POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod gade » sob 28 kvě, 2011 4:28 pm

To že, se model nelibí Vám neznamená že, to nemůže byt pastva pro oči někoho jiného :?: Jinak souhlasím plně s předchozím přispěvkem dokud neokrade nemá tu co dělat..
gade

Příspěvekod Colonel32 » sob 28 kvě, 2011 4:37 pm

Založte si na to vlákno "Kuriozity na aukru a v inzerátech" a bude.
Colonel32

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 30 kvě, 2011 6:45 am

Pokud si projdete tohle vlákno celé, tak na podobná upozornění viz to moje právě zde narazíte. Takže nevidím důvod na zakládání vlákna nového :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod cernos » pon 30 kvě, 2011 7:24 am

V tom případě navrhuji přejmenovat vlákno :lol:
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

Příspěvekod fofros » čtv 16 čer, 2011 6:23 pm

to uz jsme na tom v teto zemi tak spatne, ze i zbozi objednane v regulernim e-shopu vykazuje znamky podvodu?
Co se mi prave stalo:
Objednal jsem si 455.2 od Fleischmanna, myslim,ze v nedeli. Dnes mi dosel balicek, kdy obchodnik me ani neinformoval o tom, ze zbozi odesila. To by mi ani tak nevadilo, ale dopoledne, kdyz zazvonil postak jsem nemel u sebe patricnou hotovost a tak jsem se musel vydat na postu odpoledne. Ono se to nakonec ukazalo jako dobra vec, nebot se mnou byli dva lide, kteri mohou potvrdit to co vam tu ted napisu.
Balicek jsem zaplatil, prevzal, vysel z posty ven a jal se ho rozbalovat. Z velke krabice (masinka byla skvele zabalena) na me vykoukla krabicka od Fleische, ale to co nasledovalo potom, bylo hotove peklo. Uz na prvni pohled se mi a kolegovi (ten druhy neni modelar, tak nic netusil) ta masina nezdala a jake bylo nase, ale predevsim moje, zdeseni, kdyz jsme po vyjmuti z krabicky drzeli v ruce kram od Gutzolda. V tu chvili by se ve me krve nedorezal a ihned mi v hlave naskakovaly myslenky jedna pres druhou, jak tohle budu obchodnikovi vysvetlovat.
Asi vam tady nemusim licit, co by kazdeho po takove historce napadlo, nicmene zvedl jsem ihned telefon a obchodnikovi zavolal. Ze zacatku asi popadal dech, ale pak mi rekl, at ji poslu zpet, ze mi obratem posle spravnou masinku. I pres to tam ale byly citit pochyby a ja se v tu chvili citil jako nejvetsi podvodnik na svete.
Ale sakra ja nic neproved, normalne jsem si objednal zbozi, pri prevzeti jej zaplatil a po rozbaleni zjistil, ze tam neni to, co jsem si objednal.
Takze zitra masinku posilam zpet a budu cekat, jak to dopadne.
Jen bych se vas chtel zeptat, zda-li uz jste nekdo mel takovou zkusenost, popr. Co bych mel delat, pokud to nedopadne?

Martin

P.S. Jmeno obchodnika zatim nebudu uvadet a pokud to dobre dopadne, tak ani neuvedu (uz jsem u nej nakupoval a vse bylo v poradku). Pevne verim, ze tohle nebyl umysl a ze prava masinka se u nej najde v krabicce od Gutzolda, pokud uz ji ovsem nejakemu stastlivci neprodal.
Naposledy upravil fofros dne čtv 16 čer, 2011 6:51 pm, celkově upraveno 1
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod JanoH0e » čtv 16 čer, 2011 6:51 pm

Stala sa mi podobná vec. Predajca bol solidný, okamžite mi poslal náhradu po mojom telefonáte. Zle poslanú vec mi nechal ako "odškodné". :lol: Aj keď mi je faktický k ničomu. Zmýliť sa môže každý.
JanoH0e

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 17 čer, 2011 7:11 am

Tohle spíš než na špatný umysl obchodníka vypadá na nějakýho vypečenýho zaměstnance toho e-shopu... I když kdo ví!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 17 čer, 2011 11:20 am

Taky jsem měl to potěšení :D Objednal jsem nějaké zboží(domečky) a když přišel balíček nestačil jsem se divit.Cena byla jiná(menší)než bylo v objednávce,ale na druhou stranu některé položky chyběly :o nicméně v součtu byly položky dražší než jsem objednával.Po telefonátu vše vyřešeno k naprosté spokojenosti.V podstatě šlo o to,že na webu byly akční ceny,ale jaksi tato informace nedoputovala do fakturačního oddělení a položky co chyběly nebyly již skladem :lol: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod fofros » pát 17 čer, 2011 2:04 pm

Ono vsechno, co tady popisujete, jsou proti tomuhle celkem prkotiny i kdyz jista podobnost tu je. Dulezite je, zda-li se masina obchodnikovi podari najit v nektere z krabicek od Gutzolda, ci ne. A pokud provedl zamenu nejaky zamestnanec, at vedome ci nevedome a bude tvrdit, ze nic takoveho neudelal, tak pochybuji, ze to ten obchodnik na sebe veme.
Nevim jsou-li masiny nejak znacene, ze by se treba dalo poznat, ze je to masina, ktera na ten obchod byla dodana, ale pokud by to nejaky zamestnanec vymenil zamerne a donesl si masinku z domu, zakoupenou nekde jinde, tak ani to mi nebude nic platne. Zbyva uz mi jen svedectvi dvou lidi, ale ani tohle nemusi platit.
Nakonec soudim to podle sebe. Ja mit eshop a nekdo mi tohle zavola, tak se mu vysmeju a budu si myslet, ze je to blazen, ktery si mysli, ze se mnou muze vyjebat.
Cele to nakonec muze skoncit tak, ze za podvodnika budu prodejcem oznacen ja a v tom pripade tady prisaham, ze s modelarenim koncim.
Clovek si utrhuje od huby, maka jak ocas, dela prescasy, aby si obcas mohl neco hezkeho k vlackum koupit, doma hraje na manzelku smecko, aby se nedozvedela pravou cenu veci apod. , a potom jednoho dne na nej z krabicky od Fleischmanna vykoukne hrackovy stroj od Gutzolda a nebude mozne s tim cokoliv udelat. Tak tohle ja opravdu nemam zapotrebi.
Ale zatim nehazu flintu do zita, uvidime jak to cele dopadne. Kazdopadne jsem z toho ale hodne spatny a kvalita meho zivota posledni dva dny stoji za prd :D Ani zcerveneho brejlaka, co mi dnes dorazil nemam radost, tak moc me tohle dostalo.
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod vorisekml » pát 17 čer, 2011 2:47 pm

Právě proto se snažím všechno osobně. Objednám přes web, ale převzetí osobně. Mašiny skoro zásadně. Výjimku tvoří opravdu známí, kde mám jistotu že mě něco podobného neprovedou a pro jistotu vždy do objednávky připisuji aby model prohlédly /kvalita montáže je příšerná/ a pokud možno přezkoušely. Tolik lokomotiv denně neposílají aby to nemohl vyzkoušet. Odpadají mě komplikace s reklamací. Při osobním převzetí je projetí modelů samozřejmostí. Kolikrát mě u obchodníka leží zaplacené modely i pár měsíců. Pokud objednávám v Německu nechtějí ani platbu dopředu. Tuzemští obchodnici vyžadují aby se objednané, ale nevyzvednuté zboží zaplatilo. V našich podmínkách to chápu, páč u nás je % vychcánků hodně vysoké a mohl by tam mít rezervované a nevyzvednuté zboží za statisíce.
Přes bazary a aukra jsem si dal přísné limity a pokud tu věc opravdu chci tak taky osobně. Záleží na ceně, pro vagón dál než 100km nejedu. Pokud to není vyloženě rarita.
Jsem sám zvědav jak ti to dopadne. Osobně bych tuhle příhodu směřoval do vlákna zkušenosti s e-shopy. Možná se z toho ovšem vyklube podvod...nic ve zlým.
Kolega objednával na Vánoce v Pečkách rybáky a došly mu polámané. Díky nevhodné krabičce se lámou schůdky. Po několika urgencích reklamace vyřízena k jeho spokojenosti. Ovšem jen mě to utvrdilo v přesvědčení vyzvedávat osobně.
H0
vorisekml

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 17 čer, 2011 4:08 pm

Chlapi koukám jako blázen,ale tohle neznám.Jako že bych si objednal mašinu a byl nějaký problém :o Naopak,když se mi povedlo svépomocí mašinu zneschopnit,tak mi byla dodána zbrusu nová od výrobce. :D a ještě z omluvou,že to trvalo tak dlouho.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod fofros » sob 25 čer, 2011 9:25 am

Tak a je to vyřízeno. Lokomotiva od Fleischmanna mi dorazila domů s hlubokou omluvou od prodejce, kdy k záměně došlo nešťastnou náhodou při zkoušení lokomotivy. Poslal k tomu i stovku za poštovné. Alespoň si můžeme být jistí, že v českých kamenných obchodech s e-shopem nemusíme mít obavu nakupovat :wink:
fofros

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 26 čer, 2011 5:17 am

No vida,vše se v pohodě vyjasnilo a hlavně vyřešilo :D já to říkám pořád,nač ztahovat kalhoty,když brod je ještě daleko :mrgreen: nebo jak říkají němci keine panik :lol: :lol: Míra
miroslav lengyel

Příspěvekod duch » čtv 14 črc, 2011 8:15 pm

Začínám trošku zase dělat Auta v TT a HO na prodej a super théma,řešíte tu podvodníky a podobné,co je podle vás člověk který si třeba od V+V koupí stavebnice aut okopčí je a vesele je bouchá za cenu poloviční na Burzách a podobně,.Podle mě je to stejný svinstvo.a zajímal by mne názor,jestli je takový člověk postižitelný?..Tomáš Ducháček
duch

Příspěvekod JanoH0e » pát 15 črc, 2011 9:29 am

Teoretický áno. Pokiaľ môžeš preukázať, že je to nelegálna kópia. Prax je samozrejme zložitejšia, podľa toho, ako "vyčúrany" bude právnik protistrany. Poznám prípady, kedy súd to vyriešil bezproblémovo v prospech autora, ale poznám aj prípad, kedy nepomohla ani patentová ochrana.
JanoH0e

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím