nebo dva roky drive.
H0 a H0e, analog (zatím), III a IV epocha. Lepty. Prototypy. Technika a její vývoj - historie.
mariov8

Příspěvekod Vladimír » pon 24 bře, 2008 8:10 pm

Lubomír Dudek píše:Od roku 98 na vojně.Dosavadní funkce je řidič BVP-2 ve velitelské verzi.

Tak to jsem další zástupce armády, ta mně živí od roku 1993, nyní dělám do výzbroje a vojenské techniky (pouze v kanceláři u PC :) ).
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 24 bře, 2008 9:03 pm

Vladimír píše:Tak to jsem další zástupce armády, ta mně živí od roku 1993, nyní dělám do výzbroje a vojenské techniky (pouze v kanceláři u PC :) ).
Ja se k armade hlasim taky, i kdyz je to minulost. 1989 - 1998 vojak z povolani v Dukle Praha. Moc rad se k tomu hlasim. Armada mi dala takove podminky k priprave, ktere nikde nebyly mozne.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod JBr » pon 24 bře, 2008 9:11 pm

Jivatc píše:.... no já jsem po vystudování SPŠ dřevařské skončil na pile. I přes vystřídání několika majitelů (momentálně finská StoraEnso) tu pracuji stále momentálně jako mistr na velkokapacitní hoblovací lince
http://www.storaenso.com/CDAvgn/main/0,,1_EN-3598-4247-,00.html

Tak vase sesterska pila ve Zdirci, resp. manipulaky co tam vozi drevo, jsou cast nametu k provozu na memu kolejisti :)

http://vlacky.brozek.org/fotky/080309_02.jpg
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)