Mcx píše:mlha píše:Tak zadám zakázku na 3D model, nechám ho někoho nakreslit, jeho práci nezkontroluji, zadám do výroby formu, vylisuju výlisky a pak se divím, že je něco špatně?
Milane i ty jses přidal k těmto chu.... no nesmyslům, které se zde melou kol dokola.
Abys něco zadal, musíš mít podklad podle čeho to zadáš, protože ten, kdo udělá dokomentaci k formám - dnes většinou 3D model, si to nevycucá z prstu a podle fotek se to dělat nedá
Asi většina zde přítomných chytráků v životě dokumentaci železničního vozidla neviděla. Chtěl bych vidět od některého zdejšího chytráka, jak by dal dohromady dokumentaci - podklady pro konstruktéra - který nakreslí 3D model pro konstrukci forem, firma ACME si jako první zvolila loko, kde v minulosti byla udělána solidní modelářská dokumentace - a vytěžila to, kdo ze zdejších plácalů by byl schopen dát dokupy dokumentaci pro tvorbu řady 163...
... nikdo ze zdejších chytrolínů by to nesvedl... ale plácá se a plácá.
A IGRA a Bai, to je stejné plácání nesmyslů.
A tak stále oceňuji jakoukoliv snahu o československá vozidla - od doby ADA, Bramosu, Zerby, ČSTrainu, IGRY i MTB... a dalších, kteří evidentně posunuli železniční modelářství v domovině o kus dál a vždy přinesli pro rozvoj modelářství něco nového, ten náskok, který byl v cizině se pomalu smáznul a jistě bude se smazávat dál. Protože bez těchto snah bychom neměli nic ani těch pár modelů velkých bouchačů, které k produkci modelů ČSD a ČD přivedly prodejní úspěchy domácí produkce.
A není to v rozporu s tím, že každý si vybírá modely, které se mu líbí, které chce - to sám dělám již hodně dlouho
No když myslíš, že jsem se přidal tak ano. Já jsem vznesl pár dotazů na pana Pohořelého. Podle toho, co je zde napsáno, tak nějaký 3D konstruktér něco namaloval, nikdo to po něm asi nezkontroloval a hurá do výroby. Ta chyba s oknem na té polské mašině by šla odhalit i porovnáním fotek. Na to opravdu výrobní dokumentaci nepotřebuješ.
Mě spíš štve, že česká firma, do které hodně lidí vkládalo naději na víc českých nebo československých modelů si sama škodí svým přístupem k výrobě.
Asi tak