Vážení a milý,
člověk je na víkend pryč a co se hned nesemele, že..vezmu jedním vrzem a záměrně nevkládám citace. Konečně,...je to o pár řádků výš..
Musím konstatovat, že jsem velmi překvapený, když někdo své potenciální zákazníky nazývá hýkajícími osli.

Ale budiž..
Četl jsem recenzi Trainmaniaka a musím říct, že jsem byl zpočátku velmi zklamaný. Očekával jsem, že se Michal k věci postaví jinak a že vyjádří svůj názor. To jsem mu i napsal. Odpověděl, že to nebylo cílem a vysvětlil mi, proč to napsal zrovna takhle. A já to uznal a pochopil. A teď je vidět, že přestože nevyjádřil svůj názor, tak stejně dostal po čuni.. Michale!! napsal jsi to velmi dobře a já nepochybuji o Tvém nadhledu a objektivitě, ať už dopadne recence na Kuehna jakkoliv.
Pane Báňo, poslal jste do konfery velmi,... velmi horkou fotku. Já jsem, jen tak zběžně, ospalým okem mrknul na tuto fotku a Váš model. Vážně chcete, aby mi vám tady "kýnbojs" jak jste nás nazval, napsali seznam, v čem všem se Váš model neshoduje s předlohou??

opravdu ano??
Já jsem tak nějak doufal, že po Vaší překvapivé návštěvě u mně v obchodě v České Lípě jsme si docela zanotovali a celkem se shodli. A vy na mně takhle...a zrovna ve chvíli, kdy jste věděl, že budu pryč a moje reakce proto bude opožděná..myslím, že to nebylo fér..
Ale dál..
Zkazka o Helmutovi a Jürgenovi...dobrý..fakt ano!!! docela mně to pobavilo. Človíček co to psal nemá ani tušení, jak se věci ve skutečnosti mají...ale střevo!!! střevo to určitě má.
Napadlo někoho z Vás, že by k takovéto situaci, kdy jeden model vyrábí s větším či menším úspěchem tři výrobci, nemuselo vůbec dojít?? Já jako modelář tvrdím, že v tomto případě trojitá výroba nám – modelářům prospěla pramálo. Spíš málo. Proč?? No protože už jsme tu mohli mít třeba tu M240 od Báni. A všichni bychom byli spokojení..
Pane Báňo, u mně na obchodě jsme se bavili právě o - z mého pohledu - velkém zájmu modelářů o české motoráky. Řekl jste mi, že ani omylem...že nebude dostatečný zájem. Ale reakce v tomto fóru říkají něco úplně jiného!!!! A já si skutečně nemyslím, že Německý výrobce bude mít zájem na výrobě - pro německého zákazníka - nezajímavého modelu...
No a pak je tu pepík němeček....kluku, tebe já žeru!!!
Omlouvám se za tykání, ale s vykáním by to tak nevyznělo...
No a pointa na závěr. Za hranicemi nikoho nezajímá, jestli je v Čechách nějaký pan Báňa. Fakt ne. Modely se budou vyrábět bez ohledu na něj. Lepší, přesnější .. Ale prostor pro výrobce ryze Českých modelů tady rozhodně je..ale to by jeden musel chtít...Tedy, nechat se jako zákazník vydírat tím způsobem, že nebude-li Báňa, nebudou modely..je naprosto mimo mísu. A proto!! – chcete-li modely pana Báni, neremcejte a kupte si je. Přeci když je to podobné Brejlovci...je to Brejlovec!!! Než Vám pan Báňa "emigruje" do H0...
Mějte pěkný den a včíl do mně!!
Ahoj
David
p.s. Na setkání modulářů v německém Rossweinu jsme uskutečnili Roll-out Kuehnbrejlovce. Můžu s potěšením konstatovat, že jeho jízdní vlastnosti jsou lepší naž u Bastarda stejného výrobce a že jezdí rychleji než 70 km/h.

A jen tak mimochodem, na stoupání o 19‰ mašina uvezla 18 wapek a 6 sasek a to prosím bez bandáží, v oblouku a ani se nazakuckala...

Těšte se na videa...i když, v tomhle vlákně asi ne...

p.p.s. omlouvám se jmenovaným za mírně ostřejší tón mého příspěvku....asi nemám to střevo...

p.p.s.II.. pojďmě skutečně začít řešit podstatné věci a vykašleme se na hovadiny. Modely jsou hotové a každý modelář má výsostné právo se rozhodnout, který model bude hoblovat právě ty jeho milované koleje. Jestli se někomu nelíbí naše žaluzie, mrzí mě to. Pokud se někomu líbí model MTB, no tak ať si ho koupí!!! Vždyť každý máme oči, všichni dokážeme porovnat co správně je a nebo není a nebo třeba je to někomu jedno!!! Vážně tu jen místo konstruktivních věcí řešíme hovadiny, které se většinou už stejně nedají změnit.
Fakt bych rád tu M240 na svých kolejích viděl .... A nebo třeba M296, Baiky, M286, Smíchovské "papíráky", Rybáky, české Wapky, dlouhé zetky, Balmy krátké i dlouhé... a jéééééžišmarjá..co já vím co ještě...