Naše profese

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Pavel Dryml » čtv 09 říj, 2008 7:50 pm

maayaa píše:Ahoj já dělám 7 let zabezpečováka(návěstní technik) teď už u SŽDC.Už jsem se snad kromě Jop-ky a plný elektromechaniky(máme už jen světelný návěstidla)dostal ke všemu zab.zař co se v republice používá.

Napadlo mmě i k elektrodynamice ?
Pavel Dryml

naše profese

Příspěvekod Rany » sob 11 říj, 2008 8:34 pm

Zdarec, já jsem původem autoelektrikář, 6 let řídíč trucků a ted už 3 rok dopravce. TT analog ČD a ČSD
Rany

Příspěvekod maayaa » sob 11 říj, 2008 8:59 pm

Pavel Dryml píše:
maayaa píše:Ahoj já dělám 7 let zabezpečováka(návěstní technik) teď už u SŽDC.Už jsem se snad kromě Jop-ky a plný elektromechaniky(máme už jen světelný návěstidla)dostal ke všemu zab.zař co se v republice používá.

Napadlo mmě i k elektrodynamice ?

Jo i elektrodynamika,Ústí nad Labem-Střekov je to sice už jen ovládání,přestavníky jsou normální na V bloky,ale vršek je furt stejnej(nevim uplně přesně kam až zasahuje elektrodynamika,ale řek bych že tady už je jen jako ovládací,zbytek releovky je Ažd a možná nějaký to klasický relé na St1)
maayaa

Příspěvekod seven » čtv 13 lis, 2008 3:09 pm

kvasha píše:
seven píše:Tak já SPŠSaD Děčín obor vodní doprava a tím pádem jsem skončil jako šífák. Dnes se živím jako lodní strojník u dálkové plavby (Labe - MLK - Rýn - atd.). Vláčky jsem jako malý pionýr dostal k Vánocům, v pubertě uložil do krabice a když před rokem uklízel ve skříni, tak tu krabici objevil a byla to srdeční záležitost. Navíc moje ženuška pracuje u mojí pozemní konkurence, tj. ČD v DKV Kolín. :lol:

Zdárek, tak to máme stejný základ střední školy :-)

Já tam dělal "strojírenskou technologii" maturita v roce 1993 třída S4B ....

Tak to jsme se v ústavu určitě potkali. Já maturoval v roce 1991 třída V4. :shock:
- TT - ČSD - ČD - DCC -
seven

Příspěvekod sli064 » čtv 13 lis, 2008 5:25 pm

Zdravím, tak já jsem se vyskytnul kolem r. 1979 v Ostravě, kde pořád bydlím.

A pracuju jako programátor v jedné větší ostravské společnosti, kde vyvíjíme aplikace pro PDA pro servisní a obchodní pracovníky.

Jinak až jsem začal vydělávat, tak jsem konečně měl na modelovou železnici finance a letělo to teda rychle to nakupování :lol: Zůstal jsem u TT, které jsem měl jako malý.
TT - Ep V a DCC (změna nicku na BaWiS)
sli064

Profese

Příspěvekod vlackytt » úte 23 pro, 2008 6:59 pm

Pod tímto nickem se budeme přihlašovat dva
Jirka - VOŠ a SOŠ Gustava Habrmana - Česká Třebová (železničniční prům.)
obor E trakce, v součastnosti odcházející strojvedoucí ČD Cargo, rozjíždějící vlastní firmu na žel. modely
Kájina - manželka, firmu by sis bez mé trpělivosti a umu na obtisky, chlapče nerozjelll :twisted: :twisted: :lol:
HO je správná "velikost", TT je správná "malost"
vlackytt

Re: Profese

Příspěvekod Jarda H. » úte 23 pro, 2008 7:56 pm

vlackytt píše: ..... v součastnosti odcházející strojvedoucí ČD Cargo, rozjíždějící vlastní firmu na žel. modely

Dobrá zpráva je informace o nové firmě pro modeláře :lol: , tak držím palec, ať se to dobře rozjede !! Každý zajímavý sortiment je vítaný na rozšíření nabídek trhu - soudím, že jedna oblast budou obtisky !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod vorisekml » čtv 07 kvě, 2009 10:03 pm

UNIPETROL RPA ZÁLUŽÍ U LITVÍNOVA /STALINOVY ZÁVODY,CHZ ČSSP,CHEMOPETROL,po uplatkářské aféře jsme členem ORLEN Group-POLSKO/. Cisternu na čpavek / tu co dělá BRAMOS / znám i zevnitř, ale zaplať bůh už je nemusím plnit. Dík tomu vnějšímu rámu to jde blbě.
Těď sedím na velíně výrobny čpavku a mačkám čudlíky. Nuda - 500-600°C, 32 Mpa a smrad jako bonus. Máme 2500 t čpavku v zásobnících. Na záhubu jenoho člověka stačí půl kila. Je dost pro všechy. Prostě mám stejnou práci jako Houmer Simpson. Loni u nás byl jen jeden /pořádnej/ výbuch. Letos- ví bůh !
H0
vorisekml

Příspěvekod ladino1 » pát 08 kvě, 2009 12:31 pm

Původem elektrotechnik, dlouhá léta ZPA Trutnov, pak elektrikář v ISOL Hostinném, po ukončení studia (při práci) na VŠE Praha dlouhá léta bankéř (AGB Vrchlabí, VÚB Praha, ICB H. Králové), teď invalidní důchodce, takže relativně dost času na koníčky.
ladino1

Příspěvekod marek kubík » pát 08 kvě, 2009 3:14 pm

Já v současné době studuji na Odborném Učilišti v Kladně-Vrapicích obor Truhlář.Jsem va 2.ročníku a co bude dál?To se ještě uvidí.
marek kubík

Příspěvekod Jirka Zubek » pát 08 kvě, 2009 4:11 pm

Ahoj...po maturitě v 96 a odbdržení "modré knížky" jsem nastoupil na Důl Darkov v Karviné,kde jsem dodnes...pracuji jako obsluha čerpadel na velínku na Úpravně uhlí-vodní prádlo...ano,uhlí se pere. :)
Jirka Zubek

Příspěvekod juroH0 » pát 08 kvě, 2009 7:31 pm

Momentálne Stredná priemyselná škola dopravná Košice, odbor "Elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách" zatiaľ len prvý ročník...
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod kecu.p » čtv 23 črc, 2009 5:40 pm

Ahoj, po SPŠD v Plzni v roce 2003 jsem nastoupil k ČD jako zabezpečovák na trať Plzeň - Marianské Lázně, v roce 2004 absoloval ZVS ve Stříbře a v Doupovských horách. Poté jsem opět u ČD a dnes po slavném prodeji SDC u SŽDC jako návěstní technik. Prošel jsem od mechanického zabezpečovacího zařízení až po teď u mě ve stanici nejmodernější RZZ ESA 11 a k tomu elektronické přejezdy PZZ-EA od AŽD. Nemohu si stěžovat. Dělám to co je mi koníčkem. Mašinky mě učarovali už jako malého kluka. Dnes kromě toho že jsem aktivní na"dráze", tak i modelařím a kreslím vlaky. Svoji kresbou jsem obohatil stěny dopravní kanceláře u mě ve stanici.
Naposledy upravil kecu.p dne úte 28 črc, 2009 6:21 am, celkově upraveno 1
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod 151.018-9 » čtv 23 črc, 2009 8:18 pm

ZŠ Řevnice pak SPD Masná 18 Praha 1 a poté nástup k ČD jako strojvedoucí .
Miluju 350 ; 151 ; 150 ; 363 ;362 ;163;162; 371; a halvně 749 a H0
151.018-9

Příspěvekod andrejH0 » pát 24 črc, 2009 5:35 am

zdar
projektant dopravnych stavieb uz 5 rokov a pred tym 3 roky 3 stupen vysokoskolskeho studia SvF STU BA
H0, ČSD, IV 1985 - 1990, digital
andrejH0

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)