Brejlovec MTB - srovnání s konkurencí

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec MTB - srovnání s konkurencí

Příspěvekod Radek Strnad » ned 16 říj, 2011 11:21 am

PŘÍBĚH Potkají se na výstavě rakouský a německý modelář.....Rakušan říká:Tak co Helmute,viděl si všechny ty Brejlovce???....najednou jsou tři výrobci,to je bomba co.To teda ja Jürgene...a co říkáš kvalitě.No...já myslím,že jsou všechny dobrý,každý má nějaké chyby,ale modely jsou to celkově pěkné a docela laciné.....i pro ty věčně šťourající a remcající čechy,co furt brečí,že pro ně žádné modely nikdo nevyrábí.Natürlich Helmut,a slyšel si,že jeden z výrobců je nějaký Báňa z Čech.....chmmmm,blázen.A prý když půjdou jeho Brejlovci na odbyt,tak těm svým čechům vyrobí i nějakou Zamračenou a možná i nějaký motorák.Jürgene ty kecáš....češi se dohodli na nějakém modelu?????Vždyť ti se přeci nedohodnou nikdy na ničem(kromě vyhnání našich předků ze Sudet) a najednou,že by se domluvili na modelu....ha,ha,ha :lol: .... Já myslím,že je to nějaká kachna Helmute.Takový malovýrobce, jako ten blázen....jo Báňa se jmenuje,ten by musel přece prodat hromadu Brejlovců ,aby se mu vrátily náklady a pak těch Zamračených,kdyby k nim vůbec došlo a motorák......to je utopie.Vždyť ty čechy znáš,podívej se na to jejich fórum....,jo ...modely.biz se to jmenuje,jak mu tam dávají pohulit.Chudák,on pořád něco předělává,div si formu nezk..ví a stejně jim je to málo.To víš, je to začátečník a oni si hlupáci hned myslí,že jim bude na koleně okamžitě dělat TOP-kvalitu.Dřív to měli jednodušší,něco jsme jim někdo vyrobili a jak ty paskvily kupovali,viď.To víš,stačilo na to natisknou ČSD/ČD a to byl fičák.....Aby nám tak Jürgene ten Báňa neodčerpal část trhu????!!!!Já myslím Helmute,že to nehrozí,oni mu to jeho krajani pohaní,pohádají se u toho,on kvůli tomu nic neprodá a na nějakou Zamračenou,neřku-li motorák se jim vys..e.Proč by riskoval své peníze,kvůli takovému rozhýkanému stádu.A my budeme zase moc chrlit naše modely a ať budou jaké budou,oni je ti češi koupí-koneckonců,co jim zbyde.A taky ty ceny by jsme jim mohli trochu zvednout,co říkáš Jürgene-o jednoho konkurenta míň,to už se ti NAŠI výrobci nějak domluví.A co Helmute,který model je tedy podle tebe nejlepší???? No přece náš,německý!!!Ale vždyť má chyby!!!!No a co,nějaké ty mouchy má.....,ale je NÁŠ.Víš ty vůbec co je to podpora NAŠICH výrobců.Proto si ho koupím.A co podle tebe ,Jürgene,jaký je nejleší???Přeci ten náš,rakouský.Má taky chyby,ale já podpořím NAŠE výrobce.A koho myslíš,že podpoří češi?????Ha,ha,ha :lol: .....vždyť je znáš,ti jenom umí remcat,tak že by to byl ten jejich Báňa,co to začal vyrábět z ničeho,to je jen teorie.Oni si ho radši sami potopěj,aby mohli kupovat ty NAŠE a o motoráku budou na tom jejich fóru pak jen tlachat.To je fakt-známe je...to jsou ti češi,ti když mají víc možností,tak se rozhodnou vždycky blbě.No jo,strach z konkurence my mít asi nemusíme.Nebo že by přeci jen nějakým zázrakem prozřeli......?????Oni jinak jsou celkem dost šikovní,...možná víc než my.Hrozná myšlenka,viď Jürgene.To tedy jo,Helmute.... :o Tento příběh je celý vymyšlený a jakákoliv podoba s jiným takovým,je čistě náhodná. :roll:
Naposledy upravil Radek Strnad dne ned 16 říj, 2011 12:17 pm, celkově upraveno 1
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Jarda H. » ned 16 říj, 2011 11:25 am

Radku, nejsem učitel, ale u mně máš "1". A schválně jakou další diskuzi tvůj příspěvek rozpoutá :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » ned 16 říj, 2011 11:37 am

Já se přidávám a hodnocení jednička s hvězdičkou :lol: :lol: :lol: Už dlouho jsem se tak nezasmál.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod TTmili » ned 16 říj, 2011 11:59 am

No s tím smátím se bych počkal. Ona je to pravda, a musím říct že nějak tak to veskutečnosti může vypadat. Naštěstí to ale vypadá že p. Báňa se nevzdá. Je to vidět i na tom že opravil to nesmyslně vytočené madlo pod brejlemi, což rozhodně oceňuji, takovou snahu ROCO nemá ani náhodou.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Trainmaniak » ned 16 říj, 2011 12:10 pm

Já bych v zájmenu "my" psal tvrdé "y", ale jinak má asi Radek slohové střevo. Konec konců, tento příběh byl ispirován skutečnou událostí... :) Je to úsměvné, ale vlastně k pláči, protože Radek popsal holou pravdu.

Ohledně recenze - neměl jsem v plánu psát něco o Brejlích. Ale byl jsem o to požádán a vyhověl jsem. Snažil jsem se o objektivitu a nestrannost, ale stejně to někomu nevoní. Rezenze přeci není jenom o vyzdvihování předností nebo o upozorňování na chyby. Recenze by měla (v rámci autorových možností) upozornit na všechny klíčové vlastnosti modelu, bez ohledu na to, jestli jsou spíše dobré nebo spíše špatné. Je to pro mě poučení a v budoucnu se budu řádně rozmýšlet, jestli napsat něco takového na žádost. Přívrženci MTB nemohou počítat s tím, že budu jen chválit. Odpůrci zase nemohou počítat s tím, že budu jen hanit. Já jsem neutrální a podle toho jsem se k věci také postavil. Nerad bych se stal součástí konkurenčního boje, když jsem vlastně jen spotřebitel, který napsal svůj názor. A že se to někomu nelíbí - hmm, je mi líto. To by se do mě za chvíli mohl pustit Tillig, Roco, Schirmer..., protože jsem si dovolil mimo jiné upozornit i na nedostaky jejich modelů. Pokud budu psát pojednání o Brejlích od Kuehna a pokud tam najdu nesrovnalosti, tak na ně upozorním také. V tomto směru buďte klidní.
Trainmaniak

Příspěvekod pavelvon » ned 16 říj, 2011 3:22 pm

Tak to je konečně velmi rozumný příspěvek.Sice jsem se moc nezasmál, ale spíš mne lehce mrazí při představě , že je to celkem reálná situace.Ale snad dostaneme rozum a přestaneme kafrat nad nepodstatnými odlišnostmi... :x
pavelvon

Příspěvekod Jacek » ned 16 říj, 2011 3:50 pm

Ono je to sice hezké, ale úplně ve všem se nedá souhlasit. Např. pokud jde o tu zmiňovanou kritiku detailů. Je třeba si uvědomit, že 20 let jsme mohli „hánulkařům“ jen závidět jejich továrního brejlovce. Za tu dobu se mnoho z nás stalo aktivními modeláři a ty brejlovce jsme si vyrobili sami. Jistě, dnes je tovární model někde úplně jinde, když jsem ale dokázal už před 10 lety svůj model brejlovce doma na koleně vybavit 32 madly z drátku, háčky na střeše, přesnými nápisy podle fotek, o odstínech barev nemluvě, je pak jasné, že se budu dívat na každý model z tohoto pohledu kriticky, pokud na něm právě ty „svoje“ detaily neuvidím. Navíc, když ten model mám koupit.
Z toho důvodu taky neberu argument, že nějaký model (obecně) má plno chyb, ale dá se na to z metru dívat, že na madla to nejezdí, nebo, že „však on to někdo koupí, 99% lidí detaily nezajímají“ atd. To přesně byly ještě nedávno argumenty jistého prodejce odlitků otřesné kvality, pak bychom se ovšem k nim mohli vrátit…
Brejlovce teď máme od tří výrobců a pokud si má člověk – modelář pro změnu nějaký koupit, musí se rozhodnout. Asi nebude moc lidí, kteří koupí od všech tří úplně všechno, podle reakcí na fóru tomu je spíš naopak. Po ohlášení brejlovců před rokem mě překvapily výkřiky typu „hurá, brejlovec v TT, no to si možná jednoho koupím…“
Podpora českého výrobce, to je taky taková moderní fráze. Hezky se o tom mluví, ale skutečnost je pak úplně jiná. Pokud člověk může koupit danou věc levněji nebo kvalitnější, či v čemkoliv lepší, jde vlastenectví stranou. Model navíc není houska, nestojí pár korun. Když člověk má za něco dát své těžce vydělané peníze a zvlášť v dnešní době, bude to desetkrát v ruce obracet a porovnávat. Bohužel je to tak, nikdo si neřekne „hurá, když si koupím 50 brejlovců, možná pak bude hydra“
A že se češi neshodnou na jednom modelu? To je taky poněkud nereálné, každému se líbí jiné vozidlo, každý dělá jinou epochu a zaškatulkovat všechno do ČSD nebo ČD je nesmysl. Komu se líbí předválečné motoráky, sotva by koupil 843. I ten brejlovec by vypadal poněkud blbě vedle modrého šípa a obojí bylo ČSD. Vždyť taky naše české fabriky vyprodukovaly několik stovek různých řad, jak se shodnout na jedné??
Pro výrobce je však důležitější, aby se mu investice vrátila, což je pravděpodobnější třeba u 850 – 854 s jedním pojezdem pro nespočet verzí, než u nějakého prototypu. Nebo čehokoliv hranatého, co už x let existuje v leptu jako zrovna 843 nebo ten věžák. Podle anket se určitě rozhodovat nebude…

Radkův příspěvek by možná byl za jedna z etiky nebo ze slohu. Ale z ekonomiky asi za pět, neb v tom případě by ten příběh zněl třeba takto:

Honza se ptal Jürgena, jestli do budoucna neuvažuje o výrobě nějaké české lokomotivy.
Jürgen odpověděl „v žádném případě, vy Češi jste pro mě jen 4% trhu“
Helmut zaslechl, že Jürgen snad vyrobí českou mašinu, tak ohlásil výrobu brejlovce, představuje náčrtky.
Jürgen vystavuje na veletrhu svého brejlovce, zatím jen vzorky.
Helmut ihned pouští na trh svého brejlovce s chybami, aby Jürgenovi vypálil rybník.
Honza si mne ruce a utrácí nastřádané penízky. Chce mít od každého něco.
Český výrobce přichází se svým brejlovcem a ohlašuje výrobu berty
Helmut reaguje zprávou, že pracuje na své bertě, Jürgen zatím mlčí a na něčem pracuje.
Honza se chytá za hlavu, kde na to všechno vezme peníze… Počká si a jednu z nich si pak vybere.

Bohužel i v té naší malé české modelářské scéně existuje tvrdý konkurenční boj, poznal jsem to už kdysi, kdy jeden výrobce přišel s leptanou stavebnicí lokomotivy, druhý naschvál vyrobil stavebnici téhož vozidla jakoby nebylo z čeho vybírat. A zatímco se oba do krve hádali, třetí člověk to zaformoval a vesele práskal odlitky. A to byl jen slabý odvar, dnes aby se člověk bál říct co u koho koupil, každý si hraje na svém písečku a lidi se začínají dělit na přiznivce toho a odpůrce toho druhého?

No poněkud jsem se rozepsal. Jen podotknu, že ani jednomu výrobci nenadržuji, žádného neodsuzuji, koupím si od všech něco
Jacek

Příspěvekod radekkrupka » ned 16 říj, 2011 5:36 pm

Myslím si, že Radkův "fejeton" má rozhodně něco do sebe. Jackův názor je jistě také pravdivý, jeho názor na podporu domácích firem a výrobců však nesdílím. To není pouze věc modelů a není to téma této diskuze. Dále je třeba si uvědomit, že nebýt aktivity DS by asi těžko byl brejlovec od Kuehna. Zrovna Němci jsou jedni z největších nacionalistů, bráno v tom dobrém smyslu. Jezdí v německých autech a (čistě náhodou) ve veřejných zakázkách mají naprosto drtivé zastoupení domácích firem. Ví proč to dělají a díky tomu jejich ekonomika šlape... My všechno dovážíme a pomalu na to přestáváme mít.

Upřímně řečeno, když skončí brejlovec od Roco nebo od Kuehna ekonomicky ztrátou, udělá z toho zahraniční výrobce ten závěr, že ryze český model je nerentabilní, ztrátu dorovná prodejem jiného modelu a české modely dál dělat nebude. Skončí-li se ziskem, pořád to nemusí nutně znamenat, že zas něco bude? Věřím, že pan Báňa jako český modelář (mohu-li ho tak nazvat), jistě do dalších českých modelů půjde. Nakonec to tak i řekl.

Já tady nikoho nenabádám, aby kupoval to nebo ono. Ani se nikoho nezastávám. Já mám jenom ten pocit, že se tady dělá bouře ve sklenici vody kolem modelů, které jsou z pohledu dosavadní produkce v téčku rozhodně povedené.

A nejvíc mě pobaví (jak psal Jacek) příspěvky typu - "jo tak kdyby se udělala T478.XXX, tak tu bych si možná i koupil, páč jsem jí před dvaceti lety myl v depu přední sklo". Ještěže já jsem na dráze nikdy nedělal :) Přeju hezký večer a místo zkoumání kdejakého madla pod lupou pojďme modelařit 8)
radekkrupka

Příspěvekod Myšpulín » ned 16 říj, 2011 6:04 pm

Jacek píše:Ono je to sice hezké, ale úplně ve všem se nedá souhlasit. Např. pokud jde o tu zmiňovanou kritiku detailů. Je třeba si uvědomit, že 20 let jsme mohli „hánulkařům“ jen závidět jejich továrního brejlovce. Za tu dobu se mnoho z nás stalo aktivními modeláři a ty brejlovce jsme si vyrobili sami. Jistě, dnes je tovární model někde úplně jinde, když jsem ale dokázal už před 10 lety svůj model brejlovce doma na koleně vybavit 32 madly z drátku, háčky na střeše, přesnými nápisy podle fotek, o odstínech barev nemluvě, je pak jasné, že se budu dívat na každý model z tohoto pohledu kriticky, pokud na něm právě ty „svoje“ detaily neuvidím. Navíc, když ten model mám koupit.

Já jsem sice H0 pozitiv, takže se tu jen pousmívám, ale zeptám se. Jak dlouho jsi ty detaily piplal? Hodinu, den, týden, měsíc nebo půlrok? A jaká že je cena těch vašich modelů? 2,5 tis, 5 tis, 7,5 tis, 10 tis? Za kolik, kdybych chtěl, by si mi ho (tak vyšperkovanýho, jak píšeš) vyrobil? Věřím tomu, že jde udělat model přesněji a detailněji, ale tím pádem i dráž. Zřejmě by sis i připlatil, ale kolik vás takových bude? Mnoho výrobců dělá řady hobby, standard, profi, extra a já nevím co ještě. Třeba k tomu jednou dojde i tady u p. Báni. Ale pro první model to je asi nesmysl.

Neber to prosím osobně, ale ty jezdíš ve Ferrari? A proč nestojí tolik co oktávka?
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod pepiknemecek » ned 16 říj, 2011 6:52 pm

Radek Strnad píše:PŘÍBĚH Potkají se na výstavě rakouský a německý modelář..... :roll:

Zajímavý příběh :P Ale kdyby tihle pánové věděli ............ :P

Jarda H. píše:Chybičky se najdou, ale jako hlavní důvod vidím, že oficiálně model od Kuehna vlastně není na trhu ?!

Tak mi teda vysvětlete proč se tady házela špína na model MTB již od cca 01/2011 když byl uveden do prodeje 09/2011 :?: :?: :?: že by se někdo něčeho bál :?:
pepiknemecek

Příspěvekod TTmili » ned 16 říj, 2011 7:09 pm

No ono není špína jako špína, na Kuehna se už taky dlouho hází špína v podobě že bude zase pozdě a kdesi cosi. Stačí projet K-report. Tady se dal do placu MTB brejlovec (výlisek) a ROCO (hotový model) a tak bylo co kritizovat, na Kuehnovi 3D modely se v tý době nikdo ani nepodíval. A myslím že zas takový špíny se na MTB nenakydalo, ROCO se myslím má daleko víc za co stydět, těm se toho vytklo daleko víc.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod DS Model » ned 16 říj, 2011 10:51 pm

Vážení a milý,
člověk je na víkend pryč a co se hned nesemele, že..vezmu jedním vrzem a záměrně nevkládám citace. Konečně,...je to o pár řádků výš..

Musím konstatovat, že jsem velmi překvapený, když někdo své potenciální zákazníky nazývá hýkajícími osli. :-) Ale budiž..

Četl jsem recenzi Trainmaniaka a musím říct, že jsem byl zpočátku velmi zklamaný. Očekával jsem, že se Michal k věci postaví jinak a že vyjádří svůj názor. To jsem mu i napsal. Odpověděl, že to nebylo cílem a vysvětlil mi, proč to napsal zrovna takhle. A já to uznal a pochopil. A teď je vidět, že přestože nevyjádřil svůj názor, tak stejně dostal po čuni.. Michale!! napsal jsi to velmi dobře a já nepochybuji o Tvém nadhledu a objektivitě, ať už dopadne recence na Kuehna jakkoliv.

Pane Báňo, poslal jste do konfery velmi,... velmi horkou fotku. Já jsem, jen tak zběžně, ospalým okem mrknul na tuto fotku a Váš model. Vážně chcete, aby mi vám tady "kýnbojs" jak jste nás nazval, napsali seznam, v čem všem se Váš model neshoduje s předlohou?? :-) opravdu ano??

Já jsem tak nějak doufal, že po Vaší překvapivé návštěvě u mně v obchodě v České Lípě jsme si docela zanotovali a celkem se shodli. A vy na mně takhle...a zrovna ve chvíli, kdy jste věděl, že budu pryč a moje reakce proto bude opožděná..myslím, že to nebylo fér..
Ale dál..

Zkazka o Helmutovi a Jürgenovi...dobrý..fakt ano!!! docela mně to pobavilo. Človíček co to psal nemá ani tušení, jak se věci ve skutečnosti mají...ale střevo!!! střevo to určitě má.

Napadlo někoho z Vás, že by k takovéto situaci, kdy jeden model vyrábí s větším či menším úspěchem tři výrobci, nemuselo vůbec dojít?? Já jako modelář tvrdím, že v tomto případě trojitá výroba nám – modelářům prospěla pramálo. Spíš málo. Proč?? No protože už jsme tu mohli mít třeba tu M240 od Báni. A všichni bychom byli spokojení..

Pane Báňo, u mně na obchodě jsme se bavili právě o - z mého pohledu - velkém zájmu modelářů o české motoráky. Řekl jste mi, že ani omylem...že nebude dostatečný zájem. Ale reakce v tomto fóru říkají něco úplně jiného!!!! A já si skutečně nemyslím, že Německý výrobce bude mít zájem na výrobě - pro německého zákazníka - nezajímavého modelu...

No a pak je tu pepík němeček....kluku, tebe já žeru!!!
Omlouvám se za tykání, ale s vykáním by to tak nevyznělo...

No a pointa na závěr. Za hranicemi nikoho nezajímá, jestli je v Čechách nějaký pan Báňa. Fakt ne. Modely se budou vyrábět bez ohledu na něj. Lepší, přesnější .. Ale prostor pro výrobce ryze Českých modelů tady rozhodně je..ale to by jeden musel chtít...Tedy, nechat se jako zákazník vydírat tím způsobem, že nebude-li Báňa, nebudou modely..je naprosto mimo mísu. A proto!! – chcete-li modely pana Báni, neremcejte a kupte si je. Přeci když je to podobné Brejlovci...je to Brejlovec!!! Než Vám pan Báňa "emigruje" do H0...

Mějte pěkný den a včíl do mně!! :D

Ahoj

David

p.s. Na setkání modulářů v německém Rossweinu jsme uskutečnili Roll-out Kuehnbrejlovce. Můžu s potěšením konstatovat, že jeho jízdní vlastnosti jsou lepší naž u Bastarda stejného výrobce a že jezdí rychleji než 70 km/h.:-) A jen tak mimochodem, na stoupání o 19‰ mašina uvezla 18 wapek a 6 sasek a to prosím bez bandáží, v oblouku a ani se nazakuckala...:-)
Těšte se na videa...i když, v tomhle vlákně asi ne... :oops:
p.p.s. omlouvám se jmenovaným za mírně ostřejší tón mého příspěvku....asi nemám to střevo... :roll:
p.p.s.II.. pojďmě skutečně začít řešit podstatné věci a vykašleme se na hovadiny. Modely jsou hotové a každý modelář má výsostné právo se rozhodnout, který model bude hoblovat právě ty jeho milované koleje. Jestli se někomu nelíbí naše žaluzie, mrzí mě to. Pokud se někomu líbí model MTB, no tak ať si ho koupí!!! Vždyť každý máme oči, všichni dokážeme porovnat co správně je a nebo není a nebo třeba je to někomu jedno!!! Vážně tu jen místo konstruktivních věcí řešíme hovadiny, které se většinou už stejně nedají změnit.
Fakt bych rád tu M240 na svých kolejích viděl .... A nebo třeba M296, Baiky, M286, Smíchovské "papíráky", Rybáky, české Wapky, dlouhé zetky, Balmy krátké i dlouhé... a jéééééžišmarjá..co já vím co ještě...:-D
DS Model

Příspěvekod V_Báňa » pon 17 říj, 2011 2:05 am

Za osly se omlovám, ne proto že by mi někdo něco psal či říkla, ale uznávám že je to zbytečné popichování, k ničemu. Práce stojí a hodiny na netu v háji. Druhá věc je že je nějaké populistické "kupujte model od toho a toho, at jich vyrobí více" nic neřeší, poněvadž o projektu rozhoduji jiné faktory než ankety. Osobní nadšení, ekonomické , experiment, investiční kondice , poptávka atd. Mne osobně je to k ničemu. Za třetí to že jsem se při náhodné cestě zastavil u D.S. neznamená že jsem si zapamatoval kde je a není a nebude :lol:. mám svý starosti. K poznámce na zaluzie mne vedly jiné přispěvky :x , považuji za drobnou odchylku ale chtel jsem tim ukázat že ani 3D kontrola mnoha lidí nezabránila chybě v designu.

Za další- každý si může dělat co chce a je na něm aby posoudil riziko a náklady svého nápadu. Platí to pro mne, Frantu Vomáčku, a i zahraniční výrobce. Takže pokud celé zahraničí se rozhodlo že bude dělat české TT tak proč ne :lol: , realisticky to spíše bude spíše krátký záblesk nadšení . Je otázka jestli konkurenční prostředí je žádoucí i pro ty kdo si objednávají velké serie u zahraničních výrobců. O.K.-u Brejlí to byla informační nehoda, beru. Ale dál? A víte co je největší ironie- že mi v dalších projektech pomáhají lidé ze zahraničí..........

Projekt brejlí je více méně u konce, doladí se pár interních věcí pod kapotou, otáčky motorku aj, a přechází se do std. postupné výroby dle poptávek a nátěrů. Tudíž monitoruji připomínky to jo, ale karty jsou už rozdané.

PS: vybírejte dle svého rozhodnutí, "vlastenecké výzvy" jsou spíše kontraproduktivní. Děkuji.
V_Báňa

Příspěvekod carodej » pon 17 říj, 2011 5:33 am

Tak trochu off-topic, ale nedá mi to ...
Předevčírem jsem byl u jednoho prodejce a měl chvilku času, tak jsme se bavili o zdejším Brejlovco-harašení a situaci na trhu. Popři tom vybaloval spousty došlých krabic ( příprava na vánoční trh ) a byl jsem překvapen jak vytahoval jeden PICO set za druhým. S podivem jsem se zeptal co to má znamenat, jelikož znám jak je citlivý na modelovost produktu - odpověď byla že na jednoho brejlovce prodá cca 50 PIKO setu. A když chce přežít musí nakupovat to co jde na odbyt, když nic jiného na trhu není. Jejich kvalita jak jsem se přesvědčil je sice o ničem (lepší hračka) - a spousta zdejších počítaču nýtu by si rvala vlasy hruzou kdyby to viděli, ale realita trhu je bohužel někde jinde. Většina kupujících jsou nemodeláři, které zajímá jenom že to jezdí a vypadá to jako vlak a je to cenově dostupné. Jestli je německý, rakouský nebo francouzký ... to je až druhořadé. Bohužel. Jak řekl, pokud by byly na trhu sety (i třeba nemodelové) ale s českými a slovenskými vagony, prodal by jich určitě více. Ale bohužel nejsou - tak musí prodávat PICO.

Myslím že bychom měli být rádi za každého výrobce, který na tenhle trh přinese český nebo sloveský výrobek, českých nebo slovenských vozidel. I za cenu ne superšpičkové modelové věrnosti. Je totiž těžké předpokládat, že nějaký zahraniční výrobce se soustředí na produkci modelu stroju jezdících výhradně na našich dráhách. A pokud nebudeme podporovat ty naše .., budou - tak jak je to teď - na většině drah našich děcek jezdit akorát ty německé a rakouské vagony a lokomotivy a zachvilku se zapomene jak ty naše vlastně vypadaly ... a naše děti taky.
TT (z analogu už digitál... ) a šilhání po N ... +malé automodely ...
carodej

Příspěvekod DS Model » pon 17 říj, 2011 7:10 am

V_Báňa píše:a) Za třetí to že jsem se při náhodné cestě zastavil u D.S. neznamená že jsem si zapamatoval kde je a není a nebude :lol:. mám svý starosti.

b)Za další- každý si může dělat co chce a je na něm aby posoudil riziko a náklady svého nápadu. Platí to pro mne, Frantu Vomáčku, a i zahraniční výrobce. Takže pokud celé zahraničí se rozhodlo že bude dělat české TT tak proč ne :lol: , realisticky to spíše bude spíše krátký záblesk nadšení . Je otázka jestli konkurenční prostředí je žádoucí i pro ty kdo si objednávají velké serie u zahraničních výrobců. O.K.-u Brejlí to byla informační nehoda, beru. Ale dál? A víte co je největší ironie- že mi v dalších projektech pomáhají lidé ze zahraničí..........

c)PS: vybírejte dle svého rozhodnutí, "vlastenecké výzvy" jsou spíše kontraproduktivní. Děkuji.

a) formulaci téhle věty nerozumím :-(

b) vašemu názoru rozumím. Ale já mám jiné informace a Vy to víte. Nezbývá, než Vám držet palce aby jste tu ošklivou zahraniční konkurenci převálcoval. Je to opravdu pouze a jen na Vás jestli rozšíříte nabídku českých modelů a nebo budete zbytečně tuplovat jiné výrobce.

c) Howgh!!

Pěkný den

David S.
DS Model

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)