POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Nespolehliví prodejci

Příspěvekod Colonel32 » úte 10 zář, 2024 9:07 pm

Nejsmutnější na tom je, že ono v podstatě existuje rovnítko mezi "nespolehliví prodejci železničních modelů u nás, před kterými je potřeba varovat" a eshopem "železniční modelářství", jenže každý český modelář tam nejdřív musí jednou nakoupit, aby našel vlákno.

Vlastně možná ještě smutnější je, když kamarádův cca šestiletý syn se nadchl pro modelovou železnici a já je uváděl do problematiky. A kromě rozdílů v jednotlivých modelových velikostech, jednotlivých epochách a typech napájení (DCC vs. analog) jsem také musel vysvětlovat, že pravidlo pro nákup číslo jedna je nekupovat na eshopu železniční modelářství, přestože nabídka vypadá lákavě a má skladem spoustu věcí, které už jsou jinde dáááávno vyprodané, za velmi dobré ceny. A chudák to dítě pořád nemohlo pochopit, že "a proč mu to teda dovolej".
Colonel32

Příspěvekod hank » úte 10 zář, 2024 9:13 pm

Colonel32 píše:Nejsmutnější na tom je, že ono v podstatě existuje rovnítko mezi "nespolehliví prodejci železničních modelů u nás, před kterými je potřeba varovat" a eshopem "železniční modelářství"...

No tak to zase ne. Myslím, že na umístění na bedně aspirují i někteří další jako třeba Bubi Model nebo (Resi)nové modely. Ale jak už řečeno, vše důležité se dá dohledat ve zdejší diskusi.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Colonel32 » úte 10 zář, 2024 9:30 pm

Tak já bych pro ně zavedl spíše kategorii "nespolehliví výrobci"
Colonel32

Příspěvekod hank » úte 10 zář, 2024 10:44 pm

Colonel32 píše:Tak já bych pro ně zavedl spíše kategorii "nespolehliví výrobci"

Nové modely prodávají jenom ze svého e-shopu, takže jsou i prodejce. Výrobky Bubi Modelu nabízejí i některé e-shopy; nechápu sice proč, ale v nabídce (ne skladem) to mají...
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Ivan » stř 11 zář, 2024 6:11 am

Další kategorie zbytečná.

Kdo chce si zjistit o obchodě, zda je solidní, věnuje 5 vteřin Googlu a hned zjistí, na čem je. Na heurece má mizerné hodnocení a je jasno hned.

Kdo nechce provést ani toto, nepomůže žádná kategorie na nějakém fóru...
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod hank61 » stř 11 zář, 2024 7:01 am

Ivan píše:Další kategorie zbytečná.

Kdo chce si zjistit o obchodě, zda je solidní, věnuje 5 vteřin Googlu a hned zjistí, na čem je. Na heurece má mizerné hodnocení a je jasno hned.

Kdo nechce provést ani toto, nepomůže žádná kategorie na nějakém fóru...

Naprostý souhlas. Krom toho, označit někoho za "nesolidního" může být v mnohých případech i neobjektivní (což už se i tady řešilo). Každý máme přeci vlastní hlavu, tak proč ji nepoužívat :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod AlexD » stř 11 zář, 2024 8:01 am

No narazil jsem zřejmě na dalšího. Zatím jsem požádal o vrácení peněz. Snažím se komunikovat, než ho budu citovat. Na E-Shop Železniční-modelářství jsem se ptal už před léty v nezařazených s velkou odezvou. Použil jsem ho jako příklad. Jinak bych chtěl říct, že hodně prodejců přes internet je poctivých a nemám problémy. E-shopy jsou výhodou pro modeláře kteří nemají prodejnu v okolí místa bydliště... Ono není nad vlastní zkušenost. Ale domníval jsem se, že samostatné téma si bohužel zaslouží, než to listovat , či vyhledávat v diskuzi.
AlexD

Příspěvekod vvitty » stř 11 zář, 2024 8:30 am

Docela dost prodejcu nebo malovyrobcu tu ma uz nejakou dobu vlastni vlakno, tak neni takovy problem se do nej podivat a procist si ho, ne? Tam taky lze zjistit jestli je negativni zkusenost ojedinela nebo naopak casta.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Předchozí

Zpět na Prodám, koupím