Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod depo201 » úte 08 úno, 2011 10:51 am

Čau Martine, to je dobrej a rozumnej nápad. :wink:

Ať už Zababov, Railnet nebo další kluby jezdí na smyšlených, či upravených stanicích :)

Myslím, že nejlepší je začít tou lokálkou a až vychytáme mouchy, tak přidat nějakou stanici s "trenkama" :)

Mě teď napadlo i Blansko - jen jako příklad. Minimální užitná délka staniční koleje je myslím 2200mm pro hlavní trať, on to bude pěknej macek a nějak si nedovedu představit, jak a čím to převážet.

takže padám zpět na zem ke skromným plánům :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » úte 08 úno, 2011 11:42 am

depo201 píše:takže padám zpět na zem ke skromným plánům :)

Vono totiž udělat pořádně jeden prašivej rovnej normomodul širý tratě je taky celkem dost práce. A položit jedinnou výhybku zcela bezchybně tak, aby po ní přejelo bez potíží vše, je už kumšt.

Brno - Adamov - Blansko je jedna z nejromantičtějších tratí. To je fakt. Ale je to také vysoká krajinářská škola. Tahle trať je můj sen, a v kategorii mých snů zůstane.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » úte 08 úno, 2011 11:50 am

http://img703.imageshack.us/f/img2380x.jpg/

můžete mi někdo poradit proč mi nejde vložit obrázek? zrovna taková hezká stanička :D
Naposledy upravil depo201 dne úte 08 úno, 2011 4:19 pm, celkově upraveno 2
depo201

Příspěvekod freekey » úte 08 úno, 2011 12:15 pm

Tak Hodonín a Zaječí je samozřejmě úlet, dal jsem to do toho seznamu hlavně proto, aby byl vidět ten poměr délek stanic na hlavní a vedlejší trati. 16m fakt nemám a nemá to nikdo. Ta nabídka pro lidi co nemají prostor ale platí.

Jinak v KMŽ asi postupně vzniknou všechny stanice trati 319, takže je otázka jestli se nezaměřit na jiné tratě, ale to nechám na zvážení každého.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod airwar » úte 08 úno, 2011 1:23 pm

mnitka píše:Dlouho odolávám, čtu, mlčím...
Tomáši airwar..., kuwa Douškova směs mi vyžrala v karoserii dííííííru :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: . Zase jsem chytřejší :idea: :mrgreen:

To mě děsí, z čeho byla ta karoserie, já to používám na klasické plastikové modely letadel - kity, taktéž na plastové modely od LPH, při začišťování leptů, ani u odlitků jsem s tím problém něměl. Jednou mě to naleptalo plastikovou dětskou hračku, ale to byl šunt z číny.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod airwar » úte 08 úno, 2011 1:32 pm

mnitka píše:Dlouho odolávám, čtu, mlčím...
Tomáši airwar..., kuwa Douškova směs mi vyžrala v karoserii dííííííru :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: . Zase jsem chytřejší :idea: :mrgreen:

To mě děsí, z čeho byla ta karoserie, já to používám na klasické plastikové modely letadel - kity (většinou při tmelení hustším vteřiňákem pak začistím místo debonderem a nemusím ani brousit), taktéž na plastové modely od LPH, při začišťování leptů, ani u odlitků jsem s tím problém něměl. Jednou mě to naleptalo plastikovou dětskou hračku, ale to byl šunt z číny. Každopádně je fakt že při aplikaci čehokoli na cokoli, lepadla, barvy, ředidla či debonderu si předem na nějakém drobném odpadu ověřím jak to funguje.
Naposledy upravil airwar dne úte 08 úno, 2011 2:00 pm, celkově upraveno 1
airwar

Příspěvekod airwar » úte 08 úno, 2011 1:50 pm

depo201 píše:Ahoj, je to spíš na osobní schůzku u dalšího piva. Nechci aby to vyznělo nějak rejpavě nebo namyšleně ano, ale pokud nemáš žádné zkušenosti se stavnou a pouze se ti např. líbí postavené stanice v KŽM Brno je nejlepší dát na radu Mr. Veselého. "Nejdřív si postav modul širé trati, pokud vše dopadne dobře, přejdi ke stanici. Pokud ne, nevyhodíš do luftu tolik peněz".

Máš naprostou pravdu, stavba jakékoli větší stanice bude jak finančně tak časově náročná a její přínos by pro naše případná setkání byl nulový. Pokud by naše ježdění k něčemu mělo být budeme potřebovat především rozumný počet krajinných modulů (řekněme minimálně 15 - 20 ks) a k tomu by pak stačili 3 staničky o 3-4 kolejích. Pokud nějaké větší nádraží, tak snad jako skryťák někam do tunelu.

Jak někdo předemnou hovořil o dvoukolejce, ta sice vyladá pěkně ale to je teprve utopie, dvoukolejka musí mít nějaký smysl, musí nějak vypadat, nádraží musí mít nějakou kapacitu, trať by musela být dostatečně dlouhá, atd... Já bych se držel spíše lokálnějšího pojetí modulů a menších stanic - půjde nm to rychleji od ruky, nesežere to tolik peněz a času a dřív dosáhneme nějakého rozumného výsledku.

Jinak s těma třema staničníma modulama buď v klidu a nespěchej, dokud nebudeš 100% rozhodnutej, tak s tím nezačínej, to si raději střihni ještě nějaký krajinný modul s nějakým zajímavým prvkem a stanici mezitím plánuj.
airwar

Příspěvekod Rudolf » úte 08 úno, 2011 3:40 pm

depo201 píše:http://img703.imageshack.us/f/img2380x.jpg/

můžete mi někdo poradit proč mi nejde vložit obrázek? zrovna taková hezká stanička :D

Protože máš na konci lomítko...
Rudolf

Příspěvekod Tomáš » úte 08 úno, 2011 3:54 pm

Sakra člověk jeden den vynechá a tady už se plánují takový megaprojekty :lol:

Hele bude moci na "modulovce" jezdit i analogový stroj?
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod depo201 » úte 08 úno, 2011 4:17 pm

To Airwar:
Tome můžeš se mi prosím ozvat,mám rozebráno, někde jsem zahrabal tvůj mobil :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » úte 08 úno, 2011 4:28 pm

Tomáš píše:Hele bude moci na "modulovce" jezdit i analogový stroj?

Ano, na adrese nula v případě digitálního ovládání může. Akorát bude motorek lokomotivy po položení na koleje trvale bzučet. Měla by to být ale jen tovární lokomotiva, musí mít klasický motorek. Nesmí mít hrníčkově vinuté cívky. To by shořel. Jak poznat hrníčkový od nehrníčkového? Zřejmě podle ceny. Hrníčkové jsou neobvyklé, dražší a málokdo je do modelů dává. Vše BTTB a Tillig a Mashima podobné jsou normální motorky. Například ale takový vibrační motorek z nokie je hrníčkový. Hrníčkové motorky musí na digitálu jezdit pouze s dekodérem. Hrníček na napětí z digitálu téměř ihned shoří, ani se nepootočí. Ale proč to tak je, přesně nevím.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod freekey » úte 08 úno, 2011 9:43 pm

Já jedu na nejbližší únorovou burzu. Pokud někdo pojede se mnou, rozhodně se nebudu zlobit, spíš naopak navíc ho tam protáhnu před začátkem. :D

Jen to teda asi nebude vlakem. Ten snad ani tak brzo nejde.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod Tomáš » stř 09 úno, 2011 4:28 pm

Takže pánové čílka mám doma takže jen to shrnu:

Mirek = 4x RR , 2x ZN tzn. 660 peněz....jo prosimtě kdyby sis na mě vzpomenul s tím perlitem,stačí zase pytlík

Tomáš von Lelekovice = 2x NR, 2x ZN, 2X ZZ tzn. 660 peněz....na burzu bych eventuelně jel,ale záleží jestli mi p.Velitel Kučírek dá volno..P.S. třeba by jel taky :mrgreen:

Tomáš von Bosonohy = 2x RZ , 2x NN tzn 440 peněz....jinak kdybys měl eventuelně na mě chvilu čas,rád bych se mrknul na to stříkání.mám tady odlitek 853 8)
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MAREKHO » stř 09 úno, 2011 9:35 pm

http://www.novinky.cz/clanek/224758-byk ... marne.html

Ve Velkých Pavlovicích utekl býk....

Mirku,raději se zamkni do vláčkárny a nevycházej, dokud ho nechytí a naporcujou! :lol: :lol: :lol: :lol:
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod MirekTT » stř 09 úno, 2011 9:40 pm

No ty brďo, že bych vyrazil na lov? Dá si někdo stejk? :lol:
S tou dálnicí je to tam hustý. Družstvo je kousek přes kopec a v tom místě je k dálnici snadný přístup. Celkem prča, kdyby bejček k někomu přistoupil čelním sklem za účelem svezení se. To by asi bylo stejků víc. :mrgreen:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava