POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Nespolehliví prodejci

Příspěvekod Colonel32 » úte 10 zář, 2024 9:07 pm

Nejsmutnější na tom je, že ono v podstatě existuje rovnítko mezi "nespolehliví prodejci železničních modelů u nás, před kterými je potřeba varovat" a eshopem "železniční modelářství", jenže každý český modelář tam nejdřív musí jednou nakoupit, aby našel vlákno.

Vlastně možná ještě smutnější je, když kamarádův cca šestiletý syn se nadchl pro modelovou železnici a já je uváděl do problematiky. A kromě rozdílů v jednotlivých modelových velikostech, jednotlivých epochách a typech napájení (DCC vs. analog) jsem také musel vysvětlovat, že pravidlo pro nákup číslo jedna je nekupovat na eshopu železniční modelářství, přestože nabídka vypadá lákavě a má skladem spoustu věcí, které už jsou jinde dáááávno vyprodané, za velmi dobré ceny. A chudák to dítě pořád nemohlo pochopit, že "a proč mu to teda dovolej".
Colonel32

Příspěvekod hank » úte 10 zář, 2024 9:13 pm

Colonel32 píše:Nejsmutnější na tom je, že ono v podstatě existuje rovnítko mezi "nespolehliví prodejci železničních modelů u nás, před kterými je potřeba varovat" a eshopem "železniční modelářství"...

No tak to zase ne. Myslím, že na umístění na bedně aspirují i někteří další jako třeba Bubi Model nebo (Resi)nové modely. Ale jak už řečeno, vše důležité se dá dohledat ve zdejší diskusi.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Colonel32 » úte 10 zář, 2024 9:30 pm

Tak já bych pro ně zavedl spíše kategorii "nespolehliví výrobci"
Colonel32

Příspěvekod hank » úte 10 zář, 2024 10:44 pm

Colonel32 píše:Tak já bych pro ně zavedl spíše kategorii "nespolehliví výrobci"

Nové modely prodávají jenom ze svého e-shopu, takže jsou i prodejce. Výrobky Bubi Modelu nabízejí i některé e-shopy; nechápu sice proč, ale v nabídce (ne skladem) to mají...
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Ivan » stř 11 zář, 2024 6:11 am

Další kategorie zbytečná.

Kdo chce si zjistit o obchodě, zda je solidní, věnuje 5 vteřin Googlu a hned zjistí, na čem je. Na heurece má mizerné hodnocení a je jasno hned.

Kdo nechce provést ani toto, nepomůže žádná kategorie na nějakém fóru...
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod hank61 » stř 11 zář, 2024 7:01 am

Ivan píše:Další kategorie zbytečná.

Kdo chce si zjistit o obchodě, zda je solidní, věnuje 5 vteřin Googlu a hned zjistí, na čem je. Na heurece má mizerné hodnocení a je jasno hned.

Kdo nechce provést ani toto, nepomůže žádná kategorie na nějakém fóru...

Naprostý souhlas. Krom toho, označit někoho za "nesolidního" může být v mnohých případech i neobjektivní (což už se i tady řešilo). Každý máme přeci vlastní hlavu, tak proč ji nepoužívat :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod AlexD » stř 11 zář, 2024 8:01 am

No narazil jsem zřejmě na dalšího. Zatím jsem požádal o vrácení peněz. Snažím se komunikovat, než ho budu citovat. Na E-Shop Železniční-modelářství jsem se ptal už před léty v nezařazených s velkou odezvou. Použil jsem ho jako příklad. Jinak bych chtěl říct, že hodně prodejců přes internet je poctivých a nemám problémy. E-shopy jsou výhodou pro modeláře kteří nemají prodejnu v okolí místa bydliště... Ono není nad vlastní zkušenost. Ale domníval jsem se, že samostatné téma si bohužel zaslouží, než to listovat , či vyhledávat v diskuzi.
AlexD

Příspěvekod vvitty » stř 11 zář, 2024 8:30 am

Docela dost prodejcu nebo malovyrobcu tu ma uz nejakou dobu vlastni vlakno, tak neni takovy problem se do nej podivat a procist si ho, ne? Tam taky lze zjistit jestli je negativni zkusenost ojedinela nebo naopak casta.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod Dusan » sob 22 srp, 2026 2:21 pm

Milane, Ty jsi zase někomu namaloval něco většího, aniž by jsi si vzal zálohu nebo raděj rovnou si to nechal z velké části zaplatit předem ??? Já myslel, že jsi už poučenej...
Tak snad se k tumo dotyční postaví čelem a vyhodnotí si sami, že případná krátkozrakost v tomto případě se jim nevyplatí v dlouhodobém horizontu, pokud někde s něčím obchodují ... Držím palec.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod radula63 » sob 22 srp, 2026 4:16 pm

milan ferdián píše:A.G.model, Aneta Jáklová - platební nespolehlivost a neschopnost./Mohelnice/

Aneta Jáklová, dříve Anet Jáklů - ještě dříve několik dalších jmen (snad i Rony Jákl)- původně muž ZDENĚK JÁKL, přeoperovaný na ženu. V době před operací obral i několik modelářů a peníze použil na operaci , například tady viewtopic.php?t=12911&p=311163 . Pak byl snad i souzen, nicméně vstoupil do insolvence, ta byla vedena ještě na jeho mužské jméno RORY JÁKLŮ https://isir.justice.cz/isir/ueu/eviden ... F21FAC25D2 , zde je i veřejně dostupná adresa : Mohelnice, Podolí 23, PSČ 789 85. Jak je na tom se spolehlivostí teď, ale teď je na FB jako Aneta Jáklová. Ale dříve jako Anet Jáklů a studio Anet - to právě v době, kdy obíral / obírala modeláře, kteří si nechali na zakázku stavět modely.
p.s. ještě jsem dohledal, že u signatářů iniciativy Milion chvilek (já tohle uskupení nazývám milion debilek) je vedena jako designérka z Mohelnice.
EDIT:
p.s.2 - na insolvenčním rejstříku je veřejně dostupné i jeho/její celé rodné číslo - i podle něho je poznat, že ročník narození je 1991 a dle tvaru RČ je muž (tedy původně), operací se RČ nemění. Kdo zná systém skládání RČ, tak z něj vyčte i více informací, ale to už je mimo tohle téma.
p.s.3 - s ochranou osobních údajů se v tomto případě proti mne nikdo nemůže obracet, protože to co jsem uvedl je pouze malinkatá část osobních údajů, které jsou veřejně dostupné. Tím, že vstupoval do insolvence i plně a neodmítutelně souhlasil, že tyto informace budou po dobu až jedenácti let veřejně přístupné (od podání po povolení insolvence může být až jeden rok, pět let splátek a pět let po ukončení ins.řízení je tam veřejně vidět, pak tam sice je stále vidět, ale ne ve veřejné sekci - viditejné pouze přímým odkazem na jednotlivé dokumenty), včetně jeho zamestnání, příjmů, dluhů, bydliště atd atd...
Naposledy upravil radula63 dne sob 22 srp, 2026 6:59 pm, celkově upraveno 2
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Vlasťa79 » sob 22 srp, 2026 4:47 pm

kvůli tomu trotlovi jsem dostal banána na skupině modelářství bez snobů, protože jsem mu vynadal do debilů a jeho ochránci si na mě stěžovali adminovi ..a ten ho samozřejmě chránil a už jsem šel ..
Vlasťa79

Příspěvekod JaroHo » sob 22 srp, 2026 5:24 pm

Roxor mu vrazit do díry po lofasovi, jinak je to prý milion chlívek :mrgreen:
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod pavmar » sob 22 srp, 2026 5:25 pm

Vlasťa79 píše:kvůli tomu trotlovi jsem dostal banána na skupině modelářství bez snobů, protože jsem mu vynadal do debilů a jeho ochránci si na mě stěžovali adminovi ..a ten ho samozřejmě chránil a už jsem šel ..

Ahoj jakou máš přezdívku a nebo jméno na FB já když jsem začal spravovat snoby tak po určitém čase letěla... tak pokud mě napíšeš jak tam jsi na FB nebo SZ tak tě povolím samozřejmě. Pavel Mareček
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod Vlasťa79 » sob 22 srp, 2026 6:16 pm

pavmar píše:
Vlasťa79 píše:kvůli tomu trotlovi jsem dostal banána na skupině modelářství bez snobů, protože jsem mu vynadal do debilů a jeho ochránci si na mě stěžovali adminovi ..a ten ho samozřejmě chránil a už jsem šel ..

Ahoj jakou máš přezdívku a nebo jméno na FB já když jsem začal spravovat snoby tak po určitém čase letěla... tak pokud mě napíšeš jak tam jsi na FB nebo SZ tak tě povolím samozřejmě. Pavel Mareček

Vlasťa Vašíček (obrázek žlutá postavička v brýlích s knírem .. ne Flanders to není, jsem to já :D ) ... neblokl jsi mě náhodou ty? tehdy tam byla brutální hádka ohledně toho, že se tam řešilo nějaké čorování předloh hradlového přístroje na modelu stavědla. Dohadovala se tam druhým modelářem a já se ho zastal, protože ty modely byly úplně jiné. a pak se tam do mě pustilo víc lidí a já se samozřejmě ozval ... potom mi došla jenom zpráva od admina, že jsem to přehnal, ale nemohl jsem reagovat, protože si měl blokl taky. A vím, že si snad měnila i nicky a profily .. byl/a tam pod vícero a furt se řešilo to samé.
Vlasťa79

Příspěvekod pavmar » sob 22 srp, 2026 6:24 pm

Vlasťa79 píše:
pavmar píše:

Vlasťa Vašíček (obrázek žlutá postavička v brýlích s knírem .. ne Flanders to není, jsem to já :D ) ... neblokl jsi mě náhodou ty? tehdy tam byla brutální hádka ohledně toho, že se tam řešilo nějaké čorování předloh hradlového přístroje na modelu stavědla. Dohadovala se tam druhým modelářem a já se ho zastal, protože ty modely byly úplně jiné. a pak se tam do mě pustilo víc lidí a já se samozřejmě ozval ... potom mi došla jenom zpráva od admina, že jsem to přehnal, ale nemohl jsem reagovat, protože si měl blokl taky. A vím, že si snad měnila i nicky a profily .. byl/a tam pod vícero a furt se řešilo to samé.

I to je možné divadlo kvůli tomu bylo velké... ale fakt si nepamatuji. jdu na to kouknout zákaz odstraněn, zkus se znovu přidat..
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím