od Tomáš » úte 06 bře, 2012 10:00 am
Já se tu nechci nijak dohadovat o tom,zda-li toto je možné vidět nebo není.Není mojí snahou ani napodobovat extrémy nebo ony kuriozity.Jen jsem chtěl poukázat na to,že mám raději období pestré,které hraje všemi barvami.Proto jsem se rozhodl koupit veškerou trávu v odstínech časného léta,kdy si myslím,že jsou barvy nejsytější a nejpestřejší.Pěkně vybarvené je i období podzimu,ovšem tráva je už mdlá více do žluta.Co vím tak většina lidí používá jarní odstíny.Časné jaro nepřináší mému oku nic zázračného.Tráva je v drtivé většině ještě suchá po zimě,keře a stromy teprve začínají nabírat v pupenech.Jen tu a tam se klube nová světle nazelenalá travička.Prosně nemůžu si pomoct,ale nelíbí se mi "louka" s jedním odstínem zelené.I když je různorodá výškově,bohatostí drnů atp.Mám raději pestrost odstínu...když "louka" kraje všemi barvami,a to si myslím že právě období (konec května až červen) je.Chápu,že na ploše 20x30cm se moc zázraků udělat nedá,pokud tam chci obsáhnout vše co zde zmiňuji.Výsledek pak může působit přeplácaně.Ale reálný výsek 24x36m je 864m2,což už je poměrně velká plocha.No a proto si myslím,že na této ploše nebude jen jedna tráva v jednom odstínu,bez další vegetace,bez dalších prvku z přírody.Tohle jsem viděl pouze v Rusku ve stepi,kde všude kam oko pohlédlo byla tráva v šedozeleném odstínu.Toto není moje obhajoba,ale pouze vysvětlení,proč to tak dělám.Protože to tak cítím.Naštěstí krajina není šedý monolit.A taky každému z nás se líbí něco jiného.Když se koukám na díla jiných modelářů,zaměřuji se spíš na techniku provedení,na to jak postupoval,na to co používá za materiál atp.Barevné provedené a kombinaci odstínů už nechávám čistě na svém rozhodnutí.Viděl jsem krásně udělaný model širé trati,kde kolem dokola byla vypálená tráva.Jev k vidění velmi častý.Provedení mě opravdu nadchlo.Ale,že bych to chtěl mít doma?
Takže asi takhle.Jinak je opravdu škoda,že do debaty nezasahují i ostatní,protože co člověk to jiný názor.A i když to může působit,tak že si tvrdošíjně obhajuji své názory,rád si vyslechnu názory jiných .T.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)