rawen píše:Ahoj lidi,
prosím, prosím, jaký je u čističek LUX - modelbau rozdíl mezi analogovou a digitální verzí.
Jsme pravověrní digitální moduláři, asi bych to pojal jako modul ve slepé větvi layoutu, ale potřebuju vědět, kterou verzi vzít, a zda potřebuje cokoliv jiného, než trakci (ten 12V zdroj).
Díky, Radek
rawen píše:Ještě jedna otázka, prosím.
Těch 0 - 12V na čištění opravdu nesmí být z pulzní regulací?
Mám možnost 12V zdroje bez regulace, lab. zdroj 3,6,9,12V nebo 12V zdroj + pulzní regulátor.
Kupovat kvůli tomu plynule nastavitelný lab. zdroj anebo dávat filtr za PWM se mi zrovna nechce...
Díky, Radek
Ahoj.
Takže odpověď mezi analogovou a DCC verzí už znáš.
Zopakuji - analog verze má vývody od kolejí a od motorku oddělené. Digitální verze má pouze vstup DCC pro koleje a motorek čištění je připojen tamtéž, ale přes DCC dekoder.
Na modulovce MPK i já máme analogovou čističku, provoz v DCC, motorek od pohonu čištění je připojen před diodový můstek a vypínač přímo na DCC. Mám to už pár let a nic se s motorkem nestalo. Napájení pro DCC zesilovače v modulovce máme 15V zdroje, nějaký úbytek na H můstku centrály či zesilovače, další úbytek na 4 diodovém můstku, takže stejně do motorku čištění nejde více jak 12Voltů. Zkrátka při čištění "jedou" kartáčky naplno, ničemu to nevadí, spíše naopak. Pomalý pohyb kartáčků čištění nemá moc velký čistící účinek.