Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
proky1 píše:Zdravím mám dekodér ZIMO MX618N18,chtěl bych poradit,jak zprovoznit nezávislé osvětlení čelního reflektoru a kabiny.Jak vypnout na dekodéru komunikaci SUSI?Diky
Rozšířené funkce DCC:
Zapojení konektoru umožňuje ovládání osvětlení kabiny, pomocí funkce AUX3.
Rovněž je možné nezávisle ovládat čelní reflektory funkcí AUX4. Nejprve je nutno ale přerušit propojku na plošném spoji- místo přerušení je označeno nápisem "jumper ". Po přerušení lze funkcí AUX4 ovládat nezávisle čelní reflektory. Pro návrat k původnímu stavu se kapkou cínu (výška max 0.3mm) propojí pájecí body JP1(obr.3). Pro aktivaci obou funkcí AUX3 a4 je nutné nejprve vypnout na DCC dekodéru komunikaci SUSI, která používá tyto dva výstupy
Ale v tom přece není vůbec problém. Proškrábni si plošný spoj, ať můžeš ovládat zvlášť reflektor na F03 (AUX3). A pak si nastav posunovací režim na dekodéru tak, že ti při aktivaci posunovacího režimu (poloviční rychlost, bez zpomalení a zrychlení) svítí světla na F0f a F0r současně, bez závislosti na směru. A máš svícení všemi čtyřmi bílými světly. Podobně mám nastavený posunovací režim i u všech Tillig, Roco i Piko lokomotiv a bez problémů. Jen doplním, že mám všude ZIMO dekodéry, u kterých to nastavit lze.aldrin píše:... Taky me tak trochu mrzi elektronika. Kdyz porovnam osvetleni treba s BR 245 od Tilliga, tak trochu zamrzi, ze neumi posunovaci rezim. At CSD do krize nebo CD se vsema 4.
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků